Κορυφή σελίδας
Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση

23 Οκτωβρίου 2010

Ο σημερινός Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα "φορτώνει" με "χαράτσια" τον φτωχό λαό, φρόντισε να τους "θωρακίσει" όλους αυτούς και βεβαίως και τον εαυτό του. Ο διαβόητος "συνταγματολόγος" φρόντισε να κάνει το Σύνταγμα ένα κουρελόχαρτο, που να μην τους απειλεί ...Να μην απειλεί τον Σημίτη, ο οποίος μάς κοροϊδεύει από το Κολωνάκι ...Να μην απειλεί τον Χριστοφοράκο, ο οποίος μάς κοροϊδεύει από τις μπυραρίες του Μονάχου ...Να μην απειλεί τον Ζαγοριανό, ο οποίος εξακολουθεί -ακόμα και ως υπόδικος- να μας "δικάζει" από την "έδρα" του.

Είναι τόσο καλός ο σχεδιασμός τους, που θεωρητικά, ακόμα κι αν κάποιο άλλο κόμμα πάρει την εξουσία, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να τους καταδιώξει επιτυχώς. Αν δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, θα την "πατήσει". Αν, δηλαδή, για παράδειγμα, ένα άσχετο κόμμα κέρδιζε ως δια μαγείας τις επόμενες εκλογές και προσπαθούσε να τους τιμωρήσει, θα την "πατούσε", αν δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει ...Αν δεν γνώριζε πώς έπρεπε να χειριστεί τα πράγματα ...Αν δεν γνώριζε τον μηχανισμό της άμυνάς τους. Ακόμα δηλαδή κι αν είχε τόσο τη θέληση όσο και την εξουσία να τους καταδιώξει, αυτά δεν θα ήταν αρκετά για να τους τιμωρήσει. Γιατί; Γιατί ο σχεδιασμός τους είναι πολύ καλός. Ο σχεδιασμός τους είναι να μετατρέπουν την οποιαδήποτε κίνηση εναντίον τους σε πολιτική πράξη.

Μπορούν, δηλαδή, μέσω των νόμων, τους οποίους οι ίδιοι έχουν θεσπίσει, να δημιουργούν σύγχυση μεταξύ της έννοιας του "κοινού ποινικού εγκλήματος" και της "εσφαλμένης πολιτικής πράξης". Αυτό είναι το όλο κόλπο. Γιατί;  Γιατί το αντικειμενικό του οικονομικού εγκλήματος μετατρέπεται σε υποκειμενικό του πολιτικού σφάλματος και εκεί χάνεται το παιχνίδι. Τους καταδιώκεις για εγκλήματα κι αυτοί μιλούν για πολιτικές διώξεις. Γι' αυτόν τον λόγο ακόμα και η πιο "φρέσκια" πολιτική δύναμη να πάρει την εξουσία, θα την "πατήσει" αν στραφεί εναντίον τους, χωρίς να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις. Θα την κατηγορούν ότι προσπαθεί την εκλογική της νίκη να τη μετατρέψει σε "διωγμό", ώστε να μονιμοποιηθεί στην εξουσία. Θα την κατηγορούν γι' αυτά που έκαναν αυτοί σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Θα πολωθούν οι καταστάσεις, θα διχαστούν οι πολίτες και ξαφνικά εγκληματίες και αφελείς οπαδοί θα γίνουν ένα.

Όλα τα έκαναν τέλεια ...αλλά ...Αλλά, ως γνωστόν, το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα "αλλά", πολύ επικίνδυνο. Όλα είναι τέλεια μόνον για όσο διάστημα δεν υπάρχει γνώση από την πλευρά των όποιων νέων εξουσιαστών προκύψουν. Αν γίνει αλλαγή στους διαχειριστές της εξουσίας και αυτοί έχουν γνώσεις, θα τη βρουν την "άκρη". Αν για τον οποιονδήποτε λόγο αλλάξει χέρια η εξουσία και αυτοί οι οποίοι αναλάβουν έχουν γνώσεις, όλοι οι σημερινοί "σίγουροι και ασφαλείς" κινδυνεύουν να καταλήξουν σε φυλακές, που δεν θα έχουν καν κάγκελα ...Σε φυλακές από καθαρό μπετόν, που θα είναι σαν τάφοι. Προδότες, οι οποίοι σε άλλες εποχές θα εκτελούνταν, δεν δικαιούνται να βλέπουν τον ήλιο ούτε καν πίσω από κάγκελα.

Όμως, για να συμβούν όλα αυτά, απαιτούνται οι γνώσεις που λέμε. Το πρώτο, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει μια νέα εξουσία που θα αναλάβει καθήκοντα, είναι ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να στραφεί απευθείας εναντίον αυτών. Η μεταπολίτευση μοιάζει με τη Μέδουσα, την οποία δεν πρέπει να την "κοιτάς" κατάματα, γιατί σε ακινητοποιεί σαν "πέτρα". Για να νικηθεί αυτή, θα πρέπει να την κοιτάς -αλλά και να ενεργείς εναντίον της- μόνον εμμέσως ...Να χειρίζεσαι αυτά, τα οποία μπορείς ως  εξουσία, αλλά να μην στρέφεσαι εναντίον της ως εξουσία. Να στηρίζεσαι σ' αυτά, τα οποία  προκύπτουν εμμέσως εις βάρος της και όχι να τη "χτυπάς" απευθείας.

Η όποια νέα εξουσία δηλαδή προκύψει, θα πρέπει απλά να χειρίζεται με τον δικό της τρόπο αυτά τα οποία δικαιούται ως εξουσία, αλλά να μην στρέφεται εναντίον τους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι, αν κάποιος αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα, αναλαμβάνει να διαχειρίζεται ό,τι την αφορά και είναι αρμοδιότητα της εξουσίας. Τέτοια αρμοδιότητα της εξουσίας είναι και η διαχείριση των "ντουλαπών" με τους "σκελετούς" του ελληνικού κράτους. Τέτοιες "ντουλάπες" είναι όλοι οι "φάκελοι" των μεγάλων και πολυδάπανων εθνικών προσπαθειών, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ελληνικό κράτος ...που ανέλαβε να διαχειριστεί η εξουσία της μεταπολίτευσης.

