Κορυφή σελίδας
Οι δέκα πληγές του Φαραώ χτύπησαν τις ΗΠΑ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι δέκα πληγές του Φαραώ χτύπησαν τις ΗΠΑ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Οι δέκα πληγές του Φαραώ χτύπησαν τις ΗΠΑ

9 Φεβρουαρίου 2010

Οι δέκα πληγές του Φαραώ.

Στο σημείο αυτό θα δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι το περίεργο και ο αναγνώστης θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, για να το καταλάβει. Όλοι έχουμε μάθει στα σχολεία όπου πηγαίναμε μερικά πολύ σημαντικά ιστορικά συμβάντα, τα οποία επηρέασαν σε καθοριστικό βαθμό την πορεία της ανθρωπότητας. Ανάμεσα σ' αυτά τα συμβάντα ήταν και το περιστατικό με τις πληγές του Φαραώ, για το οποίο μάθαμε στα θρησκευτικά. Όταν όμως αναφερόμαστε στις δέκα πληγές του Φαραώ, για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε; Μιλάμε για τα προβλήματα, που απασχολούσαν τον Φαραώ. Μιλάμε για τα προβλήματα, που απασχολούσαν την αυτοκρατορία του και τον λαό του. Άρα μιλάμε για "πληγές", οι οποίες μπορούν να κλονίσουν μια αυτοκρατορία και να την οδηγήσουν στο θάνατο. Τέτοια αυτοκρατορία δεν είναι και οι ΗΠΑ; Τη διαχείριση της Πλανηταρχίας δεν έχουν; Αυτήν τη στιγμή δεν είναι "άρρωστες" και κινδυνεύουν να "πεθάνουν" ως τέτοιες; Να "πεθάνουν" και να οδηγήσουν τον λαό τους στον "θρήνο";


Οι πληγές του Φαραώ, δηλαδή, θα μπορούσαν να είναι οι "πληγές" του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου. Θα μπορούσαν να είναι το πρόβλημα του Ομπάμα. Ένα πρόβλημα, που θα χωρούσε μια εξήγηση. Όταν εμείς γνωρίζουμε ποιοι οδήγησαν την αμερικανική αυτοκρατορία στην πτώση και τον θάνατο, ευνόητο είναι ότι μπορούμε να τους "παρακολουθήσουμε" μέσα στον χρόνο, όπως παρακολουθούμε και την πρόοδο μιας "αρρώστιας". Έχουμε γνώση των πρακτικών τους και έχουμε την πολυτέλεια να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πρακτικές από τα καταγεγραμμένα ιστορικά στοιχεία. Έχουμε δηλαδή τα πάντα. Γνωρίζουμε ότι η γνώση είναι πάντα το κεφάλαιο της κάθε αυτοκρατορίας και άρα ότι από εκεί ξεκινούν τα προβλήματά της. Γνωρίζουμε την "πορεία" των Εβραίων μέσα στις ΗΠΑ. Γνωρίζουμε και τη σταδιακή "μετάλλαξη" που υπέστη η αμερικανική κοινωνία, εξαιτίας της ύπαρξης των Εβραίων μέσα σ' αυτήν.


Όλα αυτά, τα οποία έχουν μια συγκεκριμένη σειρά μεταξύ τους, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε απέναντι από τις Δέκα Πληγές του Φαραώ. Να δούμε, δηλαδή, αν επιβεβαιώνεται η σειρά που εκδηλώνεται η "νόσος" των αυτοκρατοριών. Να δούμε αν μπορεί να καταστραφεί μια αυτοκρατορία και ο λαός της με τη σειρά εκδήλωσης αυτών των γεγονότων. Αυτό, το οποίο "στερεώνει" τη σκέψη μας, είναι ότι υπάρχει μια λογική σ' αυτήν τη σειρά. Πρώτα κολλάς μια αρρώστια και κατόπιν νοσείς. Πρώτα νοσείς και κατόπιν πεθαίνεις. Πεθαμένοι, που να νοσούν, δεν υπάρχουν. Άρρωστοι, που εκ των υστέρων να κολλάνε τις αρρώστιες που τους ταλαιπωρούν, δεν υπάρχουν.


