Κορυφή σελίδας
Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση

23 Οκτωβρίου 2010

Αυτό έγινε παγκοσμίως με το που παραδόθηκε η οικονομία στα χέρια των οικονομολόγων. Με την κατάρρευση των ιδεολογικών μπλοκ, τα οποία είχαν τις δικές τους πάγιες και δογματικές απόψεις για την οικονομική διαχείριση, ανέλαβαν οι οικονομολόγοι τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας. Μη έχοντας κανέναν πάνω από το κεφάλι τους να τους ελέγχει και να τους περιορίζει, έκαναν ό,τι τους συνέφερε πιο πολύ ...ό,τι συνέφερε τους ίδιους και όχι τις οικονομίες και τους λαούς. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. "Αρρώστησαν" την "οικονομία", γιατί είχαν ολόκληρες "αποθήκες" με "φάρμακα". Συμφώνησαν μεταξύ τους να βάλουν τα κράτη στον υπερδανεισμό, γιατί δήθεν είχαν τα "φάρμακα" απέναντι στη "νόσο". Είχαν τα "αντιβιοτικά"  απέναντι σε μια "νόσο", την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν. Γιατί την προκάλεσαν; Γιατί αυτό συνέφερε τους τραπεζίτες και ως γνωστό οι τραπεζίτες είναι οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι εργοδότες των οικονομολόγων.

Από εκεί και πέρα έκαναν τα δεδομένα περίπλοκα, για να μην μπορεί κανένας να βλέπει τις λύσεις ...Τις προφανείς λύσεις ...Τις λύσεις  εκείνες, τις οποίες έπρεπε να γνωρίζει ακόμα και ο τελευταίος άνθρωπος που ζει στην τρίτη χιλιετία ...Τις λύσεις εκείνες, τις οποίες ακόμα και οι πρωτόγονοι θα μπορούσαν να δουν ...Στην κυριολεξία οι πρωτόγονοι. Έμαθαν όλοι τα "τοξικά", τα "παράγωγα" και τις "αποδόσεις" και ξέχασαν ότι για όλα αυτά κάποτε αρκούσε ο όρος της "απάτης" για να τα "καλύψει" στο σύνολό τους. Ξέχασαν ότι τα χέρια των ληστών κόβονται από τη "ρίζα" και δεν συγκρίνεις τόκους και επιτόκια, για ν' ανοίξεις κάποια από τα "δάκτυλα" των ληστών.

Απλά πράγματα. Σε μια τέτοια περίπτωση κόβεις το "χέρι" και δεν κάνεις μαθηματικές πράξεις, για να "χαλαρώσει" το πνίξιμο. Δεν κάνεις παζάρια και διαπραγματεύσεις, γιατί θα τα χάσεις όλα. Αν δεχθείς ότι δικαίως σε "πιάνουν" από τον λαιμό οι τοκογλύφοι, το έχασες το παιχνίδι. Θα σε ρημάξουν, γιατί είναι πολύ έμπειροι στις απάτες. Στο "ένα" που εσύ θα αφαιρείς, αυτοί "δύο" θα σου προσθέτουν. Στο "ένα"  που θα σου χαρίζουν, "τρία" θα σου χρεώνουν. Την απάτη τη νικάς μόνον με αποχή. Δεν παίζεις τον παπά με τον παπατζή. Ποτέ στην ιστορία τού ανθρώπου δεν υπήρχε τέτοια παγίδευση. Ακόμα κι ένας πρωτόγονος θα αντιδρούσε.

Θα σου έσπαζε το κεφάλι ένας αγράμματος πρωτόγονος, αν τον απειλούσες να του πάρεις το σπίτι. Θα ντυνόταν στα χακί ο λαός, που θα τον απειλούσες με περιορισμό της κυριαρχίας του. Σήμερα τίποτε από αυτά δεν γίνεται. "Χέρια" τοκογλύφων απλώνονται πάνω σε ολόκληρους λαούς και κανένας δεν αντιδρά. Είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο γίνεται καθημερινά με τους τοκογλύφους και τις απειλές τους. Είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο κανένας να μην  αντιδρά φυσιολογικά, είτε σε επίπεδο λαών  είτε σε επίπεδο ιδιωτών. Όταν όλοι αυτοί δεν φέρονται σαν "κοιμισμένοι", που δεν παίρνουν είδηση αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, φέρονται σαν "μεθυσμένοι", που δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτά που συμβαίνουν ...Πρωτοφανή πράγματα ανθρώπινης αφέλειας.

Για όσο διάστημα η ανθρωπότητα θα βρίσκεται ανάμεσα στην "υπνηλία" και τη "μέθη", θα κινδυνεύει με καταστροφή. Οι απατεώνες πήραν εργολαβικά το "δίκιο" και απειλούν λαούς και ιδιώτες με κατασχέσεις. Οι άνθρωποι καθημερινά αποδεικνύονται αδύναμοι να δουν το  πρόβλημα και να το επιλύσουν ...Να φερθούν επιτέλους φυσιολογικά ...Να φερθούν όπως θα έπρεπε να φερθεί ο άνθρωπος του παραδείγματός μας ...Να συνέλθουν από τη "μέθη" και να εκμεταλλευτούν τόσο τον "οπλισμό" τους όσο και το "μπόι" τους. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρα κράτη και λαοί να πέφτουν θύματα μιας συγκεκριμένης συμμορίας ιδιωτών ...Μιας συμμορίας Εβραίων, που πέφτουν στα κράτη και τα λεηλατούν ...Μιας συμμορίας τραπεζιτών, που, πίσω από μια περίπλοκη "βιτρίνα" εταιρειών παντός είδους, αρπάζουν τις χρυσοφόρες υποδομές των λαών.