Αν λοιπόν θέλει κάποιος να ξεκινήσει ένα "κυνηγητό" εναντίον αυτής της μεταπολίτευσης, λογικό είναι να έχουν νόημα οι αμερικανικές νομικές εταιρείες στις οποίες αναφερόμαστε ...Είναι money followers ...Είναι "κυνηγοί κεφαλών" και στην περίπτωση μας είναι πολλά τα κεφάλια που θ' αναζητηθούν. Είναι άγρια "σκυλιά", που  πρέπει εσύ να τους προσδιορίσεις τον "χώρο" κι αυτά θα βρουν μόνα τους τούς στόχους. Εσύ να τους δώσεις το θέμα που πρέπει να "μυρίσουν", για να ξεκινήσουν την καταδίωξη. Το θέμα είναι να γνωρίζεις πού πρέπει να ψάξεις ...Να γνωρίζεις τι υποθέσεις θα τους δώσεις ν' αναλάβουν. Για εμάς τρεις είναι οι "ντουλάπες", οι οποίες μπορεί να μην έχουν το σύνολο των "σκελετών" της μεταπολίτευσης, αλλά είναι σίγουρο ότι αφορούν το σύνολο των εγκληματιών της μεταπολίτευσης.

Τρεις φακέλους να δώσει κάποιος σε μια τέτοια εταιρεία και θα του αρκούν τα πορίσματά της, για να κλείσει κάποιους από τους επιφανείς της μεταπολίτευσης ισοβίως στη φυλακή ...Τρεις απλούς φακέλους με συμβόλαια έργων, προμηθειών κλπ.. ...Τους "φακέλους" των Ολυμπιακών Αγώνων, του ΟΤΕ και του ΟΣΕ. Τίποτε άλλο να μην τους δώσει, τα πάντα θα συνδεθούν μεταξύ τους. Άποψή μας είναι ότι όλο το μυστικό της διαφθοράς της μεταπολίτευσης, που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή αθλιότητα, βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος του συνόλου της διαφθοράς, που μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα ...Στο πιο θεαματικό αλλά και αποτρόπαιο συμβάν, που έχει γνωρίσει η πατρίδα μας από ιδρύσεώς της. Ένα συμβάν, το οποίο έχει "θωρακιστεί" νομικά από το καθεστώς, προκειμένου οι ένοχοι να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία. Αν ανοίξει ο "φάκελος" αυτού του συμβάντος, θα πάνε πάρα πολλοί σημερινοί μεγαλόσχημοι πολιτικοί και οικονομικοί  παράγοντες στη φυλακή.

Για τη μελέτη ενός τέτοιου "φακέλου" είναι χρήσιμη μια τέτοια νομική εταιρεία. Με την εμπειρία της, την καλή της φήμη και την πανταχόθεν αναγνωρισμένη αξιοπιστία της, μπορεί να σου δώσει ένα ερευνητικό πόρισμα, το οποίο θα είναι απόλυτα αξιοποιήσιμο δικαστικά ...Ένα αποτέλεσμα νομικά αξιόπιστο και χρηστικό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ..."Για κάθε νόμιμη χρήση", όπως θα έλεγε ένας νομικός. Με ποιο κέρδος θα το έκανε αυτό; Για το κέρδος της αμοιβής της ...Της αμοιβής, που συνήθως είναι ένα γενναίο ποσοστό επί των νόμιμων απαιτήσεων αυτού που θίγεται και είναι ο "πελάτης" της.

Ποιο το κέρδος αυτής της τακτικής; Παρακάμπτεται ο σχεδιασμός της μεταπολίτευσης ...Ο έξυπνος σχεδιασμός της, που, όπως είπαμε, δημιουργεί σύγχυση μεταξύ εγκλήματος και πολιτικού λάθους ...Ο σχεδιασμός, ο οποίος "μπλοκάρει" την εξέλιξη εν τη γενέση της και δεν επιτρέπει στην υπόθεση να εξελιχθεί και να δικαστεί στα δικαστήρια. Αυτό το "μπλοκάρισμα" παρακάμπτεται με μια τέτοια εταιρεία. Όταν μια εταιρεία ξεκινάει την έρευνα, στην πραγματικότητα έχει ήδη "δικάσει" τους ενόχους κι αναζητεί τα στοιχεία του εγκλήματος. Παρακάμπτει δηλαδή όλη τη δικαστική "φάση" και φτάνει στο δια ταύτα, που είναι το προϊόν του εγκλήματος. Γιατί; Γιατί δεν την ενδιαφέρει ούτε η πολιτική ούτε η ποινική διάσταση του θέματος ...Τα χρήματα την ενδιαφέρουν.

Δεν την ενδιαφέρει, για παράδειγμα, αν είναι ένοχος ο πασόκος Μαντέλης ή ο νεοδημοκράτης Λιάπης. Γι' αυτούς η ενοχή είναι απλά το "δικαίωμα" να διεκδικήσουν χρήματα. Τους ενδιαφέρει απλά ότι υπάρχει ενοχή, για να ξεκινήσουν. Μόνον αυτό τους ενδιαφέρει. Γιατί; Γιατί από την ενοχή προκύπτει η ζημιά του δημοσίου. Ο Μαντέλης δηλαδή και ο Λιάπης σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν "προδικαστεί" από τις εταιρείες πολύ πριν αυτοί καθίσουν στο δικαστικό σκαμνί.