Αυτήν τη λογική αναζητούμε στις Πληγές του Φαραώ. Εφόσον πρόκειται για περιγραφή μιας "αρρώστιας", που οδηγεί μια αυτοκρατορία στον "θάνατο", φυσικό είναι ν' ακολουθεί τη λογική της αρρώστιας. Φυσικό είναι η εκδήλωση των πληγών ν' ακολουθεί την ίδια λογική. Δεν είναι δυνατόν η πρώτη πληγή να είναι ο "θάνατος" του ασθενούς και στη συνέχεια η δεύτερη πληγή να περιγράφει την εκδήλωση της ασθένειας που τον σκότωσε. Δεν είναι δυνατόν την πληγή της αρρώστιας να την ακολουθεί η πληγή που προειδοποιεί τι πρέπει ν' αποφεύγει, για να μην την κολλήσει.


Η πρώτη πληγή θα αφορά σίγουρα τον "μολυσμένο" τόπο, που προκαλεί την αρρώστια. Μόνον αν κάποιος δεν κατορθώσει ν' αποφύγει αυτήν την πρώτη και βασική πληγή, σίγουρα θ' ακολουθήσει η δεύτερη πληγή, εφόσον θα "κολλήσει" την αρρώστια. Στη συνέχεια ακολουθεί όλη η συμπτωματολογία μιας αρρώστιας, η οποία έχει κι αυτή τη δική της λογική. Πρώτα βγάζεις εξάνθημα και μετά αυτό, αν δεν αντιμετωπιστεί καταλλήλως, γίνεται σπυρί και στη συνέχεια πληγή. Πρώτα γίνεται πληγή και μετά ακολουθεί η σήψη και ο ακρωτηριασμός. Η κάθε νέα πληγή πρέπει να επιβαρύνει την προηγούμενη κατάσταση και αργά αλλά σταθερά να οδηγεί στον θάνατο. Άρα, για να έχουν νόημα οι Πληγές του Φαραώ, θα πρέπει να σέβονται αυτήν τη σειρά. Για να έχουν "προβολή" στο πρόβλημα των ΗΠΑ, θα πρέπει να σέβονται αυτήν τη λογική.


Αυτά όλα μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε αυτήν την ιδιόμορφη ανάλυσή μας. Ξεκινάμε λοιπόν από το "πού" δημιουργήθηκε το πρόβλημα, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε στον "θάνατο" των ΗΠΑ. Από το "πού" ξεκινάς και αυτό σου προσδιορίζει ταυτόχρονα και το χρονικό σημείο απ' όπου ξεκινάς την ανάλυση. Για εμάς
με βάση τη γνώση μας η "αρρώστια" των ΗΠΑ ξεκινάει από τη στιγμή που έχασαν τον έλεγχο του θεμελίου μιας αυτοκρατορίας και άρα από τη στιγμή που οι Εβραίοι κατόρθωσαν και έλεγξαν την ανώτατη παιδεία τους. Ο σημερινός θάνατος ξεκίνησε όταν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Εβραίοι άρχισαν να "αλώνουν" τα μεγάλα Κολέγια των ΗΠΑ.

Με επικεφαλής κυρίως Γερμανοεβραίους επιστήμονες, οι οποίοι, άλλες φορές ως υπερδιαφημισμένοι "φωστήρες" και άλλες φορές ως βασανισμένα "θύματα" του ναζισμού, άλωναν τα πανεπιστήμια το ένα μετά το άλλο. Καταλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές καταχρηστικά τις έδρες τους, λειτουργούσαν περισσότερο συνωμοτικά παρά επιστημονικά. Σ' αυτήν την εγκληματική τους δραστηριότητα δεν έβρισκαν σοβαρές αντιστάσεις, γιατί οι Αμερικανοί νόμιζαν ότι ήταν αναγκαία θυσία για τα συμφέροντά τους. Όλοι αυτοί οι "περίεργοι" Γερμανοεβραίοι έδιναν ευρωπαϊκό "αέρα" στους "επαρχιώτες" Αμερικανούς, οι οποίοι εισέβαλαν ως "κατακτητές" στην Ευρώπη και ήθελαν να βελτιώσουν την "εικόνα" τους.