Αυτή η συμμορία κρύβεται σήμερα πίσω από τους Γερμανούς. Αυτή η συμμορία κρύβεται πίσω από τη δήθεν γερμανική Siemens, η οποία ρήμαξε και τελικά -ως Deutsche Telekom- άρπαξε τον ελληνικό ΟΤΕ. Αυτή η συμμορία κρύβεται πίσω από τη δήθεν Hochtief, η οποία μέσα σε μια νύκτα άρπαξε το μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο. Ό,τι εμφανίζεται σαν γερμανικό και διεκδικεί ελληνικό κεφάλαιο, είναι "βιτρίνα" εβραϊκών συμφερόντων. Πραγματικά γερμανικό είναι μόνον τα "τζούπερ" και τα "χάιλ" ενός λαού χωρίς ιδιόκτητη πατρίδα, ο οποίος αγωνιά για το μεροκάματο, που του υπόσχονται οι γύφτοι.

Γι' αυτόν τον λόγο κάναμε και ιδιαίτερη αναφορά στους Γερμανούς. Είναι προφανές ότι, αν οι Γερμανοί -ως "αποτυχημένοι" νοικοκύρηδες- είναι αυτοί, οι οποίοι παρουσιάζονται μονίμως σαν "αυτόπτες μάρτυρες", τότε είναι παντελώς αναξιόπιστοι. Είναι προφανές ότι  η γερμανική "άποψη" περί των λαών της Μεσογείου δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου υπόψη. Οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και υποδουλωμένοι και έχουν περισσότερο από τον καθένα την ανάγκη να απελευθερωθούν. Είναι "άρρωστοι" και το να "δείχνουν" πιθανούς "ασθενείς" είναι από μόνο του μια τραγική ειρωνεία.

Αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή, ότι η ίδια η ευρωπαϊκή ιδέα απειλείται, όταν ο οικονομικά πιο ισχυρός -και άρα ένας από τους πιο βασικούς εταίρους- έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά -και άρα συμφέροντα- από τους υπόλοιπους λαούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μια παγίδα "θανάτου" για τους ελεύθερους λαούς και τα κράτη, αν η Γερμανία και ο λαός της έχουν αποφασίσει ότι τους συμφέρει περισσότερο να είναι τα "οικόσιτα" των Εβραίων. Αν αυτούς τους συμφέρει ένα τέτοιο πράγμα, τότε δεν μπορούν ν' αποφασίζουν για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό τους. Αν τους Γερμανούς τους συμφέρει να επιβιώσουν και να επικρατήσουν παγκοσμίως οι Εβραίοι τραπεζίτες, τότε δεν έχει νόημα για τους υπολοίπους να παραμένουν στην ίδια Ένωση μ' αυτούς.

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μια ελεγχόμενη "πλέμπα", η οποία γίνεται επικίνδυνη, γιατί από τη φύση της είναι αναξιόπιστη. Όταν το δουλικό κάποιου εγκληματία δίνει μαρτυρία ελεύθερου ανθρώπου, είναι αναξιόπιστο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη Γερμανία και τους Εβραίους. Το δουλικό έχει φορέσει μια εθνική "ψευδοφορεσιά" και συνεργάζεται με τους γύφτους. Αυτοί είναι που στριμώχνουν τα κράτη - και ανάμεσά τους και το ελληνικό. Είναι λοιπόν θέμα επιβίωσης για ολόκληρη την ευρωπαϊκή "οικογένεια" ν' ανακαλύψει τις ιδιαιτερότητες ενός μέλους της.

Πρέπει η Ευρώπη ν' ανακαλύψει σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Γερμανία ως κράτος σε σχέση με τον λαό της. Σε ποιους ανήκει η Γερμανία; Στους Γερμανούς ή στους Εβραίους; Τι σχέση έχουν οι Γερμανοί με τους Εβραίους; Αν η κηδεμονία των Γερμανών έγινε από τους Εβραίους στο όνομα ενός Ολοκαυτώματος, ήταν αυτό το Ολοκαύτωμα αληθινό ή μήπως ήταν άλλο ένα κόλπο των γύφτων; Αν η σημερινή Γερμανία δεν αποτελεί τον εθνικό Οίκο του γερμανικού λαού, αλλά είναι μια εβραϊκή "παράγκα", τίθεται θέμα ασφάλειας με τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κοινοτικά όργανα.

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουν κάποτε οι Γερμανοί και αυτήν την απάντηση να την αξιολογήσουν οι Ευρωπαίοι, αν θέλουν να συνεχίσουν το κοινό τους "ταξίδι". Αν είναι "διαφορετικοί" από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, θα πρέπει αυτό να το γνωρίζουμε όλοι. Δεν είναι δυνατόν στο πιο μεγάλο και δύσκολο ταξίδι του ευρωπαϊκού "είδους" να μην γνωρίζει κανένας ποιοι και με ποιες ιδιότητες συμμετέχουν. Δεν είναι δυνατόν στο ταξίδι επιβίωσης προβάτων να έχει παρεισφρήσει  κι ένας λύκος, που να πρωτοστατεί στις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο ίδιο "δωμάτιο" ανάμεσα στα θύματα να κοιμούνται και οι θύτες. Δεν είναι δυνατόν να κοιμούνται ανάμεσα στα "παιδιά" της Ευρώπης και οι δυνάμει "δολοφόνοι" της. Δεν είναι τέλος δυνατόν οι ζωές και οι επιλογές των κυρίαρχων λαών να εξαρτώνται από τις "αρρώστιες" και τις εξαρτήσεις των οικόσιτων λαών. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει, ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις σ' ό,τι αφορά τη συμπόρευσή μας.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας ...Της έμπειρης Ελλάδας ...Της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε με την εμπειρία της να σώσει τον εαυτό της και να φανεί χρήσιμη και για τους υπολοίπους ...Της Ελλάδας, που, αν αποτύχει στην άμυνα, είναι βέβαιο ότι δεν θα πετύχει κανένας άλλος. Τώρα είναι η ευκαιρία της να στήσει τις νέες "Θερμοπύλες" απέναντι σε έναν τεράστιο εχθρό, ο οποίος μετά την Ελλάδα θα σαρώσει και την υπόλοιπη Ευρώπη ...Ένα εχθρό ασιατικής καταγωγής, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από τους Πέρσες της αρχαιότητας ...Έναν εχθρό, που, ό,τι δεν μπορεί  να νικήσει, επιχειρεί να το εξαγοράσει ...Έναν εχθρό, ο οποίος έχει "αγοράσει" τη Γερμανία και αυτήν χρησιμοποιεί.