Πότε θα έχει πραγματοποιηθεί αυτή η "προδίκη" ...Ή άτυπη και άρα χωρίς νόμιμο αποτέλεσμα "προδίκη"; Αυτή πραγματοποιήθηκε, όταν πείστηκε η εταιρεία από τον "συνεργάτη" της ότι έχει "ψωμί" ο "φάκελος" των Ολυμπιακών Αγώνων ή της Siemens ή του ΟΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ρίσκο ούτε αδικία. Γιατί; Γιατί αυτοί αναζητούν τα κρυμμένα χρήματα. Αν υπάρχουν τέτοια χρήματα, τότε δικαιώνονται για τη "δίκη" που έκαναν, "ερήμην" των κατηγορουμένων. Αν δεν υπάρχουν χρήματα, δεν συμβαίνει τίποτε, εφόσον δεν έχουν αρμοδιότητα να τιμωρήσουν κανέναν και άρα να τον αδικήσουν. Αν δικαιωθούν, πληρώνονται. Αν δεν δικαιωθούν, απλά θα έχουν πληρώσει για κάτι, το οποίο δεν τους απέδωσε κέρδη.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που είναι θέμα γνώσης η αναζήτηση των ενόχων; Η εταιρεία αναζητάει τα χρήματα που ζημιώθηκε το δημόσιο, γιατί από τη ζημιά του προκύπτει το μερίδιό της. Δεν την ενδιαφέρει αν ο Μαντέλης είναι ένοχος ή όχι. Την ενδιαφέρει αν ο Μαντέλης έβαλε κάτι στην τσέπη του, που ένα μέρος του ανήκει στην εταιρεία που τον ανακάλυψε. Αν βρει τον Μαντέλη, τον κυνηγά η ίδια όχι επειδή είναι ένοχος, αλλά επειδή έχει στην κατοχή του κάτι που της ανήκει. Ό,τι βρει εις βάρος του Μαντέλη και του κάθε Μαντέλη, μπαίνει σε ένα "τραπέζι" και μοιράζεται ανάμεσα στους δικαιούχους. Ανάμεσα δηλαδή στο κράτος, που προσέλαβε την εταιρεία και την ίδια την εταιρεία.

Ακόμα δηλαδή κι αν το κράτος δεν σε πάει στα δικαστήρια, γιατί δεν θέλουν οι διαχειριστές του να κατηγορηθούν για πολιτικό "διωγμό", θα σε πάει η εταιρεία. Τι θα πεις σε μια αμερικανική νομική εταιρεία; Ότι σε κυνηγάει, επειδή είσαι "σοσιαλιστής" ή "δεξιός"; Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι σε κυνηγάει αδίκως. Όμως, αυτό είναι κάτι που λύνεται στα δικαστήρια και άρα εκεί θα πας είτε έχεις ως πολιτικός "ασυλία" είτε όχι. Στα δικαστήρια δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές σου απόψεις. Τα τραπεζικά σου βιβλιάρια τούς ενδιαφέρουν. Οι κινήσεις των λογαριασμών σου τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν οι συναλλαγές σου, γιατί είναι παράνομες, αδήλωτες και "μαύρες". Αν χάσεις όμως αυτήν την οικονομική μάχη στα δικαστήρια, θα καταστραφείς σε όλα τα επίπεδα, γιατί από εκεί και πέρα η ποινική και πολιτική σου καταδίκη είναι δεδομένη, εφόσον δεν έχεις "άλλοθι".

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Είναι θέμα "φοράς". Η ύπαρξη της εταιρείας στο "παιχνίδι" αλλάζει τη "φορά" εξέτασης των πραγμάτων. Ο σημερινός πολιτικός σχεδιασμός προστατεύει τους εγκληματίες μόνον κατά τη μία φορά. Δεν σε αφήνει καν να ξεκινήσεις να τους δικάσεις και ως εκ τούτου δεν μπορείς να ψάξεις για το "πτώμα", που επιβεβαιώνει το "έγκλημά"  τους. Ενώ όμως φρόντισαν να μην βρίσκονται οι ένοχοι, γιατί μπλόκαραν τη διαδικασία που σε οδηγεί στο "πτώμα", δεν κατάφεραν να θωρακίσουν την αντίθετη "φορά".

Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Δεν μπόρεσαν να θωρακίσουν τη "φορά" απ
όπου ξεκινάς υποθετικά ότι υπάρχει "δολοφόνος" και στη συνέχεια εκμεταλλεύεσαι άσχετους νόμους περί "βρόμικου" χρήματος, για να βρεις το "πτώμα". Αν όμως βρεις "πτώμα" και άρα επιβεβαιώσεις την αρχική υπόθεσή σου, αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά ξεκινάει δίκη για "δολοφόνο". Αναγκαστικά, εφόσον η ύπαρξη "πτώματος" σημαίνει αυτόματα ύπαρξη "δολοφόνου". Αναγκαστικά θα δικαστεί ο πολιτικός, αν βρεθεί ο παράνομος τραπεζικός λογαριασμός του. Το "βρόμικο" χρήμα και όλοι οι νόμοι που τον  αφορούν δεν παραγράφονται και έτσι δεν έχει άμυνες. Θα δικαστεί ως παράνομος πολίτης και δεν θα απαλλαγεί ως υπουργός, που, ελέω Βενιζέλου, δεν έχει "ευθύνη".

