Κορυφή σελίδας
Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση

23 Οκτωβρίου 2010

Για την Ελλάδα το σύνολο του ενδιαφέροντός της πρέπει να πέσει σε ένα σημείο ...Σε ένα σημείο, το οποίο της επιτρέπει να αποδείξει με ακράδαντα στοιχεία ότι έπεσε θύμα των τοκογλύφων ...Των τοκογλύφων, που εμφανίζονται οι ίδιοι να έχουν συμμετοχή σε πρακτικές, οι οποίες υποτίθεται "παραπλανούσαν" τους δανειστές μας και άρα τους ίδιους. Αν αποδείξει κάποιος ότι στην περίπτωση της Ελλάδας οι ίδιοι οι τοκογλύφοι "παραπλανούσαν" τους εαυτούς τους, είναι εύκολο ν' αποδείξει την απάτη και άρα το "απεχθές" του ελληνικού χρέους. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Για την Ελλάδα αυτή η "ευκαιρία" ν' αποδείξει το δίκιο της είναι τα περίφημα Swaps. Υπάρχουν τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η γνωστή τοκογλυφική Goldman Sachs "μαγείρεψε" τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να "παραπλανηθούν" οι τοκογλύφοι και άρα και η ίδια. Υπάρχουν στοιχεία ότι πληρώθηκε η ίδια με το ιλιγγιώδες ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ, για να "παραπλανήσει" τον ίδιο της τον  εαυτό. Θεωρούμε αυτό το ποσό ιλιγγιώδες, γιατί το πήρε απλά, για ν' "αποκρύψει" το ποσό του 1 δις ευρώ. Πληρώθηκε, δηλαδή, το ένα τρίτο ενός ποσού, το οποίο απλά το απέκρυψε. Μιλάμε για καθαρή τοκογλυφία, που έχει ως στόχο να "παραπλανήσει" τους τοκογλύφους.

...Μιλάμε για πρωτοφανή και εξωφρενικά πράγματα. Αν αυτά που έκανε η Goldman Sachs εις βάρος του ελληνικού κράτους συνέβαιναν στο επίπεδο των ιδιωτών, ο τοκογλύφος θα κινδύνευε με λιντσάρισμα στο δρόμο. Αν δηλαδή μπορούσε κάποιος επιχειρηματίας ν' αποδείξει ότι ένας τοκογλύφος συνεργάστηκε κρυφά με τον πληρεξούσιο λογιστή του και έκαναν αυτά τα πράγματα εις βάρος της επιχείρησής του, θα νομιμοποιούνταν να τους εκτελέσει στον δρόμο  σαν τους σκύλους και να τον χειροκροτάνε οι περαστικοί. Αυτό έκανε η Goldman Sachs την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη ...Την εποχή που κυβερνούσαν την Ελλάδα όλοι οι "κολλητοί" των "δανειστών" μας ...Όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα φέρονται έτοιμοι να μας "βοηθήσουν" να "σωθούμε", παραδίδοντας τη χώρα στους τοκογλύφους ...Στους "κολλητούς" τους τοκογλύφους.

Πόσο "κολλητοί"; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι ο Σημίτης -με το πολύ χαρακτηριστικό του όνομα- είναι, όπως είπαμε, αδερφός ενός υψηλόβαθμου στελέχους των μυστικών υπηρεσιών  της Γερμανίας ...Της Γερμανίας, η οποία μάς "βρίζει" συνολικά ως λαό, αλλά για κάποιους "ακατανόητους" λόγους τον άχρηστο Σημίτη εξακολουθεί να τον θεωρεί αξιόπιστο. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι ο κύριος υπεύθυνος της "παραπλάνησης" των τοκογλύφων και των Γερμανών ήταν ο γνωστός Παπαδήμος. Εκείνος ήταν στην επίμαχη περίοδο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο οποίος, αφού τους "ξεγέλασε" στην Ελλάδα, στη συνέχει έφυγε για την Ευρώπη όπου και έγινε Υποδιοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Αυτός, δηλαδή, ο οποίος "εξέφραζε" την ελληνική απατεωνιά, έγινε υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης, την οποία "ξεγέλασε" ο ελληνικός λαός ..."Τιμωρήθηκε" σκληρά από τα "θύματά" του.

Συμμέτοχοι σ' εκείνη την προδοσία δεν ήταν μόνον εκείνοι οι απόμαχοι και πολυτελώς "τιμωρημένοι". Συμμέτοχος είναι και ο σημερινός Πρωθυπουργός της εποχής του ξεπουλήματος ...Ο Εβραίος Παπανδρέου, που είναι αγαπητός της Goldman Sachs όχι μόνον ο ίδιος, αλλά οικογενειακώς ...Ο ίδιος, που τότε, ως υπουργός εξωτερικών, έπαιρνε χρήματα από τους τοκογλύφους, για να τα μοιράζει στις ΜΚΟ των φίλων του και των συγγενών του. Υπουργός των Οικονομικών, που μας έβαλε στο ΔΝΤ, είναι ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού εκείνης της εποχής, που πλήρωνε με χρυσάφι το "μαγείρεμα" της Goldman Sachs. Διάδοχός του στο Υπουργείο είναι ο γνωστός Βενιζέλος, που, ως υπουργός πολιτισμού του Σημίτη, διαχειρίστηκε τη μεγαλύτερη "ντουλάπα σκελετών" της μεταπολίτευσης, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ...Ο ίδιος άνθρωπος, που σχεδίασε τη νομική άμυνα απέναντι στον οποιονδήποτε αναζητούσε τους διεφθαρμένους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Υπάρχει συνέχεια στο έγκλημα. Οι δολοφόνοι είναι αυτοί, που ανέλαβαν να κάνουν τις "έρευνες" για τον "φόνο" και είναι οι ίδιοι που προσπαθούν μέσω του ΔΝΤ να "θάψουν" όπως-όπως το "πτώμα". Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα δικαστήρια, για να μας δίνουν εξηγήσεις για το πώς μας οδήγησαν στην άβυσσο των χρεών, είναι αυτοί, οι οποίοι μας βρίζουν, επειδή φτάσαμε στην άβυσσο. Οι ίδιοι άνθρωποι, που "ξεγέλασαν" τους τοκογλύφους και έτρωγαν τα χρήματά τους, για να κερδίζουν εκλογές, είναι αυτοί, οι οποίοι αντιμετωπίζονται από τους τοκογλύφους σαν "τίμιοι" και "αξιόπιστοι" ...Είναι αυτοί, που, όπως μας είπε και ο Βενιζέλος, μας "πονάνε" και τώρα θα "πολεμήσουν", για να μας "σώσουν" από τα "δικά" μας σφάλματα ...Είναι αυτοί, που, ως εκατομμυριούχοι πλέον, θα ασχοληθούν από "αγάπη" με τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αν αυτή η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα ήταν για γέλια. Μιλάμε για αθλιότητα άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για δολοφόνους, οι οποίοι δεν αρκούνται στον φόνο, αλλά τους αρέσει και να ασελγούν πάνω στο "πτώμα". Μιλάμε για "άρρωστες" καταστάσεις. Μας υποτιμούν τόσο πολύ, που δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε καν να σβήσουν τα ίχνη τους. Ελέγχουν τόσο πολύ τον δικομματισμό -και άρα τις επιλογές μας- που θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους απειλήσει τίποτε απολύτως.