Αυτή η Ελλάδα πρέπει σήμερα να πρωτοστατήσει στην πανευρωπαϊκή και στην πραγματικότητα πανανθρώπινη άμυνα. Η Ελλάδα του φωτός είναι η μόνη που έχει τις θεωρητικές προδιαγραφές ν' αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του σκότους ...Να τις αντιμετωπίσει όσο ισχυρές κι ανίκητες μπορούν να φαίνονται. Η μοίρα της Ελλάδας είναι να μπαίνει πρώτη στα "σφαγεία" των λαών. Πάνω σ' αυτήν δοκιμάζονται όλες οι νέες ιμπεριαλιστικές μέθοδοι, γιατί, αν υποκύψει η Ελλάδα, οι υπόλοιποι δεν έχουν ελπίδες. Μόνον η Ελλάδα μπορεί να έχει ελπίδες επιτυχούς αντίστασης, γιατί μόνον αυτή έχει την ιστορική εμπειρία και βέβαια τα όπλα ν' αντισταθεί. Αυτή είναι κατάρα της, αλλά αυτή είναι και η δόξα της. Τη δόξα οι λαοί  την "κερδίζουν" στα "καμίνια" της ιστορίας και όχι στα "σαλόνια".

Αυτό το "καμίνι" πλέον έχει αλλάξει και η Ελλάδα πρέπει να "βουτήξει" μέσα σ' αυτό και όχι  απλά να επιβιώσει, αλλά να γλιτώσει και τους υπολοίπους. Αν λοιπόν η Ελλάδα είναι ο πρώτος "αφελής", στον οποίο την "έπεσαν" οι γύφτοι, αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτυχής αντίδρασή της θα μπορούσε να γίνει "οδηγός" όλων των υπολοίπων. Αν νικήσει η Ελλάδα στην "ενέδρα" που έχουν στήσει οι δολοφόνοι, τότε αυτήν τη νίκη θα την απολαύσουν οι πάντες.

Τι θα έκανε λοιπόν ο "ευγενής" άνδρας του παραδείγματός μας, αν γνώριζε με ποιους είχε να κάνει; 1) Θα έβγαζε το "ξίφος" του και θα έκοβε τα χέρια, τα οποία απλώνονταν πάνω του. 2) Θα ανακάλυπτε ποιο περιουσιακό του στοιχείο  έλκυε τους απατεώνες και θα το διασφάλιζε,  χωρίς να το κουβαλάει πάνω του. 3) Θα τιμωρούσε σκληρά αυτούς, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των απατεώνων τον "μεθούσαν" και τον παρέδιδαν χωρίς άμυνες στις ορέξεις τους. 4) Θα τιμωρούσε σκληρά τους δικούς του υπηρέτες, τους οποίους εμπιστεύτηκε και αντί προς το "σπίτι" του τον οδήγησαν στα "καταγώγια" μέσα από κακόφημα "καλντερίμια". 5) Θα ξεκινούσε διαδικασίες να τιμωρήσει τους απατεώνες και τους ψευδομάρτυρες.

Αυτά δεν θα έκανε ένας λογικός άνθρωπος, ο οποίος θα βρισκόταν ανάμεσα σε ληστές; Αυτά δεν θα έκανε, όταν θα αντιλαμβανόταν πως ήταν οπλισμένος και ότι θα έπρεπε να πολεμήσει για την επιβίωσή του; Γιατί να σκέπτεται περίπλοκα; Γιατί να σκέπτεται τόκους, επιτόκια και μηχανισμούς στήριξης; Θα σκέφτεται, δηλαδή, πόσα "δάχτυλα" των τοκογλύφων θα τον πιάνουν και πόσα όχι; Θα σκέφτεται για πόσα χρόνια θα τους ανέχεται, ενώ γνωρίζει εξ
αρχής την παρανομία τους; Γιατί να παίξει στο δικό τους παιχνίδι με τα δικά τους "όπλα" και άρα με τα δικά τους πλεονεκτήματα; Το παιχνίδι το καθορίζει ο ισχυρός και στην περίπτωση αυτήν ο ισχυρός είναι ο ελληνικός λαός και όχι οι τοκογλύφοι.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σηκώσει το "ξίφος" του και να τσακίσει τους τοκογλύφους. Αυτό ακριβώς περιγράφουμε. Αυτά, τα οποία περιγράψαμε ένα προς ένα ως βήματα για τη σωτηρία, έχουν την "προβολή" τους στη σημερινή κατάσταση. Με το "ξίφος" δεν κόβεις μόνον "χέρια",  αλλά και χρέη. Περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν, δεν είναι μόνον τα ιδιωτικά, αλλά και τα κρατικά, εφόσον τα κράτη "κινούνται" μέσα σε ένα περιβάλλον περίπλοκο. Ύποπτοι "ταβερνιάρηδες", που ψάχνουν αφελείς, δεν υπάρχουν μόνον στα "καταγώγια", αλλά και στις εθνικές τράπεζες. Πουλημένοι "προδότες" δεν υπάρχουν μόνο στον υπόκοσμο, αλλά και στις ηγεσίες των κρατών.