Από αυτήν την εταιρεία επιδιώκεις ν' αποδείξεις ότι εμπλέκονται εξίσου τα δύο μεγάλα κόμματα στα σκάνδαλα. Γιατί το επιθυμείς αυτό; Για ν' αποδείξεις ότι ο δικομματισμός, που κυβέρνησε στη μεταπολίτευση, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί δύο διαφορετικών οντοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στη μεταπολίτευση. Πρόκειται περί μίας οντότητας, η οποία, για λόγους τακτικής και πολιτικής σκοπιμότητας, είχε δυαδική μορφή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο δικομματισμός της μεταπολίτευσης μπορεί να δικαστεί ως ενιαίο καθεστώς ...Ενιαίο καθεστώς, το οποίο απλά είχε δύο "πρόσωπα", όπως ένα νόμισμα μπορεί να έχει δύο "όψεις" ...Ενιαίο καθεστώς, το οποίο μπορεί να δικαστεί για τα εγκλήματα με τον ίδιο ενιαίο τρόπο.

Αυτό το ενδεχόμενο είναι που τρομοκρατεί  το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Γιατί; Γιατί το πλαίσιο της ατομικής "ευθύνης", που αναγκαστικά θα χαρακτηρίζει αυτές τις δίκες,  καταστρέφει το παιχνίδι των συλλογικών συμψηφισμών, που έχουν στήσει με τον δικομματισμό. Δεν μπορούν να στήσουν το γνωστό παιχνίδι των "εξεταστικών" και των μεταξύ τους παιχνιδιών. Δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που τους επιτρέπει να κρύβονται πίσω από τους δικούς τους απαλλακτικούς νόμους. Δεν μπορούν ν' αναμιγνύουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες και ν' αποφεύγουν τους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, παριστάνοντας τους "διωκόμενους" πολιτικούς εκεί όπου υπάρχει ποινικό έγκλημα.

Αν τους "δέσεις" ως άτομα με κοινά ποινικά εγκλήματα, τα οποία έχουν ανιχνευτεί από έγκυρες, έμπειρες και αξιόπιστες νομικές εταιρείες, θα έχουν πρόβλημα. Οι υποθέσεις αναγκαστικά θα πηγαίνουν στα δικαστήρια ...Στα ποινικά δικαστήρια. Θα πηγαίνουν με κατηγορούμενους συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι κόμματα. Θα κατηγορούνται συγκεκριμένοι άνθρωποι για συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν θα ενδιαφέρει κανέναν αν οι κατηγορούμενοι ήταν Πασόκοι, πρόσκοποι, χορεύτριες ή αν ανήκαν σε φιλοτελιστικό σύλλογο με οικολογικές ανησυχίες. Χρήματα αναζητούν οι διώκτες τους και τσέπες ψάχνουν και βρίσκουν. Αμερικανοί δικηγόροι θα κατηγορούν διεφθαρμένους Έλληνες και όχι Πασόκοι κάποιους Νεοδημοκράτες και το αντίθετο.

Αν μπορέσεις σε πρώτη φάση να "μαγκώσεις" τα κόμματα, ακόμα και για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό "σημείο", μπορείς στη συνέχεια να τα ισοπεδώσεις για το σύνολο του χρόνου της μεταπολίτευσης. Γιατί; Γιατί γνωρίζεις πάνω-κάτω σε ποιο χρονικό διάστημα αναζητάς την κοινή συμμετοχή τους σε κοινά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού. Γνωρίζεις σε ποιο χρονικό διάστημα έχει γίνει το μεγάλο "φαγοπότι". Αυτός είναι ο χρόνος στον οποίο θα αναζητηθούν οι ευθύνες ...Ο χρόνος, που καλύπτει καί τα δύο κόμματα και άρα στο ίδιο εδώλιο θα καθίσουν όλοι μαζί. Θα καθίσουν ως άτομα και όχι ως κόμματα. Θα καθίσουν μόνον αυτοί οι οποίοι τα "πήραν" και όχι νοητά κι αυτοί που τους ψήφισαν.

Ο "γόρδιος δεσμός", που μας ταλαιπωρεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, θα "σπάσει" με έμμεσο τρόπο. Το μέγα πολιτικό πρόβλημα της μεταπολίτευσης θα λυθεί για λόγους οικονομικούς. Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι δημοκράτες και οι ήρωες με απίστευτους αγώνες εναντίον της οικογενειοκρατίας και του καθεστωτικού δικομματισμού, θα το κάνουν λογιστές και κλητήρες. Αναγκαστικά λοιπόν μετά από μια τέτοια εξέλιξη θα γίνει δίκη του καθεστώτος ...Του καθεστώτος της μεταπολίτευσης ...Του ενιαίου καθεστώτος, εφόσον υπάρχει συνέχεια στο ίδιο έγκλημα ...Του ενιαίου καθεστώτος με τα δύο πρόσωπα.

Αυτό δεν είναι κάτι, το οποίο είναι πρωτοφανές στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία. Και η Χούντα των Συνταγματαρχών κάπως έτσι δικάστηκε μετά την πτώση της. Δικάστηκε ως ενιαία, άσχετα αν διέθετε δύο διαφορετικά και αντίπαλα πρόσωπα που την εξέφρασαν. Ό,τι ήταν ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης για το καθεστώς της Χούντας, έτσι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Όπως δεν έφταναν οι απαλλακτικοί νόμοι του χουντικού καθεστώτος για να γλιτώσουν τους χουντικούς, έτσι δεν θα φτάνουν και οι νόμοι "περί ευθύνης υπουργών" για να γλιτώσουν τους "Μεταπολιτευτικούς". Όπως κάποιοι "γαλάζιοι" κάθονταν αγκαλιά με "πράσινους" στα ίδια τραπέζια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έτσι θα καθίσουν και στα ίδια εδώλια των ελληνικών δικαστηρίων. Όπως δεν είχε σημασία αν ήταν πασόκοι ή νεοδημοκράτες στα συμπόσια της Λέσχης, έτσι δεν θα έχει επίσης σημασία τι ήταν πριν καταλήξουν στα κυλικεία των ελληνικών φυλακών.