Αυτό όμως μπορεί ν' αποδειχθεί τραγικό σφάλμα. Η ασφάλειά τους είναι δεδομένη μόνον για όσο διάστημα ελέγχουν την εξουσία ή η εξουσία πηγαίνει σε χέρια αδαών. Αν η εξουσία αλλάξει χέρια, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Γιατί; Γιατί μπορεί να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία, η οποία θα στείλει τους τοκογλύφους -και στην περίπτωση αυτήν την Goldman Sachs- στο διάολο. Μπορεί, για παράδειγμα, να κινηθεί δικαστικά το ελληνικό κράτος, για να διερευνήσει την υπόθεση των Swaps. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι η αμοιβή των τοκογλύφων σ' εκείνη τη λογιστική απάτη ήταν δυσανάλογα μεγάλη για το "κέρδος" που απόλαυσε το κράτος και ως εκ τούτου μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων.

Δεν είναι δυνατόν ένα "λογικό" κράτος να πληρώσει σε τοκογλύφους 350 εκατομμύρια ευρώ, για να "καλύψει" λογιστικά το ποσό του 1 δις ευρώ ...Να πληρώσεις σε μετρητά στον τοκογλύφο το ένα τρίτο από ένα ποσό, το οποίο, όταν κρύβεται, συμφέρει μόνον τον τοκογλύφο. Είναι δηλαδή δεδομένο ότι σε αυτό το σημείο υπάρχει πρόβλημα και άρα υπάρχει "αντικείμενο" δικαστικής διερεύνησης. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι Έλληνες πήραν τεράστιες "μίζες", για να υπογράψουν αυτόν τον παραλογισμό.

Όμως, το χειρότερο για την Goldman Sachs δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι άλλο. Ακόμα δηλαδή κι αν κληθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να της συμβεί. Το χειρότερο γι' αυτήν είναι ότι φέρει ευθύνη στη συνειδητή παραπλάνηση των επενδυτών. "Μαγείρεψε" δηλαδή στοιχεία και παρέσυρε τους επενδυτές σε λάθη και άρα ζημιές. "Βελτίωσε" τα πιστωτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας και αυτό παρέσυρε τους επενδυτές σε επενδύσεις τέτοιες, τις οποίες δεν θα έκαναν ποτέ, αν δεν υπήρχε η απάτη της Goldman Sachs. Κάποιοι επενδυτές μπορεί να μην αγόραζαν ποτέ ελληνικά ομόλογα, αν δεν υπήρχε αυτή η απάτη.

Αν, δηλαδή, βρεθεί ένας επενδυτής των ελληνικών ομολόγων ν' αποδείξει με στοιχεία ότι είχε ζημιά εξαιτίας της απάτης της Goldman Sachs, η εταιρεία θα μπει σε περιπέτειες. Μέχρι τώρα, επειδή η Ελλάδα -εύκολα ή δύσκολα- πλήρωνε τα ομόλογά της, δεν μπορούσε ν' αποδειχθεί ζημιά για τους επενδυτές. Για όσο διάστημα δεν υπάρχει ζημιά, δεν υπάρχει πρόβλημα για την εταιρεία. Αν όμως αρχίσει το "κούρεμα", θα υπάρχει τεκμηριωμένη και αποτιμημένη ζημιά.  Αν "κουρευτούν" τα ομόλογα σε ποσοστό 80%, υπάρχει τεράστια ζημιά για τους επενδυτές ...Ζημιά, την οποία κάποιοι από τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων μπορούν να την αποδώσουν στο "μαγείρεμα" των δημοσιονομικών στοιχείων από την Goldman Sachs.

Ένας από αυτούς τους ομολογιούχους, που υπέστη τεράστια ζημιά από την απάτη της τοκογλυφικής εταιρείας, είναι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Τα ταμεία, που, όπως είπαμε πιο πάνω, μπορεί να υποστούν "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχουν. Η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα δεν επηρεάζει μόνον τη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους απατεώνες, αλλά και αυτήν των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Άρα; Άρα οι τοκογλύφοι κινδυνεύουν απείρως, αν αλλάξει χέρια η εξουσία. Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να κάνουν πρώτα απ' όλους μήνυση στην Goldman Sachs  για παραπλάνηση.

Ως κάτοχοι τεράστιου αριθμού ελληνικών κρατικών ομολόγων, έχουν δικαίωμα να κινηθούν εναντίον αυτών, οι οποίοι ωραιοποιούσαν τεχνητά την εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Μπορούν να παρασύρουν σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη όλους τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι υπέστησαν την ίδια ζημιά για τους ίδιους λόγους ...Τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως της Ευρώπης. Μπορούν όλοι μαζί να απαιτήσουν να αποζημιωθούν για το 80% του ποσού που έχουν σε ομόλογα  και "κουρεύεται".

Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι σήμερα θα είχαν λόγους να διαμαρτύρονται για το ελληνικό "κούρεμα" των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, αποκτούν νομικό δικαίωμα απέναντι στην Goldman Sachs ...Ισχυρό νομικό δικαίωμα, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα και επ
αμοιβή "μαγείρευε" τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και άρα στην πραγματικότητα αυτή ήταν που τους παραπλάνησε και όχι η Ελλάδα ...Ισχυρό νομικό δικαίωμα, εφόσον μπορούν να ζητήσουν την αποζημίωσή τους στο ακέραιο, που είναι το συνολικό ποσό του "κουρέματος". Οι απατεώνες είναι αυτοί, που έχουν υποχρέωση ν' αποζημιώσουν τα θύματά τους και όχι η Ελλάδα, η οποία ήταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα θύματά τους.