Όλα αυτά από μόνα τους αποκαλύπτουν τη λύση του ελληνικού προβλήματος.

  • Κούρεμα του δημόσιου χρέους σε ύψος πλέον του 80%.

  • Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της κερδοφόρου δημόσιας περιουσίας σε ένα κοινό και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

  • Άμεση κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και "κούρεμα" όλων των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων κατά 80%.

  • Έναρξη δικαστικής έρευνας για την αποκάλυψη των ενόχων. Διαφθορέων και διεφθαρμένων.

  • Απαίτηση αποζημιώσεων από την πλευρά των  "μαγείρων" της εβραϊκής Goldman Sachs και βέβαια απαίτηση για αποπληρωμή του περίφημου αναγκαστικού χρέους της κατοχής.Όλα τα παραπάνω μπορούμε να δούμε και πιο αναλυτικά.

Κούρεμα του δημόσιου χρέους σε ύψος πλέον του 80%.

Μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας του οικονομικού παιχνιδιού η Ελλάδα μπορεί -και χωρίς καθόλου να παρανομήσει- να "κουρέψει" τα ομόλογά της κατά 80%. Αυτό άλλωστε είναι (δηλώνουν) και τα ομόλογα ...Αφηρημένες ομολογίες, οι οποίες κλείνουν κατ
εκτίμηση ...Κατ εκτίμηση, είτε βάση των αρχικών προσδοκιών είτε βάση των τελικών αποτελεσμάτων. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχει και πάνω σ' αυτά δηλωμένο εξ αρχής ότι τα κέρδη του παρελθόντος δεν εγγυώνται μελλοντικά κέρδη. Τα ομόλογα είναι ακριβώς αυτά, που δηλώνουν με το όνομά τους ...Είναι "ομολογίες" μεταξύ συνεταίρων ...Δεν είναι δάνεια. Είναι χρηματοδοτήσεις προς αναζήτηση μελλοντικών κερδών. Εκφράζουν φιλόδοξα όνειρα, αλλά μπορούν να μοιράσουν και συμφορές.

Αν υπάρχουν κέρδη, θα μοιραστούν. Αν δεν υπάρχουν, δεν μοιράζονται. Απλά πράγματα. Αν μπορείς να δώσεις, δίνεις και αν δεν έχεις, δεν μπορεί κανένας να σε αναγκάσει. Αν κινδυνεύεις να χρεοκοπήσεις, σε περίπτωση που αποδώσεις κέρδη, προτιμάς να χρεοκοπήσει αυτός, ο οποίος τα περιμένει. "...Nothing personal", που θα έλεγε και ένας Εβραίος επενδυτής τύπου Σόρος. Γι' αυτόν τον λόγο σήμερα οι τοκογλύφοι πληρώνουν τον Γιωργάκη να διατυμπανίζει ότι θα πληρωθούν τα ελληνικά ομόλογα μέχρι τελευταίας δραχμής ...Διατυμπανίζει αυτά, τα οποία συμφέρουν τους τοκογλύφους, για να τα ακούν οι Έλληνες ...Για να μπερδεύονται και να νομίζουν ότι πρόκειται για δάνεια ...Για να θεωρούν ότι πρέπει να πληρωθούν μέχρι του τελευταίου ευρώ. Δεν γνωρίζουν οι Έλληνες ότι, αν θα πληρωθούν τα ομόλογα -και άρα αν χρεοκοπήσουν οι ίδιοι-, θα είναι επειδή ο Γιωργάκης τα "πήρε", για να μην χρεοκοπήσουν οι τοκογλύφοι.

Δικαίωμα της Ελλάδας λοιπόν είναι να πληρώσει όσο νομίζει και μπορεί τα ομόλογα στους κατόχους τους ...Στους ανθρώπους που είναι χρηματοδότες της και όχι όπως εκ του πονηρού αναφέρονται σαν δανειστές της. Χρηματοδότες μας είναι και όχι δανειστές μας. Μας χρηματοδότησαν, γιατί έκριναν ότι έτσι τους συνέφερε και δεν μας δάνεισαν, επειδή έτσι μας συνέφερε εμάς τους ίδιους. Με την παγίδα των ομολόγων "φορτώθηκε" η Ελλάδα στα χρέη και με τα πλεονεκτήματα των ομολόγων θα τα "ξεφορτωθεί".

Πώς "έλεγαν" οι τοκογλύφοι στην Ελλάδα, όταν τη "φόρτωναν"; "Μη φοβάσαι τα ομόλογα ...Δεν είναι χρέη. Πάρε ...και όταν έχεις δώσε. Αν δεν έχεις, δεν πειράζει ...και πάλι φίλοι θα είμαστε". Έτσι μας "παραμύθιαζαν" και δεν φαίνονταν τα χρέη στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Τώρα ήρθε η ώρα να τους κάνουμε "προφήτες" ...Δίκιο είχαν ...Δίκιο είχαν, όταν μας έδιναν χρήματα και πιθανολογούσαν ότι κάποτε πιθανότατα να μην έχουμε τα χρήματα να τους τα επιστρέψουμε. Ελπίζουμε να έχουν δίκιο και στο ότι δεν θα τους πείραζε και ότι θα παραμείνουμε φίλοι.