Όταν λοιπόν αναζητείται η γραμμή του χρέους από μια χρονολογία κι έπειτα, εύκολα είναι όλα. Η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε το 1989. Από εκεί και πέρα ξεκινάς την αναζήτηση. Αναζητάς τους υπεύθυνους από όλες οι κυβερνήσεις, που δημιούργησαν το χρέος ...Οι καθ
ύλην υπεύθυνοι για το χρέος. Κάνεις δηλαδή ταυτοποιήσεις μεταξύ αυτών που τα πήραν και αυτών που υπέγραφαν. Απλά πράγματα. Τα ονόματα, που θα βρουν οι Αμερικανοί δικηγόροι, τα τοποθετείς στο "οργανόγραμμα" της εξουσίας της μεταπολίτευσης.

Όταν τα χρήματα ταυτίζονται με υπογραφές,  ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Δεν υπάρχουν πολιτικοί διωγμοί. Δεν υπάρχουν διαφορετικά κόμματα. Υπάρχουν μόνον πρόσωπα, τα οποία εγκλημάτησαν στην επίμαχη περίοδο ...Οι υπεύθυνοι πρωθυπουργοί ...Οι υπεύθυνοι υπουργοί οικονομικών ...Οι υπουργοί των "ζημιάρικων" υπουργείων ...Οι Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας ...Οι Διοικητές των μεγάλων ΔΕΚΟ ...Όλοι όσοι με τις εξουσίες τους μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του χρέους ...Όλοι όσοι με τις ενέργειες ή τις παραλήψεις τους αύξησαν αυτό το χρέος ...Όλοι όσοι με τις πράξεις τους επέτρεψαν τα κατά συρροή εγκλήματά τους και άρα η δίκη θα περιλαμβάνει και τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης.

...Αναγκαστικά. Όταν δικάζεται ένα καθεστώς, δικάζεται και το σύστημα δικαιοσύνης, που του επέτρεψε να λειτουργεί ως τέτοιο και άρα να καταλύσει το Σύνταγμα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε προδότες, οι οποίοι μάς πρόδιδαν επί τριάντα έτη και η Δικαιοσύνη να είναι ανεύθυνη. Αυτή η Δικαιοσύνη πρέπει να καθίσει στο "σκαμνί" ...Η Δικαιοσύνη, που αθωώνει τους Ζαγοριανούς, φυγαδεύει τους Χριστοφοράκους, και συναγελάζεται με τους Γιοσάκηδες ...Η Δικαιοσύνη, που τις λίγες φορές που  έχει πάρει το "μέτρο", το έχει πάρει για να μετράει "αυξήσεις" των μισθών της και τα ύψη των Ρωσίδων. Αυτή η δικαιοσύνη θα δώσει αναγκαστικά λόγο στον ελληνικό λαό και θα πληρώσει τα εγκλήματά της ...Θα πληρώσει τη συνενοχή της.

Αυτό είναι το όλο μυστικό. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζεσαι τη συνεργασία μιας νομικής εταιρείας. Η εταιρεία αυτή "σπάει" τη συλλογική άμυνα του δικομματισμού της μεταπολίτευσης. Τους διασπά ως σύνολο, εφόσον ψάχνει ατομικές "τσέπες". Αναζητάς συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένες ευθύνες και δεν μπορείς να κατηγορηθείς για πολιτικό διωγμό ...Δεν τους δίνεις τη δυνατότητα να παίξουν το γνωστό παιχνίδι της μεταπολίτευσης  και του δικομματισμού ...Δεν τους δίνεις τη δυνατότητα να "κρυφτούν" πίσω από παρατάξεις, κόμματα ή ιδεολογίες ...Δεν τους δίνεις τη  δυνατότητα να δημιουργήσουν ψευδοταυτίσεις με τους οπαδούς των κομμάτων και τους απλούς πολίτες. Απλά πράγματα λογιστικού τύπου. Το κράτος έχει συνέχεια και αυτή η συνέχεια χαρακτηρίζει και τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του. Αγνοείς δηλαδή το κόμμα που κυβερνούσε τη δεδομένη στιγμή και "ακολουθείς" τις υπογραφές ...Στις υπογραφές κρύβονται τα εγκλήματα και αυτά τα διέπραξαν κρατικοί αξιωματούχοι.

Αυτοί ελέγχονται και σε αυτήν την περίπτωση ο έλεγχος δεν μπορεί να έχει καμία κομματική ή ιδεολογική "απόχρωση". Ο έλεγχος είναι απόλυτα αντικειμενικός, εφόσον συγκρίνεται αυτό το οποίο παραλαμβάνεις με αυτό το οποίο παραδίδεις. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν ο παραδίδων είναι "πράσινος" και ο παραλαμβάνων "γαλάζιος" ή το αντίστροφο. Αναζητούνται ευθύνες στη διαχείριση της εξουσίας σε συνδυασμό με εξονυχιστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες όλων των εμπλεκομένων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους "αποκαλύψεις" όλους τους εγκληματίες, εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να έκαναν όλα αυτά τα εγκλήματα τζάμπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πούλησαν ακριβά τις υπογραφές τους στους τοκογλύφους.

Δικάζεις δίκαια όλους τους υπεύθυνους και όποιους βρεις να έχουν προδώσει τον λαό και να τα έχουν "πάρει", τους καταδικάζεις. Ισόβια, για να θυμηθούμε και παλιές μεγάλες "κουβέντες". Ισόβια, που να εννοούνται ισόβια. Αυτό είναι και το δίκαιο για ανθρώπους, οι οποίοι πρόδωσαν τον λαό και σε άλλες εποχές ή θα αιωρούνταν σε φανοστάτες ή θα κυλιόντουσαν στα χώματα του Γουδιού. Απατώνται αυτοί, οι οποίοι νομίζουν ότι θα ζήσουν σαν μεγιστάνες μέσα σε μια χώρα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία οι ίδιοι.