Σ' ό,τι αφορά τέλος τους Γερμανούς, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν την "τιμιότητα" και το "δίκιο" της Goldman  Sachs, έχουμε να τους πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Κακώς έχουν ταυτιστεί με τους τοκογλύφους και ωρύονται για τους "τεμπέληδες" κι "αναξιόπιστους" Έλληνες, οι οποίοι δήθεν "έφαγαν" τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι Γερμανοί και μάλιστα "υψηλόφωνα και δημοσίως". Ειδικά γι' αυτούς μάλιστα, θα λέγαμε ότι στο σπίτι του "κρεμασμένου" δεν πρέπει να μιλάνε για "σκοινί". Γιατί; Γιατί οι  Γερμανοί είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να μιλάνε για αδικαιολόγητα "φέσια" και αμετανόητους "φεσατζήδες". Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί είναι από τους μεγαλύτερους "φεσατζήδες" που έχει αναδείξει η ευρωπαϊκή ιστορία και πιθανότατα η παγκόσμια.

Μεγαλύτεροι "φεσατζήδες" από τους Γερμανούς δεν υπάρχουν ...Πραγματικοί πρωταθλητές του είδους. Μόνον τον τελευταίο αιώνα στην κυριολεξία δεν υπάρχει ούτε ένας λαός στον οποίο να μην χρωστάνε και βέβαια να μην έχουν εκδηλώσει καμία πρόθεση να ξεπληρώσουν. Και όμως αυτοί οι αναξιόπιστοι οφειλέτες είναι εκείνοι, οι οποίοι κάνουν σήμερα τη μεγαλύτερη "φασαρία" εις βάρος της Ελλάδας. Είναι μάλιστα τόσο υποκριτές, που μπορούν να φωνάζουν και να απειλούν ακόμα και εναντίον αυτών στους οποίους χρωστάνε και θεωρούν "δικαίωμά" τους να μη τους ξεπληρώνουν. Μόνον τα αφεντικά τους -που είναι οι Εβραίοι- έχουν ξεπληρώσει και μάλιστα με το παραπάνω. Στην Ελλάδα, που σήμερα κατηγορούν, χρωστάνε όχι μόνον τις αποζημιώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και αυτές από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοί είναι οι "τίμιοι" Γερμανοί, που τόλμησαν και έδειξαν το "δάκτυλο" στους Έλληνες.

Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι πλέον κατεπείγοντα και επειδή οι δικαστικές και άλλες διεκδικήσεις είναι διαδικασίες χρονοβόρες, ρωτάμε τους "τίμιους" Γερμανούς ...Τι θα  γίνει με το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής; Το δάνειο αυτό είναι αναγνωρισμένο από το ίδιο το γερμανικό κράτος ...Το κράτος, που το  αναγνώρισε ως χρέος και ως γνωστό τα κράτη έχουν συνέχεια. Ως εκ τούτου είναι άμεσα απαιτητό. Δεν έχει σχέση με το υποκειμενικό άλλων διεκδικήσεων τύπου πολεμικών αποζημιώσεων ...Αυτό είναι απαιτητό. Ένα κομπιουτεράκι αρκεί, για να καθοριστεί το ύψος του. Τι θα κάνουν; Θα το δώσουν επιτέλους. Οι σακάτης, ο οποίος διαχειρίζεται το "πορτοφόλι" της Γερμανίας και προφανώς τα γνωρίζει όλα αυτά, τι θα κάνει; Θα το ξεπληρώσει επιτέλους; Μήπως δεν τους έχουμε δώσει αριθμό λογαριασμού και γι' αυτό καθυστερούν;

Τόλμησαν και διέβαλαν έναν από τους διάσημους λαούς στον κόσμο, τη στιγμή που είναι τόσο "ανοικτοί" απέναντί του; Τόλμησαν και έστειλαν το "υιοθετημένο" της Άριας Φυλής να παραστήσει τον ιμπεριαλιστή στη χώρα του Αλεξάνδρου; Εμείς ένα έχουμε να πούμε στους Κεντροευρωπαίους, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται με το "όνομα" Γερμανοί. Πρέπει να θεωρούν μεγάλη τους τιμή και μόνον που συνυπάρχουν στην Ευρώπη και μπορούν να "συνδιαλέγονται" ως ίσος προς ίσον με τους Έλληνες. Όταν όμως αυτήν την τιμή δεν την αντιλαμβάνονται και αρχίζουν να διαβάλουν αυτόν τον λαό αδίκως, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, μπαίνουν στον χώρο της Ύβρεως. "Χρωστάνε" στους Έλληνες, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, και δεν μιλάμε για χρήματα.

Οι Έλληνες είναι ένας φιλόπονος και περήφανος λαός, που ζει επί χιλιάδες χρόνια με αξιοπρέπεια, τιμή και υπόληψη. Έχουν εργαστεί σκληρά, για να κερδίσουν όλη αυτήν τη φήμη, η οποία τους "ακολουθεί" εδώ και αιώνες. Έχουν μοιράσει γενναιόδωρα τα αγαθά τους, για να είναι τόσο αγαπητοί εδώ και αιώνες. Είναι ένας λαός, που οι λαοί τον θυμούνται γι' αυτά που τους έδωσε και όχι γι' αυτά που τους πήρε ...Γι' αυτά που έχτισε και όχι γι' αυτά που γκρέμισε. Τον θυμούνται ευχάριστα για τη χαρά που χάρισε και όχι για τον θρήνο που σκόρπισε. Είναι αυτό που λέμε ένας λαός "επώνυμος" για τα μεγάλα έργα του και όχι για τα μεγάλα σφάλματά του, όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους. Είναι ένας λαός με γνωστό "Ονοματεπώνυμο" και σταθερή "Διεύθυνση" ...αμετάβλητα εδώ και χιλιετίες. Είναι πολύ άξιος αυτός ο λαός, για να πέσει στο "στόμα" και να γίνει "λεία" μιας κάποιας ασήμαντης εκδοχής κάποιου ασήμαντου κλάδου των κεντροευρωπαϊκών λαών.