Αναφερόμαστε πάντα στο χρέος, το οποίο έχει τη μορφή ομολόγων. Από αυτό ξεκινάμε, έχοντας ως τελικό στόχο το "κούρεμα" του συνολικού χρέους σε ένα αντίστοιχο ποσοστό. Μας αρκεί να ξεκινήσουμε από αυτό, γιατί ο στόχος μας, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω, είναι να προστατεύσουμε το πολύτιμο δημόσιο κεφάλαιο. Από εκεί και πέρα πάντα ένα από τα ζητούμενα είναι να "κουρευτεί" το συνολικό χρέος σε αυτόν τον βαθμό. Απλά αυτό αποτελεί έναν πιο μακροπρόθεσμο στόχο, εφόσον προϋποθέτει κι άλλα δεδομένα και όχι μόνον την απλή θέληση του οφειλέτη-χρηματοδοτούμενου.

Ακόμα όμως κι αυτό είναι προσιτό ως στόχος, αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι εύκολο ν' αποδειχθεί η "απέχθεια" του ελληνικού χρέους, εξαιτίας της αθλιότητας των δανειστών. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι οι ίδιοι δανειστές, που μας "δάνειζαν", ήταν εκείνοι που "μαγείρευαν" παράνομα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, για να μας χρηματοδοτούν με περισσότερα χρήματα απ' όσα μπορούσαμε ν' αντέξουμε. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι δανειστές μας "λάδωναν" τους πολιτικούς μας, ώστε αυτοί να "ξεγελάνε" τους δανειστές και δήθεν να τους αποσπάνε δάνεια με δήθεν ψεύτικα στοιχεία ...Τα στοιχεία εκείνα, τα οποία οι ίδιοι οι διαφθορείς τούς έδιναν. Αυτός είναι ο ορισμός της "απέχθειας" και αυτό είναι εύκολο ν' αποδειχθεί, αν ψάξει κάποιος τις "υπηρεσίες" που μας πρόσφερε η Goldman Sachs.

Σ' ό,τι αφορά το πρόβλημα με το ομολογιακό χρέος, το οποίο η Τρόικα μετέτρεψε σε πραγματικό χρέος, είναι ένα άλλο θέμα - επίσης εύκολο στη διαχείρισή του. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει με αυτήν τη μετατροπή. Η Ελληνική Βουλή δεν έχει ψηφίσει στην ουσία αυτά, τα οποία εφαρμόζει με το Μεσοπρόθεσμο. Δεν έχει ψηφιστεί η διεθνής αυτή σύμβαση, η οποία απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή. Ως εκ τούτου η Τρόικα με δικό της ρίσκο και με δική της ευθύνη πήρε τα χρήματά της και ξεπλήρωσε στο ακέραιο τους τοκογλύφους.

Με ένα κούρεμα του χρέους στο επίπεδο του 80% η Ελλάδα όχι μόνον δεν απειλείται από τις "Αγορές", αλλά βελτιώνει και την πιστοληπτική της εικόνα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι τοκογλύφοι θ' αυτοκτονούσαν, αν μπορούσαν να πάρουν προμήθεια από την κηδεία τους. Οι τοκογλύφοι θα μας πουλούσαν το σκοινί, για να τους κρεμάσουμε. Μπορεί να μην μας ξαναχρηματοδοτήσουν μέσω ομολόγων ξανά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα μας ξαναδανείσουν, αν  έχουμε βελτιωμένη πιστοληπτική εικόνα.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα "βαθύ κούρεμα" του υπάρχοντος ομολογιακού μας χρέους και να ξεκινήσει η διαδικασία του γενικού "κουρέματος". Στην πραγματικότητα θα βγουν και κερδισμένοι, εφόσον είναι βέβαιο ότι σε πραγματικό χρήμα μάς έχουν δώσει πολύ λιγότερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι και πανωτόκια ...Χρήματα, τα οποία ποτέ δεν είδαμε και βέβαια ποτέ δεν πήραμε ...Χρήματα, τα οποία "παράχθηκαν" τοκογλυφικά, κάθε φορά που οι τοκογλύφοι κάλυπταν τις παλαιότερες χρηματοδοτήσεις με επαναχρηματοδοτήσεις.

Απλά, επειδή αυτό το εφιαλτικό "παραμύθι" δεν μπορεί να επαναληφθεί, θα πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Για να μην έρθουμε ξανά στο ελεεινό σημείο να γίνουμε ο περίγελος της παγκόσμιας κοινωνίας, να γίνει μια συνταγματική ρύθμιση, η οποία θα επιβάλει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ...Ό,τι έγινε στην Ισπανία και ό,τι μας ζητάνε τώρα -και κατόπιν εορτής- τα λαμόγια των τοκογλύφων ...Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί για πάντα. Τα "πόδια" να φτάνουν υποχρεωτικά μέχρι εκεί που φτάνει το "στρώμα". Όποιος πολιτικός τολμάει να κάνει τα αντίθετα, να πηγαίνει φυλακή.

Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της κερδοφόρου δημόσιας περιουσίας σε ένα κοινό και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

Προτείνοντας κάποιος το "κούρεμα" του χρέους, αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται συνήθως γύρω του είναι ένας φόβος. Ενώ αυτό, το οποίο προτείνει, φαίνεται εξ
ορισμού συμφέρον για τον κόσμο, εντούτοις δεν λειτουργεί λυτρωτικά. Δεν λειτουργεί δηλαδή όπως θα περίμενε κανείς να λειτουργεί μια διαδικασία, η οποία απαλλάσσει κάποιον από το μεγάλο του πρόβλημα. Δεν "παράγει" ενθουσιασμό, γιατί υπάρχει ένας διάχυτος και τεράστιος φόβος απέναντι σ' αυτήν την πρόταση. Υπάρχει ο φόβος των εργαζομένων για τις συνέπειες αυτής της πράξης. Υπάρχει ο φόβος των συνταξιούχων. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν για τις συντάξεις τους. Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των ταμείων, όπου έχουν καταθέσει τους κόπους της ζωής τους, για να "βγάλουν" τα δύσκολα χρόνια των γηρατειών.

Όλοι αυτοί φαινομενικά δικαίως ανησυχούν, γιατί γνωρίζουν ότι τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες τού κράτους και άρα από τους μεγαλύτερους κατόχους των κρατικών ομολόγων.  Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα αυτών των ταμείων, αν "κουρευτούν" αυτά τα ομόλογα. Ανησυχούν για τα αποθεματικά τους, αν αυτά μέσα σε μια στιγμή μειωθούν κατά ένα τεράστιο ποσοστό της τάξης του 80%. Ένας φόβος, ο οποίος καλλιεργείται από τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, γιατί προφανώς αυτός ο φόβος συμφέρει τους διαπλεκόμενους και τους τοκογλύφους. Όμως, αυτό είναι φυσικό. Δεν θα περιμέναμε, για παράδειγμα, να μας πει κάτι άλλο το Mega του Μπόμπολα ...Συνέταιρος με την Coldman Sachs είναι ο άνθρωπος.

Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά; Υπάρχει πραγματική βάση γι' αυτόν τον φόβο; Όχι βέβαια. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα κακής εκτίμησης  των πραγμάτων και βέβαια της άγνοιας. Γιατί; Γιατί το "κούρεμα" δεν είναι μια αυτοματοποιημένη πρακτική, που, αν εκδηλωθεί, αφορά τους πάντες το ίδιο. Αυτός, ο οποίος "κουρεύει" είναι εκείνος που αποφασίζει το πόσο "βαθιά" θα πάει η "μηχανή" του. Αυτός, ο οποίος "κουρεύει", αποφασίζει ποιους θα "κουρέψει" σχεδόν "σύριζα" και σε ποιους θα αφήσει μακριά "κοτσίδα". Δεν έχει σ' αυτήν την περίπτωση "...γιατί αυτόν τόσο λίγο και εμένα πιο πολύ"; Τι σημαίνει αυτό; Ότι, αν το ελληνικό κράτος αποφασίσει να πραγματοποιήσει το "κούρεμα", αυτό το ίδιο αποφασίζει αν "κουρέψει" τους τοκογλύφους "σύριζα" και αν "κουρέψει" τα ασφαλιστικά ταμεία "χαλαρά" και με "μπούκλες".

Αυτό σημαίνει ότι, αν το ελληνικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης των ασφαλιστικών μας ταμείων, αυτό θα αποφασίσει μόνο του για το πώς θα τα ξεχρεώσει. Αυτό είναι και το θέμα μας. Αν ο Έλληνας πολίτης καταλάβει αυτό το λεπτό σημείο, θα πάψει να έχει τον παραμικρό φόβο. Αν το ελληνικό κράτος κάνει τώρα τη σωστή κίνηση, θα διασφαλίσει τα ασφαλιστικά του ταμεία στον αιώνα τον άπαντα. Ποτέ και καμία σύνταξη δεν θα απειληθεί στο μέλλον ...ό,τι κι αν συμβεί. Το ίδιο το κράτος θα καταστρέφεται και θα ανορθώνεται και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παραμένουν αλώβητα.

Γιατί μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Γιατί το ελληνικό κράτος είναι ένα πλούσιο κράτος. Τόσο πλούσιο, που αποτελεί στόχο όλων των "κορακιών" του πλανήτη. Γι' αυτό κατηγορείται άλλωστε από τους ξένους. Κατηγορείται για την τεράστια περιουσία του ...Την υπερπολύτιμη περιουσία του, την οποία οι ξένοι κρίνουν ότι το "βαραίνει" και επειδή είναι "καλοί" άνθρωποι θέλουν να το απαλλάξουν από το "βάρος" του, για να το πάρουν οι ίδιοι. Όμως, αυτό το υπερπολύτιμο "φορτίο" μπορεί να γίνει και η απόλυτη εγγύηση για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τον πιο απλό τρόπο. Αν το κράτος δεν έχει τα χρήματα να ξεπληρώσει τα χρέη του στα ταμεία, ας τα ξεπληρώσει σε "είδος" ...Συγκεκριμένα με όλο το "είδος" που έχει στην κατοχή του. Αν, δηλαδή, κανείς σκεφτεί ότι, ακόμα και μετά από "κούρεμα" 80% στα ομόλογα των ταμείων, απομένουν κρατικά χρέη αρκετών δεκάδων δισεκατομμυρίων σε αυτά, τότε είναι εύκολο η σημερινή και εγκληματικά υποτιμημένη δημόσια περιουσία να μην  φτάνει καν να τα καλύψει. Νόμιμα και χωρίς καμία αντίδραση μπορεί να γίνει μεταβίβαση στα ταμεία του συνόλου σχεδόν των χρυσοφόρων "φιλέτων" της δημόσιας περιουσίας.