Όμως, αυτό δεν είναι χρήσιμο μόνον από πλευράς της αποκατάστασης της δικαιοσύνης. Είναι χρήσιμο και απαραίτητο για την προσπάθεια που κάνει η πατρίδα μας για να "σωθεί". Η  πατρίδα μας αυτήν τη στιγμή έχει παγιδευτεί από τους τοκογλύφους και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να βρει "δικαιολογίες", για να απαλλαγεί από το "κράτημά" τους. Είναι υποχρεωμένη να βρει τα "όπλα", που θα την επιτρέψουν να στραφεί εναντίον αυτών που σήμερα τη λεηλατούν.

Μόνον αν τους κλείσεις αυτούς φυλακή νομιμοποιείσαι να βγεις στο εξωτερικό και να ζητάς εξηγήσεις από τους τοκογλύφους. Μόνον αν κλείσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις τους διεφθαρμένους πολιτικούς στη φυλακή, μπορείς να στρέψεις τις ίδιες αποδείξεις εναντίων των διαφθορέων τους και άρα στην περίπτωσή μας εναντίον των τοκογλύφων. Μόνον με τη φυλάκιση των διεφθαρμένων πολιτικών νομιμοποιείσαι να μιλάς για απεχθές χρέος. Τότε θα αποκαλυφθούν όλα. Τότε θα δούμε ποιοι ήταν οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ποιοι ήταν οι άχρηστοι και ποιοι οι χρήσιμοι. Θα δούμε ποιοι πλήρωναν τη Διαφθορά για να αλώνουν κράτη.

Εμείς ένα μόνον έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς. Αν νομίζουν ότι θα "ξεμπλέξουν" εύκολα από τον ελληνικό λαό, είναι "γελασμένοι". Ένας λαός, ο οποίος έχει επιβιώσει -και μάλιστα με μεγάλη άνεση- για χιλιάδες χρόνια, έχει το DNA να ξεφορτώνεται τέτοια "σκουπίδια" την κρίσιμη στιγμή. Κλαμένοι θα φύγουν όλοι αυτοί από τούτη τη ζωή. Αυτό μπορούμε να τους το "υπογράψουμε" από τώρα. Σε λάθος "άλογα" πόνταραν το μέλλον τους. Δεν είναι απλά ότι γνωρίζουμε πώς θα τους "ξετρυπώσουμε". Είναι ότι θέλουμε να τους "ξετρυπώσουμε" και θα το κάνουμε ο κόσμος να "χαλάσει". Σκοπός της ζωής μας  θα γίνει αυτό και θα τους βρούμε ακόμα κι αν κρυφτούν στο κέρατο της κατσίκας ...Ο πόθος μας θα γίνει ο θρήνος τους.

Απαίτηση αποζημιώσεων από την πλευρά των "μαγείρων" της εβραϊκής Goldman Sachs και βέβαια απαίτηση για αποπληρωμή του περίφημου αναγκαστικού χρέους της  κατοχής.

Όταν ένας τοκογλύφος καταστρέφει έναν νοικοκύρη, γνωρίζει το απεχθές τής πράξης του. Γνωρίζει ότι με τη δραστηριότητά του προκαλεί την κοινωνία ...Την κοινωνία, η οποία για την επιβίωσή της πάντα αναζητά την τάξη και την ηθική ...Την κοινωνία των αξιόπιστων νοικοκυραίων και των τίμιων εργαζομένων, η οποία σιχαίνεται τους τοκογλύφους, τους νταβατζήδες και γενικά τα αποβράσματα του υποκόσμου ...Την κοινωνία, η οποία πάντα γνωρίζει την ταυτότητα και το ποιόν των μελών της και άρα και των τοκογλύφων.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή οι τοκογλύφοι γνώριζαν πάντα αυτήν την κοινωνική αντίληψη, ήταν υποχρεωμένοι να εφεύρουν τακτικές, προκειμένου να την παρακάμπτουν. Δεν τους συνέφερε να έρχονται σε σύγκρουση με την κοινωνία και προτιμούσαν πάντα να την "παραπλανούν", εφόσον με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να συνεχίζουν τα εγκλήματά τους και να μην αλλάζουν τις συμπεριφορές τους.

Η πιο γνωστή τακτική τους ήταν να παριστάνουν τα θύματα πολύ πριν προλάβουν τα πραγματικά θύματα να τους υποδείξουν ως θύτες. Έκλαιγαν, πριν αρχίσουν τα κλάματα των θυμάτων τους. Παραπονιούνταν, πριν να αρχίσουν να παραπονιούνται τα θύματά τους. Δεν είχαν πολλές επιλογές σε αυτήν την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να "τρέξουν" νωρίτερα και γρηγορότερα από τα θύματά τους, για να προλάβουν τις εις βάρος τους εξελίξεις. Να βγουν στους δρόμους και λίγο πριν κατηγορηθούν οι ίδιοι για τοκογλυφία και απάτη, να κατηγορήσουν τα θύματά τους με κάποιες ανάλογες κατηγορίες ...Τις κατηγορίες τις οποίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι μισεί η κοινωνία, γιατί τους μισεί και τους ίδιους.

Αυτό έκαναν και αυτό εξακολουθούν να κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι. Στόχος τους, δηλαδή, πάντα είναι να βάλουν την κοινωνία να κρίνει μεταξύ "ομοίων", χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει. Στη χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση να βάλουν την κοινωνία να νομίζει ότι πρόκειται για μια απλή διένεξη μεταξύ απατεώνων. Γι' αυτόν τον λόγο τρέχουν στην κυριολεξία να "ενημερώσουν" την κοινωνία με τα λόγια τους πριν την "ενημερώσουν" τα έργα τους.