Οι Γερμανοί, δηλαδή, δεν υστερούν απλά σ' ό,τι αφορά τη φήμη τους σε σχέση με τους Έλληνες. Στην κυριολεξία βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της κατάστασης. Είναι ένας λαός στην κυριολεξία κακόφημος ...Ένας λαός, που τον θυμούνται γι' αυτά που πήρε και όχι γι' αυτά που έδωσε ...Γι' αυτά που γκρέμισε και όχι γι' αυτά που έχτισε ...Για τα δάκρυα που σκόρπισε και το μίσος που εισέπραξε ...Γι' αυτά που έκλεψε  και ακόμα τον τραβολογάνε στα δικαστήρια  σαν κοινό διαρρήκτη. Ένας λαός, ο οποίος, εξαιτίας των ανάξιων ηγεσιών του, ταλαιπωρεί εδώ και αιώνες εαυτόν και αλλήλους και ως εκ τούτου ζει με τις συνέπειες αυτών των επιλογών του ...Ένας λαός, που δεν "προλαβαίνουμε" να συνηθίζουμε τα νέα του "ονόματα" και να μαθαίνουμε τη διαρκώς μεταβαλλόμενη "διεύθυνσή" του.

...Ένας λαός Κεντροευρωπαίων, που συχνά-πυκνά αναγκάζεται ν' αλλάζει το "όνομά" του σαν κοινό λούμπεν underground στοιχείο, που θέλει να "σβήνει" τα ίχνη του και βέβαια τις "οφειλές" του ...Ένας λαός Κεντροευρωπαίων, του οποίου η ιστορία είναι οι εφιάλτες όλων των άλλων ...Ένας λαός Κεντροευρωπαίων, οι οποίοι κατά καιρούς εμφανίστηκαν ως Ούννοι, Τεύτονες, Γότθοι, Οστρογότθοι, Σάξονες και Κέλτες, για να καταλήξουν "Γερμανοί" και ένας θεός ξέρει πώς θα εμφανίζονται μετά από μερικές δεκαετίες.

Αυτός ο λαός έρχεται σήμερα μαζί με το εβραϊογυφταριό να διαβάλει την Ελλάδα ...Να τη διαβάλει με ανθρώπους σαν τον Σόιμπλε. Έρχεται να διαβάλει έναν "πρωταγωνιστή" με ανθρωπάκια από αυτά που η ανθρώπινη ιστορία στο "πέρασμά" της αφήνει πίσω της σαν "σκόνη" ...Ανθρωπάκια, που σέρνονται στη γη σαν σκουλήκια και δηλώνουν με ένα απίστευτο θράσος ότι θα δώσουν ή θα πάρουν τον "αέρα" στην Ελλάδα.  Αυτό είναι ΥΒΡΙΣ και η ύβρις σπάνια μένει απλήρωτη. Η Ελλάδα -δυστυχώς γι' αυτούς- δεν έχει εφήμερη παρουσία σε αυτόν τον Πλανήτη και αυτό πρέπει να το προσέξουν τώρα, που αποφάσισαν να συγκρουστούν μαζί της. Αν κρίνει κανείς από το παρελθόν των δύο λαών, θα διαπιστώσει ότι η στατιστική μάλλον ευνοεί τους Έλληνες.

Ο δρόμος προς τη νίκη.

Οι Έλληνες πρέπει σήμερα ν' αναλογιστούν τον ιστορικό τους ρόλο και να σταθούν στο "ύψος" τους ...Τον ρόλο, που και πάλι η ιστορία "αποφάσισε" να τους προσφέρει, χωρίς βέβαια να τους ρωτήσει ...Τον ρόλο, που θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για τον οποιονδήποτε άλλο λαό, αλλά είναι αρκετά "βατός" για τους Έλληνες. Για ακόμα μία φορά οι Έλληνες καλούνται ν' αγωνιστούν μπροστά σε "Θερμοπύλες" ...Να αγωνιστούν όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους υπολοίπους λαούς ...Να αγωνιστούν, για να σταματήσουν έναν εφιάλτη, ο οποίος, αν τελικά περάσει από "πάνω" τους, θα αφανίσει και όλους τους υπόλοιπους λαούς.

Προϋπόθεση, όμως, για να αγωνιστείς, είναι ν' αντιληφθείς ότι δέχεσαι επίθεση ...Να αντιληφθείς ότι πρέπει να αμυνθείς. Αυτό το λέμε, γιατί οι Έλληνες σήμερα μοιάζουν με "υπνωτισμένοι" και σχεδόν δεν κατανοούν ότι δέχονται επίθεση. Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με λογιστικές "τακτοποιήσεις" και δεν βλέπουν ότι στο τέλος αυτής της "συναλλαγής" προκύπτει μια απώλεια, η οποία μοιάζει με συνέπεια χαμένου πολέμου και άρα εθνική καταστροφή. Δεν κατανοούν ότι οι πόλεμοι σήμερα διεξάγονται σε ανώτερα επίπεδα και γι' αυτόν τον λόγο πολλοί από αυτούς δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται καν ότι δεχόμαστε πολεμική επίθεση. Την επίθεση, όταν αυτή δεν εκδηλώνεται άμεσα, την καταλαβαίνεις από τα δευτερεύοντα στοιχεία της, που την αποκαλύπτουν. Την καταλαβαίνεις, όταν αντιλαμβάνεσαι τη στοχοποίηση αυτών, που πέφτουν θύματά της.

Η Ελλάδα είναι σήμερα η απόλυτα "στοχοποιημένη" χώρα στον κόσμο. Δεν υπάρχει άσχημο φαινόμενο, που να αφορά την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, που να μην αποδίδεται σ' αυτήν. Μιλάμε για απροκάλυπτες πολεμικές ενέργειες, οι οποίες διαρκώς την "σπρώχνουν" προς την οικονομική και κοινωνική καταστροφή και τελικά στην υποδούλωσή της. Μιλάμε όμως και για υπερβολές σε αυτήν την πολεμική, που προκαλεί για φαιδρές καταστάσεις. Μιλάμε για το "κουνούπι", το οποίο στο κάθε "βήμα" του προκαλεί "σεισμό" και "τσουνάμι" μαζί. Έτσι κάπως θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο ανησυχεί για το μέλλον του. Παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν τον απόλυτα αρνητικό παράγοντα  για την επιβίωση όλων των λαών ...Τον παράγοντα εκείνον, ο οποίος πρέπει στην κυριολεξία να τεθεί υπό "κηδεμονία", για να μην απειλεί την ανθρωπότητα.