Αυτό ακριβώς είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων των τοκογλύφων. Ο φόβος τους είναι μήπως το ελληνικό κράτος φερθεί έξυπνα και με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον λύσει το ασφαλιστικό του πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύσει άπαξ και δια παντώς αυτό, το οποίο οι ίδιοι βλέπουν ως λεία και για το οποίο βύθισαν το κράτος στα χρέη ...Αυτό, για το οποίο μας οδήγησαν στην "ενέδρα" και είναι το αμύθητης αξίας δημόσιο κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως το ελληνικό κράτος "υπακούσει" στις εντολές τους και ιδιωτικοποιήσει αυτό το κεφάλαιο στον απόλυτο βαθμό. Να το ιδιωτικοποιήσει με τον τρόπο που συμφέρει τον ελληνικό λαό και όχι τη συμμορία των τοκογλύφων ...Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Όλα αυτά γίνονται αντιληπτά, αν ο αναγνώστης δει τα πράγματα απλά. Βλέποντας το παιχνίδι των αρχικά "γενναιόδωρων" ομολόγων, τα οποία έγιναν στη συνέχεια τεράστια χρέη και σήμερα έχουμε φτάσει στις τρομερές απειλές, καταλαβαίνει αμέσως πού απέβλεπαν εξ
αρχής οι τοκογλύφοι. Μας δάνειζαν χρήματα, όχι γιατί επιθυμούσαν αποδώσεις χρημάτων. Δεν τους ενδιέφεραν τα χρήματα. Μας δάνειζαν χρήματα, για τους ίδιους λόγους που οι τοκογλύφοι δανείζουν τους αφελείς ...Για να τους αποσπάσουν την περιουσία. Η περιουσία του ελληνικού λαού ήταν αυτό που τους ενδιέφερε ...Η αμύθητης αξίας περιουσία. Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η Αττική Οδός, οι εθνικές οδοί, οι γέφυρες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα μεταλλεία, τα ορυχεία, τα πετρελαϊκά κοιτάσματα, τα δίκτυα όλων των τύπων και ειδών ...Ό,τι με άπειρο  κόστος, πόνο και κόπο δημιούργησε ο ελληνικός λαός, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ...Τις ζωτικές του ανάγκες, που οδηγούν σε  ανελαστικές δαπάνες και οι οποίες δαπάνες καθιστούν αυτό το κεφάλαιο όχι μόνον στρατηγικής αξίας, αλλά και τεράστιας χρηματοληπτικής δυνατότητας.

Αυτό το κεφάλαιο είχαν εξ
αρχής στο στόχαστρό τους οι τοκογλύφοι και γι' αυτό μας "δάνειζαν" χρήματα ...Το κεφάλαιο, το οποίο έχουν αρχίσει ν' "αγκαλιάζουν" με τα βρομερά τους "χέρια" ...Το κεφάλαιο, το οποίο οι σύγχρονοι δωσίλογοι "μεταβίβασαν" ολοκληρωτικά και παράνομα στην προδοτική Ανώνυμη Εταιρεία με το όνομα "Ταμείο Αποκρατικοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου" ...Εντελώς παράνομα, προδοτικά και αντεθνικά.

Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι στις κατηγορίες μας; Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η μεταβίβαση να έγινε εξαιτίας άγνοιας; Όχι βέβαια. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει δόλος και όπου υπάρχει δόλος υπάρχει και έγκλημα. Ο δόλος αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον τίτλο της δωσιλογικής Εταιρείας. Δόλο αποκαλύπτει ο εγκληματικά εσφαλμένος προσδιορισμός τής υπό ιδιωτικοποίηση περιουσίας. "Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου" την ονομάζουν. Ιδιωτική περιουσία του κράτους δεν είναι η ΔΕΗ ή τα Αεροδρόμια της χώρας. Ιδιωτική περιουσία του κράτους είναι τα χαρτιά υγείας, οι σφουγγαρίστρες ή οι καρέκλες που δίνουμε σ' αυτό με πλήρη εξουσία πάνω τους να τα κάνει ό,τι θέλει, προκειμένου να μας εξυπηρετήσει ως πολίτες όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ιδιωτική περιουσία του κράτους δεν μπορεί να είναι το δημόσιο κεφάλαιο. Το δημόσιο κεφάλαιο είναι περιουσία του λαού και εξουσία πάνω του έχει μόνον ο λαός. Μόνον αυτός έχει αρμοδιότητα ν' αποφασίζει για την τύχη αυτής της περιουσίας, είτε άμεσα μέσω δημοψηφισμάτων είτε έμμεσα μέσω της Βουλής των αντιπροσώπων του. Εκ των δεδομένων λοιπόν θεωρούμε αυτούς, που το ίδρυσαν, προδότες. Ένοχος εσχάτης προδοσίας είναι ο Βενιζέλος, ο οποίος ίδρυσε μια τέτοια Ανώνυμη Εταιρεία και μετέφερε σ' αυτήν τίτλους ιδιοκτησίας της δημόσιας περιουσίας, που του "εμπιστεύτηκε" ο λαός ως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Με τους νόμους περί δοσιλογισμού πρέπει να δικαστεί η διοίκηση και το προσωπικό τής εν λόγω εταιρείας, που πίσω από τις "πλάτες" του ελληνικού λαού συνεργάζεται με τους τοκογλύφους, για να φάει την περιουσία του.
Άρα, αυτό, το οποίο πρέπει να γίνει, είναι αυτό το οποίο προτείνουμε στο βήμα 2. Εφόσον εντοπίσουμε τον στόχο των τοκογλύφων, τον προστατεύουμε, ώστε να μην μπορούν να τον διεκδικούν. Από τη στιγμή που το κράτος, μέσω των προδοτών και των δωσίλογων, είναι ανίκανος και επικίνδυνος διαχειριστής της δημόσιας περιουσίας, τού αφαιρούμε αυτήν την εξουσία. Τού αφαιρούμε την εξουσία πάνω σε αυτήν την περιουσία, γιατί, αν αυτήν την εξουσία τη διαχειριστεί μια άθλια γενιά, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, κινδυνεύει να χαθεί ο ελληνισμός στο σύνολό του και όχι μόνον κάποια περιουσιακά του στοιχεία.