Τρέχουν να διαβάλουν τα θύματά τους στην κοινωνία, πριν προλάβει αυτή και μάθει τα γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν. Την ώρα λοιπόν που το θύμα τους διακατέχεται από ντροπή και φόβο και ως εκ τούτου διακρίνεται από "αδράνεια", αυτοί οι άθλιοι εγκληματίες βγαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες να τους διαβάλουν ...Να λένε δεξιά κι αριστερά πόσο άχρηστοι είναι ...Να λένε ότι έφαγαν τα χρήματά τους τεμπελιάζοντας ...Να λένε ότι ήταν άχρηστοι κληρονόμοι, που δεν "τίμησαν" τους προγόνους τους και ήθελαν να τα "φάνε" όλα, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε.

Αυτή η συμπεριφορά είναι σχεδόν πάντα η ίδια, εφόσον οι τοκογλύφοι δεν έχουν και πολλά μέσα να αμυνθούν. Έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν αυτό τον "αντιπερισπασμό", ειδικά όταν η καταστροφή -από την οποία επιδιώκουν να επωφεληθούν- είναι ιδιαιτέρως προφανής και ως εκ τούτου αποκαλυπτική ...Όταν είναι φανερό πως είναι απόλυτα "κατασκευασμένη" και σε συνεργασία με κάποιον διεφθαρμένο υπηρέτη του θύματος ...Όταν είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο τοκογλύφος έχει συνεργαστεί με έναν μυστηριωδώς και εσχάτως πλουτίσαντα "λογιστή" τού υπό χρεοκοπία νοικοκύρη ...Όταν υπάρχουν όλες εκείνες οι ενδείξεις, που επιτρέπουν σε κάποιον ουδέτερο παρατηρητή να καταλάβει αμέσως τι έχει συμβεί.

Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους λαούς.  Δεν διαφέρει δηλαδή αυτή η κατάσταση που περιγράψαμε με αυτήν που βιώνει καθημερινά η Ελλάδα ...Η Ελλάδα, η οποία διαβάλλεται καθημερινά από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία κατά "σύμπτωση" είτε ανήκουν είτε πληρώνονται από τους Εβραίους τοκογλύφους ...Η Ελλάδα, η οποία πρέπει ν' αποδεχθεί τη χρεοκοπία της, τη στιγμή που όλοι όσοι την κυβέρνησαν εμφανίζονται πολυεκατομμυριούχοι και "κολλητοί" των δανειστών μας. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται σαν άχρηστη η Ελλάδα από τους δανειστές μας και ταυτόχρονα όλοι όσοι μας κυβέρνησαν να είναι "κολλητοί" τους και Μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και εσχάτως βαθύπλουτοι.

Είναι άχρηστοι κι αναξιόπιστοι αυτοί, οι οποίοι δεν είχαν καμία συμμετοχή στη διαχείριση και τα πάντα έγιναν ερήμην τους κι εξακολουθούν να είναι χρήσιμοι κι αξιόπιστοι αυτοί, οι οποίοι είχαν τη διαχείριση και κατά "σύμπτωση" είναι κολλητοί αυτών που μας κατηγορούν; Κάτι δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό. Ένα λεωφορείο εκτρέπεται και κατηγορούνται συλλήβδην οι ανύποπτοι επιβάτες  σαν άχρηστοι κι απρόσεκτοι και όχι οι υπεύθυνοι οδηγοί; Αυτό συμβαίνει με την Ελλάδα σήμερα. Κατηγορούνται αυτοί, οι οποίοι απλά κάθονταν μέσα στο λεωφορείο και όχι αυτοί που το οδηγούσαν. Κατηγορούνται οι άσχετοι από εκείνους που κατά "σύμπτωση" είναι κολλητοί και φίλοι των οδηγών και οι οποίοι μάλιστα είχαν οικονομικό συμφέρον από την  εκτροπή του λεωφορείου. Κάτι συμβαίνει σε  αυτήν την περίπτωση και αυτό που συμβαίνει σίγουρα δεν είναι και τόσο νόμιμο.

Στη διεθνή νομολογία υπάρχει ένας όρος, ο οποίος μπορεί να περιγράψει αυτήν την κατάσταση ...Την κατάσταση όπου κάποιοι διεφθαρμένοι κυβερνήτες "φορτώνουν" το κράτος που διοικούν με χρέη. Το "φορτώνουν" ερήμην του λαού και το "φορτώνουν" πέρα και πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες. Το "φορτώνουν", λαμβάνοντας "προμήθειες" και με στόχο να το μπλέξουν στα δίκτυα της παγκόσμιας τοκογλυφίας και του ιμπεριαλισμού. Ο όρος αυτός, ο οποίος περιγράφει όλο αυτό το παράνομο "φόρτωμα" ενός κράτους με χρέη, είναι ο όρος "απεχθές χρέος".

Επί πολλά χρόνια οι απλοί άνθρωποι -και μάλιστα του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου- δεν γνώριζαν τέτοιους όρους. Δεν τους αφορούσαν τέτοιοι όροι. Ήταν πολίτες ευνομούμενων κρατών και η Δικαιοσύνη δεν επέτρεπε τέτοιες παρεκτροπές των εξουσιαστών τους.  Συνήθως τέτοιοι όροι αφορούσαν τα τριτοκοσμικά κράτη, τα οποία έπεφταν θύματα των ισχυρών ιμπεριαλιστών ...Τριτοκοσμικά κράτη, που οι ιμπεριαλιστές τα "φορούσαν" διεφθαρμένες ηγεσίες και μετά τα "έσερναν" σαν τα πρόβατα στα σφαγεία. Αυτοί οι όροι λοιπόν αφορούσαν κυβερνήσεις "σωτηρίας" και νομικούς, οι οποίοι έτρεχαν στα διεθνή δικαστήρια και επιζητούσαν τις "επιδιαιτησίες" των μεγάλων οικονομικών οργανισμών, για ν' απαλλαγούν από τα "λάθη" των διεφθαρμένων.