Η DEXIA καταρρέει, απειλώντας με κατάρρευση ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό οικοδόμημα  και η κυρίαρχη λέξη, που ακούγεται στη Γερμανία και στην Ευρώπη, είναι "Griechenland ". Η Ρώμη καιγόταν από τους αγανακτισμένους και κάποιοι προσπαθούσαν να δουν μήπως σπάει καμιά τζαμαρία στην Αθήνα, για να την κάνουν πρώτη είδηση. Η Wall Street απειλούνταν με κατάληψη και τα ίδια κέντρα της διεθνούς ενημέρωσης ασχολούνταν με τους Έλληνες οδοκαθαριστές, οι οποίοι κατέλαβαν κάποιον ΧΥΤΑ. Όλα αυτά δείχνουν τη "στοχοποίηση" της πατρίδας μας ...Στοχοποίηση στρατιωτικού τύπου, εφόσον γίνεται επιλεκτικά και με στόχο την κατάκτησή της. Επιλεκτικά, όχι επειδή είμαστε οι "χειρότεροι", όπως διατείνονται οι ιμπεριαλιστές στους λόγους τους, αλλά οι "συμφερότεροι", όπως αποκαλύπτουν οι πράξεις τους ...Όχι επειδή είμαστε οι πιο "ανοικοκύρευτοι" ανάμεσα στους λαούς, αλλά επειδή ξεκίνησαν το "πλιάτσικο" από το δικό μας "νοικοκυριό".

Όλα αυτά οι Έλληνες πρέπει να τα γνωρίζουν. Πρέπει να σταθούν "όρθιοι" τώρα, που πάνω τους "ξεσπά" η επίθεση της Νέας Τάξης ...Μια επίθεση επικίνδυνη και ολοκληρωτική ...Μια επίθεση, που δεν διαφέρει από εκείνη τη μεγάλη, που υπέστησαν οι αρχαίοι πρόγονοί τους από τους Πέρσες ...Μια επίθεση άπληστων τραπεζιτών τοκογλύφων, οι οποίοι αρπάζουν από τους λαούς τις πατρίδες τους και καταστρέφουν τους πολίτες ...Μια νέα επίθεση του σκοταδισμού, που απειλεί να βυθίσει την ανθρωπότητα σε έναν νέο Μεσαίωνα ...Πραγματικό Μεσαίωνα, εφόσον στο πέρασμα της καταστρέφει τα πάντα και αφήνει πίσω της έρημη γη ...Χειρότερο Μεσαίωνα από τον προηγούμενο, εφόσον στην κατάληξή του θέλει τον Πλανήτη στο σύνολό του παραδομένο σε μια μικρή ομάδα "νεοφεουδαρχών".

Μιλάμε για μια επίθεση πρωτοφανούς εντάσεως και μεγέθους. Αν οι αρχαίοι Έλληνες κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία της εποχής τους, οι σύγχρονοι Έλληνες καλούνται ν' αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών. Δέχονται μια επίθεση, που, αν δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από τους ανθρώπους, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πραγματική πανανθρώπινη τραγωδία. Εθνικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και κεκτημένα μπαίνουν σε ένα "τσουβάλι" και πετιούνται στα "σκουπίδια". Ό,τι απέκτησαν οι λαοί με ποτάμια αίματος και ανείπωτες θυσίες απειλείται από μιαρούς τοκογλύφους, οι οποίοι "έπαιζαν" παιχνίδια "δημιουργικής" λογιστικής στα κομπιούτερ τους. Ό,τι απολαμβάνουν οι πολίτες, εξαιτίας των αγώνων τους και των θυσιών τους, χάνεται σε μια συνεχή "προσθαφαίρεση" αριθμών κάποιων ελεεινών λογιστών.

Στην πραγματικότητα ό,τι κέρδισε η ανθρωπότητα, στους αιώνες που ακολούθησαν τη Γαλλική Επανάσταση, τίθεται σε αμφισβήτηση. Τα κεκτημένα των δύο τελευταίων αιώνων εξανεμίζονται μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Χάνονται κάτω από την εμετική προπαγάνδα των βαρβάρων τραπεζιτών. Των "βαρβάρων" τραπεζιτών που προσπαθούν να πείσουν τους λαούς ότι τους συμφέρει να "αυτοκτονήσουν" για να "σωθούν". Των "βαρβάρων" τραπεζιτών που προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τους συμφέρει να υποδουλωθούν για να σώσουν την "ανταγωνιστικότητα" της οικονομίας. Των "βαρβάρων" τραπεζιτών που αναγκάζουν τους λαούς να βγάλουν στο "σφυρί" τις πατρίδες τους για να σώσουν τις τράπεζες.

Απέναντι σ' αυτήν την τεράστια και πρωτοφανή τραπεζική λαίλαπα καλούνται οι Έλληνες να επαναλάβουν τους εαυτούς τους. Καλούνται να τους "σταματήσουν" έξω από την πατρίδα τους πριν κατακλύσουν την Ευρώπη και από εκεί τον κόσμο ολόκληρο. Καλούνται να μπουν "επικεφαλής" των λαών και να τους "οδηγήσουν" στη νίκη. Να γίνουν τα πρότυπα του αγώνα απέναντι στις "στρατιές" της Νέας Τάξης ...Τις "στρατιές" λογιστών, που, υπό την "στρατηγία" αδίστακτων, άπληστων, απολίτιστων και βάρβαρων, τύπου Πολ Τόμσεν, μπαίνουν στα κράτη και "τεμαχίζουν" λαούς και πατρίδες, για να πληρώσουν τους απατεώνες τραπεζίτες.

Οι Έλληνες αυτούς πρέπει ν' αντιμετωπίσουν, γιατί ήδη "προελαύνουν" στην πατρίδα τους. Είναι υποχρεωμένοι ν' αντισταθούν, γιατί, αν δεν το κάνουν, είναι "τελειωμένοι". Οι τοκογλύφοι θα τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και θα τους πετάξουν στα "σκουπίδια". Είναι λοιπόν μονόδρομος γι' αυτούς ο αγώνας. Πρόβλημα, όμως, δεν έχουν μόνον οι Έλληνες με τους τοκογλύφους. Πρόβλημα έχουν και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι έβαλαν το "στοίχημά" τους για τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι επικίνδυνοι. Αυτοί, οι οποίοι επιλέχθηκαν από το σύστημα να γίνουν τα πρώτα "πειραματόζωα" της νέας τακτικής τους, μπορούν να γίνουν αυτοί, οι οποίοι πρώτοι θα τους νικήσουν. Αν συμβεί όμως αυτό, θα έχουμε το φαινόμενο του ντόμινο.