Για ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι θα περάσουν στην ιστορία τα ζώα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Θα είναι αυτοί, οι οποίοι δίδαξαν όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο ότι μπορεί μια άσχημη γενιά να απειλήσει με αφανισμό ακόμα και έναν λαό με χιλιάδες χρόνια ιστορία ...Να τον αφανίσει στην κυριολεξία. Αυτό, δηλαδή, το οποίο απειλείται να πάθει το ελληνικό έθνος από αυτήν τη γενιά ...Τη γενιά αυτή, η οποία "έφαγε" και "ήπιε" μια πατρίδα ολόκληρη και τώρα τη "ρεύεται" μαζί με τους τοκογλύφους ...Μια γενιά, που θέλει τις ζημιές της να τις "ξεράσει" στις επόμενες γενιές ...Τα κουτορνίθια, τα οποία έφαγαν αυτά που κληρονόμησαν από τους γονείς τους και όχι μόνον δεν αφήνουν κληρονομιά στα παιδιά τους, αλλά μπλέκουν στην αθλιότητα και τα παιδιά των παιδιών τους. Όχι μόνον έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της επόμενης γενιάς,  αλλά θέλουν να μεταφέρουν το πρόβλημα της  μιαρής τους ύπαρξης ακόμα πιο μακριά. Μιλάμε για κοινωνική "μάστιγα" με ονοματεπώνυμο.

Εκατονταετή ομόλογα σκέφτονται να εκδώσουν ...Η γενιά αυτή, που, σύμφωνα με τον "πολεμιστή" Βενιζέλο, είναι εκείνη η οποία "πολεμάει" σήμερα ...Η γενιά του ρεψίματος και της πορδής ...Η μοναδική γενιά στην ιστορία των Ελλήνων, η οποία έχει αποφασίσει ότι όχι μόνον δεν θα αφήσει κανένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο στις μελλοντικές γενιές Ελλήνων, αλλά θα τους αφήσει χρέη να τη "θυμούνται" εκατό χρόνια μετά. Εκατό χρόνια μετά θα πληρώνουν οι μελλοντικές γενιές τη χαλάουα που καθυστερημένα ανακάλυψε η Δαμανάκη. Εκατό χρόνια μετά θα πληρώνουν οι Έλληνες τη γκουρμέ κουζίνα, που καθυστερημένα ανακάλυψε ο Βενιζέλος.

Όταν δεν θα υπάρχει ούτε καν η "σκόνη" από την ύπαρξή τους, οι Έλληνες θα εξακολουθούν να πληρώνουν για το μεγάλο τους "φαγοπότι". Θα πληρώνουν τους άχρηστους, οι οποίοι έζησαν ως παράσιτα σε ολόκληρη τη ζωή τους. Θα θυμούνται τους άχρηστους χαφιεδοπράκτορες, που, φωνάζοντας "Εδώ Πολυτεχνείο", έφαγαν σε μέσα μια νύκτα "πίστωση" χιλιάδων χρόνων αξιοπρεπούς ιστορίας. Θα θυμούνται "θαύματα" του παρελθόντος, όπως θυμούνται οι χριστιανοί τα θαύματα του Χριστού. Θαύματα ακόμα μεγαλύτερα, που θα κάνουν τη μετατροπή του νερού σε κρασί να φαίνεται μικρό κολπάκι. Θα θυμούνται το θαύμα να μετατρέπεται το βρομερό αμπέχωνο σε γυαλιστερό Armani. Θα θυμούνται αλητάμπουρες να ξεκινάνε να πίνουν χύμα ρετσίνα και να καταλήγουν μεθυσμένοι με Dom  Perignon
. Θα θυμούνται τριχωτές επαναστάτριες να ξεκινούν τον αγώνα τους με πάνινα ταγάρια και να καταλήγουν θριαμβεύτριες με δερμάτινες τσάντες Hermes.

Από αυτό το ανεπανάληπτο "μάθημα", που μας παρέδωσαν οι άχρηστοι, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για την κάθε γενιά να διατηρεί υπό την κατοχή της ένα βασικό κεφάλαιο και τους ανάλογους πόρους που έχει ανάγκη, για να επιβιώσει ακόμα και στην εποχή κατά την οποία δεν θα μπορεί να εργάζεται η ίδια. Ποτέ και καμία γενιά δεν πρέπει να παραδίδει "εν λευκώ" το οικονομικό της μέλλον στην επόμενη. Ποτέ δεν πρέπει να ανταλλάσσονται μεταξύ των γενεών λευκές "επιταγές". Αυτό το φαινόμενο ζούμε σήμερα. Ένα φαινόμενο, το οποίο συνέβη μία και μοναδική φορά στην ελληνική ιστορία και έχει την εξήγησή του. Το λάθος το έκανε η μεταπολεμική γενιά ...Η γενιά αυτή, που στην πραγματικότητα μεγάλωσε ως "ορφανή" ...Η γενιά αυτή,  που δεν είχε να πληρώσει "γονείς" και "συντάξεις", γιατί ήταν "ορφανή" ...Η γενιά αυτή, που παρέλαβε το "μηδέν" και πάνω σ' αυτό έχτισε τη ζωή της.

Back to content | Back to main menu