Σήμερα αυτό δεν ισχύει, εφόσον τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν τους πάντες. Οι πάντες έχουν μπει στο ίδιο τοκογλυφικό "καζάνι". Πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί κι αδύναμοι, όλοι έχουν μπει στο στόχαστρο της τοκογλυφίας και όλοι προσπαθούν να σωθούν από αυτήν. Όμως, η διαφορά με το παρελθόν είναι άλλη.  Σήμερα ο κόσμος μας έχει γίνει ιδιαίτερα μικρός και όλοι πλέον γνωρίζουμε ποιοι και γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και τα πάντα πλέον είναι προσβάσιμα για τον κόσμο.

Όλοι, για παράδειγμα, γνωρίζουμε -ή έστω έχουμε ακούσει- για τους "οικονομικούς δολοφόνους" και τις σχέσεις τους με τους διεφθαρμένους κυβερνήτες των στοχοποιημένων από  τους τοκογλύφους κρατών.
Αυτοί λοιπόν οι "οικονομικοί δολοφόνοι", σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους τοκογλύφους, "φορτώνουν" τα κράτη με παράνομα χρέη. Με χρέη, τα οποία εξ
αρχής φροντίζουν να καταλήξουν στο να μην είναι διαχειρίσημα. Για ποιον λόγο; Για ν' αναγκαστούν οι λαοί να ξεπουλήσουν τις πατρίδες τους ...Να τις παραδώσουν στα χέρια των τοκογλύφων ...Να τις χάσουν για χρήματα, τα οποία οι ίδιοι ποτέ δεν είδαν και βέβαια δεν απόλαυσαν.

Αυτά τα χρήματα, τα οποία δίνονται επίτηδες στα κράτη, προκειμένου να τα φέρουν σε αδιέξοδο, είναι αυτά τα οποία καλύπτονται από τον όρο "απεχθές χρέος" ...Τα χρήματα, που "φόρτωναν" οι οικονομικοί "δολοφόνοι", διαφθείροντας τις ηγεσίες των κρατών ...Τα χρήματα, που γίνονταν βίλες και γιώτ πολιτικών, για να δίνουν έργα σε "Μπόμπολες" και "Γιάννες" ...Τα χρήματα, που εις γνώση των δανειστών ήταν αδύνατον να ξεπληρωθούν από αυτούς που δήθεν τα λάμβαναν. Λέμε "δήθεν", γιατί αυτό το οποίο συνέβαινε ήταν το εξής απλό ...Γιάννης κερνούσε και Γιάννης έπινε. "Φόρτωναν" με χρέη τα κράτη, για να πραγματοποιούν μεγάλα έργα, τα οποία έπαιρναν οι εταιρείες που συνεργάζονταν με τους ίδιους τοκογλύφους.

Αυτό συνέβη με πολλά κράτη στο παρελθόν και αυτό συμβαίνει και με την Ελλάδα σήμερα. Κάποια κράτη παλαιότερα βρήκαν το δίκιο τους και κάποια άλλα όχι. Κάποια κράτη επιχείρησαν να βρουν το δίκιο τους, ενώ η Ελλάδα με τη δωσιλογική ηγεσία δεν το επιχείρησε καν. Όσα κράτη μπόρεσαν ν' αποδείξουν ότι παρανόμως δημιουργήθηκαν τα χρέη τους από τοκογλύφους και προδότες, μπόρεσαν να σώσουν τις πατρίδες τους. Όσα κράτη δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν, γιατί οι διάφοροι "Αριστίντ" που τα κυβερνούσαν ήταν διεφθαρμένοι, κατέληξαν σαν την Αϊτή και τις υπόλοιπες "Μπανανίες" του Πλανήτη.

Για την Ελλάδα, η οποία έχει πέσει θύμα τέτοιας "δολοφονικής" επίθεσης, είναι θέμα επιβίωσης να αντιδράσει. Δεν θα της δοθεί άλλη ευκαιρία, αν δεν αντιδράσει τώρα. Κυβερνείται από έναν άθλιο δωσίλογο "Αριστίντ", ο οποίος υποσχέθηκε στα αφεντικά του να τους ξεπληρώσει μέχρι "δεκάρας" ...Έναν άθλιο δωσίλογο, ο οποίος επιτρέπει καθημερινά στους τοκογλύφους να "σβήνουν" τα "ίχνη" τους και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για την πατρίδα μας ...Μια Ελλάδα,  που, λόγω του Παπανδρέου, αφήνει το ΔΝΤ να μετατρέπει με νέα δάνεια τα ομόλογα σε πραγματικά χρέη. Να μετατρέπει τα παράνομα χρέη της προς τους τοκογλύφους σε νόμιμα χρέη απέναντι σε ξένα κράτη και ξένα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό είναι το πρόβλημα τώρα και αυτό είναι που κάνουν οι τοκογλύφοι εις βάρος της Ελλάδας. Τη διαβάλουν, για να κερδίσουν τον χρόνο που χρειάζονται, μέχρι να μην έχουν ανάγκη να το κάνουν ...Μέχρι να πάρουν τα παράνομα χρήματά τους και βυθίσουν την Ελλάδα σε πραγματικά χρέη απέναντι σε λαούς και όχι στους ίδιους τους τοκογλύφους. Αντιλαμβανόμαστε ότι το όλο θέμα τώρα για την Ελλάδα είναι να "προλάβει" αυτήν τη "μετατροπή" των χρεών ...Των χρεών, που μεγάλωσαν "κρυφά" και παράνομα εις βάρος του λαού και τα οποία τώρα φανερά διεκδικούν τη "νομιμότητα", μετατρεπόμενα σε χρέη που αναγνωρίζει ο λαός απέναντι σε άλλους λαούς.

Back to content | Back to main menu