Αυτό είναι το όλο μυστικό ...Να αντιληφθούν οι λαοί -όσο είναι καιρός- ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός ...Να αντιληφθούν ότι οι εχθροί των Ελλήνων είναι και δικοί τους εχθροί ...Να αντιληφθούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει το πρόβλημα των Ελλήνων και στη δική τους "πόρτα" ...Να αντιληφθούν ότι είναι "επιβάτες" στο ίδιο "καράβι" και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουν τα ίδια πράγματα και να συμμετέχουν στους ίδιους αγώνες με τους Έλληνες ...Να αντιληφθούν ότι ο κοινός τους εχθρός είναι το άπληστο τραπεζικό σύστημα των τοκογλύφων. Αναγκαστικά πρέπει να κάνουν κι αυτοί ό,τι μέσα από το κείμενο αυτό προτείνουμε στους Έλληνες να κάνουν.

Από αυτό το πανανθρώπινο κάλεσμα δεν εξαιρείται κανένας λαός, γιατί δεν περισσεύει κανείς. Δεν εξαιρούμε τον λαό της Γερμανίας ή του Ισραήλ. Δεν τους εξαιρούμε, γιατί δεν είμαστε ρατσιστές. Δεν θεωρούμε ότι ως λαοί βρίσκονται κάπου "απέναντι". Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι οι λαοί είναι συνυπεύθυνοι για τα εγκλήματα των ηγεσιών τους. Κατά τη γνώμη μας οι πάντες πρέπει να συμμετάσχουν στον πανανθρώπινο αγώνα, γιατί οι πάντες είναι θύματα αυτής της κατάστασης. Οι πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις στο Τέλ-Αβίβ ή και στο Βερολίνο αυτό αποδεικνύουν.

Αυτές οι διαδηλώσεις αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν συλλογικές ευθύνες για τα σημερινά εγκλήματα των Εβραίων και των Γερμανών ηγετών ...Αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν συλλογικά κέρδη για τους λαούς και άρα δεν υπάρχουν συλλογικές συνενοχές και άρα ευθύνες. Δεν τα "τρώνε" μαζί οι λαοί με τα λαμόγια, όπως νομίζουν οι διάφοροι εγκληματίες Πάγκαλοι, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως συνενόχους, για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Είναι προφανές ότι δεν επωφελούνται αυτοί οι λαοί από τα εγκλήματα αυτά. Αυτό το αποκαλύπτει η φτώχεια και η ανασφάλεια, που πλήττει τόσο τη Γερμανία όσο και το Ισραήλ. Δεν υποφέρει λιγότερο από την οικονομική κρίση κάποιος, επειδή είναι ομοεθνής και συμπατριώτης με τους εγκληματίες που την προκαλούν.

...Απλά είναι τα πράγματα. Όσο υπεύθυνος είναι για τις λαμογιές της Δαμανάκη ή του Λαλιώτη ένας φουκαράς εργαζόμενος, επειδή ηλικιακά έτυχε να ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου, άλλο τόσο υπεύθυνοι είναι και οι κοινοί Γερμανοί ή οι κοινοί Ισραηλίτες για τα εγκλήματα κάποιων, επειδή έτυχε να είναι ομοεθνείς τους. Ιδιωτικά είναι αυτά τα εγκλήματα και μόνον στο αντίστοιχο επίπεδο υπάρχουν οι ευθύνες. Ισχύει, δηλαδή, αυτό το οποίο καταγγέλλουμε και ισχυριζόμαστε πως  είναι πρωτοφανές φαινόμενο για την παγκόσμια ιστορία. Είναι πρωτοφανές το φαινόμενο οι λαοί να πέφτουν θύματα κοινών ιδιωτών απατεώνων, οι οποίοι συνθέτουν συμμορίες με την αστυνομική σημασία της έννοιας.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι τα πάντα επείγουν. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για καθυστερήσεις. Όσο πιο πολύ καθυστερούν οι λαοί, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η κατάσταση, για να την επαναφέρουν εκεί όπου τους συμφέρει. Όσο πιο πολύ καθυστερούν, τόσο πιο "βαθιά" στην κρίση θα τους βάζουν οι ιδιωτικές τράπεζες. Όσο πιο πολύ καθυστερούν, τόσο πιο πολύ οι ιδιώτες τραπεζίτες θα καταφέρνουν να μετατρέπουν τα δάνεια, που έδωσαν παράνομα στους λαούς, σε διακρατικά δάνεια ...Σε δάνεια τέτοια, που θα φέρνουν τους λαούς αντιμέτωπους μεταξύ τους και αυτό είναι επικίνδυνο. Όσο πιο πολύ καθυστερούν, τόσο πιο μεγάλο μέρος της συλλογικής περιουσίας  τους θα χάνεται, για να ξεπληρωθούν οι τοκογλύφοι για τα "πέτσινα" χρήματά τους.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να θωρακίσουν τις δημόσιες περιουσίες τους μέσα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, ώστε να εξασφαλίσουν για πάντα τους καρπούς των κόπων τους. Να αρνηθούν με όλη τους τη δύναμη να πληρώσουν οι ίδιοι τις ζημιές των τραπεζών. Να "γκρεμίσουν" από την εξουσία τους ηγέτες αυτούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι των τραπεζιτών. Να οδηγήσουν τα τραπεζικά τους συστήματα σε χρεοκοπία και κρατικοποίηση, για ν' ανακτήσουν οι κοινωνίες τον έλεγχο των οικονομιών τους. Να τα αναγκάσουν στη χρεοκοπία, για να οδηγήσουν τις "Αγορές" στην κατάρρευση και να οδηγήσουν τους εγκληματίες τοκογλύφους στα δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μαζί τους να δικαστούν ως συνένοχοι και όλα τα "κουϊσλινγκ" καθεστώτα, που πρόδωσαν τους λαούς τους και άνοιξαν τις "πόρτες" των κρατών στους εγκληματίες.

Για όσο διάστημα οι λαοί -και όχι μόνον οι Έλληνες- δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, θα επιβαρύνουν τις θέσεις τους. Θα βλέπουν τις πατρίδες τους να αλώνονται από τους τραπεζίτες και τις ζωές τους να καταστρέφονται. Οι τοκογλύφοι θα "κοινωνικοποιούν" τις ζημιές των σχεδιασμών τους και θα εισπράττουν ως "αντιπαροχή" τις πατρίδες των λαών. Θα αρπάζουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν λαοί ...Ό,τι  με κόπο δημιούργησαν μέσα στους αιώνες και ό,τι με αίμα απέκτησαν οι πρόγονοί τους, για να τους το κληροδοτήσουν. Οι τραπεζίτες "θερίζουν" τους "καρπούς" όλης της ανθρωπότητας και αυτό πρέπει να το σταματήσουν οι λαοί μόνοι τους, γιατί κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να το κάνει για λογαριασμό τους.

Απέναντι σ' αυτό το σκληρό τραπεζικό "δρεπάνι" της εποχής καλούνται σήμερα οι Έλληνες να μπουν μπροστά και να σταθούν όρθιοι, για να το "σπάσουν" με το "κορμί" τους. Δυστυχώς η καλή τους μοίρα για άλλη μία φορά ξεκινάει, δείχνοντάς τους το πιο άσχημο πρόσωπό της. Το μόνο θετικό στην περίπτωση αυτήν είναι ότι η εμπειρία τους είναι μεγάλη και μπορεί να τους βοηθήσει. Είναι αρκετά έμπειροι και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πίσω από κάθε μεγάλη δυσκολία κρύβεται μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία. Είναι επίσης αρκετά τρελοί, για να το δοκιμάσουν.

Δεν πρέπει να λυγίσουν στα δύσκολα, γιατί στα δύσκολα βρίσκεται καί το μεγάλο κέρδος καί η μεγάλη δόξα. Δεν πρέπει να απογοητεύονται από την άθλια σημερινή ηγεσία τους, γιατί, ως έμπειροι "παίχτες" της παγκόσμιας ιστορίας, είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν Θερμοπύλες χωρίς Εφιάλτες. Δεν υπάρχουν Έλληνες ήρωες, χωρίς να έχουν απέναντί τους Έλληνες προδότες. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες ποτέ δεν αγωνίστηκαν, χωρίς να έχουν αντίπαλους κάποιους άλλους Έλληνες Εφιάλτες. Αυτή είναι η μοίρα τους. Ο Αχιλλέας, πιο πολύ κι από τον Έκτορα, τον  Αγαμέμνονα μίσησε. Ο Οδυσσέας, πιο πολύ κι από τους Τρώες, τους Έλληνες Μνηστήρες μίσησε. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος βρήκε τη χειρότερη αντίσταση από Έλληνες μηδίσαντες. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Απέναντι στους Έλληνες υπάρχουν και Έλληνες "Νεοταξίσαντες".

Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά ας ελπίσουμε όλοι ότι θα είναι η τελευταία. Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι δεν πρέπει να φοβηθούν ...Δεν πρέπει να τους  τρομάξουν τα ανθρωποειδή, που εμφανίζονται ως ηγέτες της Νέας Τάξης ...Δεν πρέπει να τους τρομάξουν τα γερμανικά Ορκ, που εκτελούν τις εντολές του εβραϊκού διευθυντηρίου ...Δεν πρέπει να τους τρομάξει ο θίασος από τα τέρατα της ανθρώπινης ύπαρξης ...Δεν πρέπει να τους τρομάζουν η Μέγαιρα του Ρήνου, ο σακάτης με το καρότσι, η τρελή "αδερφή" και το "υιοθετημένο" ...Δεν έχουν λόγο να τρομάξουν οι Έλληνες ...Έχουν δει και χειρότερα στο παρελθόν.

Υπήρχαν εποχές, όπου τα πράγματα ήταν χειρότερα. Πάντα έτσι συνέβαινε και θα ήταν παράξενο να μην συνέβαινε και σήμερα το ίδιο. Τα κτήνη και ο ιμπεριαλισμός πάνε πάντα "μαζί". Πάντα οι αυτοκρατορίες σού επιτίθενται με ανθρωποειδή. Πάντα σου επιτίθενται με κτήνη, εφόσον οι κοινοί και φυσιολογικοί άνθρωποι δεν είναι αρκετά "άρρωστοι", για να μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Γι' αυτόν τον λόγο ψάχνουν στον "πάτο" της ανθρώπινης ύπαρξης και βρίσκουν τα "εργαλεία" τους ...Ψάχνουν τα "Ορκ" ...Ψάχνουν συνεργάτες ανάμεσα στους  δύσμορφους, στους σακάτηδες, στους ευνούχους, στους ανώμαλους. Παλαιότερα βρήκαν τους Χίτλερ και τους Μέγκελε και σήμερα τις Μέρκελ και τους Σόιμπλε, που τους βολεύουν. Τέτοια κτήνη είδαν οι αρχαίοι Έλληνες και τα ίδια περίπου βλέπουν και οι σύγχρονοι.

Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι Έλληνες. Υπήρχαν εποχές, όπου τα πράγματα ήταν εξίσου άσχημα, αλλά πολύ χειρότερα στην εκδήλωσή τους ...Εποχές, όπου ήταν πιο δύσκολο να σταθείς όρθιος απέναντι σε εχθρούς τέτοιας απανθρωπιάς, κακοήθειας  και βέβαια τέτοιων διαστάσεων ...Εποχές, όπου οι εχθροί θα μπορούσαν να σε "εξατμίσουν" και όχι απλά να "πας" άδοξα, αλλά να μην πάρει χαμπάρι κανένας ότι υπήρξες καν ...Εποχές, όπου μπορούσαν να σε "ξηλώσουν" από την πατρίδα σου και να σε πουλήσουν για δούλο πιο φτηνά κι από ζώο. Τώρα τουλάχιστον υπάρχουν κανονισμοί ακόμα και στην ήττα. Υπάρχει όμως και η τεχνολογία, για να προσφέρει στους Έλληνες τούς αυτόπτες μάρτυρες του αγώνα τους. Να υπάρχουν "μάρτυρες" της αντίστασής τους και κατ
επέκταση της δόξας τους σε περίπτωση επιτυχίας.

Ο ελληνικός λαός -σήμερα ειδικά- είναι πιο ασφαλής από ποτέ, αν αποφασίσει κι αντιδράσει. Είναι ο πλέον ιστορικός λαός της Ευρώπης και ακόμα και τα τέρατα δεν θα τολμούσαν να τον απειλήσουν με ωμές επεμβάσεις, που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε ένα νέο αιματοκύλισμα. Είναι ο πλέον διάσημος λαός του Πλανήτη και δεν μπορούν να "σερβοποιήσουν" ή να "ιρακινοποιήσουν" την περίπτωσή του. Δεν θα τολμήσουν τα κτήνη να τον μπλέξουν σε πολεμικές ή εμφύλιες περιπέτειες, όπως θα έκαναν παλαιότερα. Γιατί; Γιατί, ακόμα κι αυτή η "χλαπάτσα", που λέγεται "democracy", έχει να προσφέρει κάποια "θετικά" πράγματα με την ύπαρξή της.

Το πιο θετικό, που έχει προσφέρει, είναι ότι προκαλεί εκτεταμένη "παράλυση" στον κεντρικό μηχανισμό της εξουσίας του συστήματος. Προκαλεί δυσλειτουργίες στην ιμπεριαλιστική λειτουργία. Περιορίζει τα αντανακλαστικά της και αυτό είναι επικίνδυνο, εφόσον τα αντανακλαστικά συνδέονται με τα ένστικτα της επιβίωσης. Σε έναν κόσμο, ο οποίος δεν έχει πλέον στεγανά στην πληροφόρηση, η αυτοκρατορία των "Ορκ" της Νέας Τάξης έχει πρόβλημα εξαιτίας της democracy. Έχει πρόβλημα με την ηγεσία, η οποία προκύπτει από τις διαδικασίες της. Οι ηγέτες της είναι αιρετοί και ως εκ τούτου αδύναμοι να λάβουν αποφάσεις, που σε άλλες εποχές κάποιοι προκάτοχοί τους θα λάβαιναν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ενώ, δηλαδή, η εξουσία, όπως και οι ανάγκες της, είναι μόνιμες, δυστυχώς γι' αυτήν οι σημερινοί εκφραστές της είναι αιρετοί. Ενώ η παθογένειά της είναι "κληρονομική", δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ηγέτες της. Αυτοί οι εφήμεροι ηγέτες, με τη σύντομη "ημερομηνία λήξεως", είναι απροστάτευτοι και ως εκ τούτου δεν μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούν οι αυτοκρατορίες για τη λειτουργία τους ...Αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι απόλυτες και ακαριαίες, για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ...Αποφάσεις, όμως, οι οποίες είναι πολλές φορές ακραίες και ως εκ τούτου επικίνδυνες γι' αυτούς που τις παίρνουν ...Αποφάσεις, οι οποίες από μόνες τους επιβάλουν τη δια βίου προστασία των ηγετών που τις παίρνουν.

Όταν οι ηγέτες, σαν τη Μέρκελ ή τον Σαρκοζί, βλέπουν τις δικαστικές περιπέτειες που απειλούν "συναδέρφους" τους, τύπου Μπλερ ή Μπους, για τις πολεμικές αποφάσεις τους, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας φόβος ...Φόβος, ο οποίος αποκαλύφθηκε σε όλη του την ένταση, όταν πρόσφατα -και για πολύ ηπιότερους λόγους- καταδικάστηκε η Τιμοσένκο και έσπευσαν οι ηγέτες της ευρωπαϊκής διαφθοράς να την υπερασπιστούν ...Φόβος "διαρροών" κι αποκαλύψεων και ο οποίος γίνεται τεράστιος, αν το θύμα είναι "διάσημο" και τυγχάνει παγκόσμιας συμπάθειας, όπως είναι οι Έλληνες.

...Ειδικά οι Έλληνες, οι οποίοι εκτός από συμπαθείς είναι και αφύσικα ισχυροί για το μέγεθός τους. Έχουν τεράστια διασπορά και πολλές "άκρες" σε όλη την υφήλιο. Έχουν τεράστια επιρροή και άπειρη δύναμη, αν σκεφτεί κάποιος ότι, παρ' όλο το μικρό πληθυσμιακό τους μέγεθος είναι με μεγάλη διαφορά η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στον κόσμο. Αυτούς τους Έλληνες δεν μπορείς να τους "διαγράψεις" με μία σου απόφαση, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ως εξουσία ειδικές πολιτικές και ποινικές "ανοσίες". Χωρίς όμως τέτοιες γρήγορες, απόλυτες και φονικές αποφάσεις δεν λειτουργεί ο ιμπεριαλισμός. Αυτό είναι το κέρδος της εμετικής democracy ...και όπως αντιλαμβανόμαστε είναι τεράστιο για την παρούσα  φάση. Η democracy μπορεί να μην συνέβαλε όσο θα θέλαμε στην κοινωνική λειτουργία, αλλά μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή έκβαση της κοινωνικής άμυνας.

Για εμάς είναι θέμα χρόνου να συσπειρωθούν όλοι οι λαοί πίσω από ένα νέο "Μολών Λαβέ" ...Ένα "Μολών Λαβέ", το οποίο μπορεί να ειπωθεί και πάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτήν τη φορά δεν θα είναι αμιγώς ελληνικό ...Ένα "Μολών Λαβέ", το οποίο θα απευθύνεται στους τοκογλύφους και  στις τράπεζες και πλέον θα το ζήσουν και οι υπόλοιποι λαοί ως συμμέτοχοι και συμπρωταγωνιστές στη μάχη και όχι απλά ως παρατηρητές. Σύντομα θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις. Σε αυτό το διάστημα εμείς οι Έλληνες πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι, αγαπημένοι, υπερήφανοι και προπάντων αισιόδοξοι.

Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτές τις δύσκολες ώρες -πιο πολύ απ' οτιδήποτε άλλο- την αισιοδοξία μας έχει ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινωνία ...Τη χαρά μας και το γέλιο μας. Ο ελληνισμός στο συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας ταυτίζεται με την έννοια της χαράς και της γιορτής και αυτό ποτέ δεν πρέπει να αμελούμε να το συντηρούμε. Ακόμα και στα δύσκολα θα πρέπει όχι μόνον να είμαστε δυνατοί, αλλά και να το δείχνουμε. Είμαστε τα παιδιά του Διονύσου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Δεν πρέπει ν' απογοητεύσουμε αυτούς, οι οποίοι ελπίζουν και πιστεύουν σ' εμάς.

Λίγα "μέτρα" έχουν απομείνει στην ανθρωπότητα να "βαδίσει" μέσα στο σκοτεινό "τούνελ" της ιστορίας. Σύντομα θα βγούμε όλοι μαζί στο "φως" και τα "Ορκ" θα καούν μόνα τους σαν τους βρικόλακες. Σύντομα αυτά, τα οποία ονειρευτήκαμε και μας έδωσαν χαρά, θα επιβληθούν πάνω στους εφιάλτες που είδαμε και μας τρόμαξαν ...Η ομορφιά θα επιβληθεί της ασχήμιας ...Η υγεία θα επιβληθεί της αρρώστιας ...και η χαρά θα επιβληθεί της θλίψης. Λίγη υπομονή χρειάζεται ...και ...θα τον "μεθύσουμε" τον Ήλιο.

Back to content | Back to main menu