Λειτουργώντας αυτοί ως γνήσια συμμορία, έστρωσαν τη διαδοχή τους αποκλειστικά από ομοεθνείς τους. Με πιο επιφανείς και διάσημους τον Αϊνστάιν και τον Οπενχάιμερ, σταδιακά πήραν τον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας από τους Αμερικανούς και μέσα σε λίγα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα αμερικανικά μέσα, χρήματα και υποδομές, οι Εβραίοι βρέθηκαν με τεράστιο κεφάλαιο γνώσης στα χέρια τους. Αν σκεφτεί κάποιος ότι οι Αμερικανοί είχαν λεηλατήσει την τεχνογνωσία της Ευρώπης και την είχαν μεταφέρει στην Αμερική, αντιλαμβάνεται κάποιος τι είδους και μεγέθους γνώση έπεσε κατ
ευθείαν στα χέρια των Εβραίων.

Ό,τι ανακάλυψε η ανθρωπότητα και κυρίως ο χριστιανισμός με τεράστιο κόπο και θυσία χιλιάδων χρόνων, έγινε "πακέτο" και βρέθηκε στην ιδιοκτησία των Εβραίων. Αυτήν την ιδιοκτησία αφαίρεσαν οι Εβραίοι από τις ΗΠΑ και αυτή η απώλεια ήταν στην πραγματικότητα ο "θάνατος", όχι μόνον ο δικός τους, αλλά και της χριστιανικής αυτοκρατορίας στο σύνολό της. Αυτός ο "θάνατος" όμως δεν ήταν ακαριαίος ή ατυχηματικός, αλλά προϊόν μακρόχρονης βαριάς "αρρώστιας". Αυτήν την "αρρώστια" και τα συμπτώματά της περιγράφουν οι "Δέκα Πληγές του Φαραώ". Την "αρρώστια", η οποία είναι η νόσος, που οδηγεί τις αυτοκρατορίες στον "θάνατο".


Οι δέκα πληγές ήταν οι εξής:


Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (εδ. 7:14-21)


Τα νερά, που "ξεδιψούν" έναν λαό, είναι η γνώση ...και τα ποτάμια, όπου αυτά κυλάνε, είναι οι μηχανισμοί εκπαίδευσης. Η γνώση συνδέεται με τα νερά, γιατί είναι απαραίτητη για να ζήσεις, αλλά δεν μπορεί να σε ταΐσει, όπως το κεφάλαιο. Η γνώση "ποτίζει" το κεφάλαιο για ν' αναπτυχθεί, αλλά δεν είναι η ίδια κεφάλαιο, για να παράγει προϊόντα. Η γνώση λοιπόν είναι για ένα σύστημα και έναν λαό ό,τι είναι το νερό για τον άνθρωπο και τη γη που τον ταΐζει. Η γνώση είναι ζωογόνος, αλλά το κεφάλαιο είναι ζωοδότης.


Οι Εβραίοι, από τη στιγμή που κατόρθωσαν και έλεγξαν την αμερικανική γνώση στο ανώτατο επίπεδό της, μπορούσαν να ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχοντας τα πιο ισχυρά κολέγια, στην πραγματικότητα έλεγχαν το σύνολο της γνώσης. Τόσο της γνώσης που μπορούσε να αποδώσει κέρδη, εφόσον την "πακετάρισαν" σε πνευματικά δικαιώματα, τα οποία οι ίδιοι κράτησαν για λογαριασμό τους, όσο και της γνώσης που δινόταν στους απλούς Αμερικανούς μέσω των σχολείων τους.


Η κορυφαία γνώση έγινε "αίμα", που πλέον ανήκε σε ιδιώτες ιδιοκτήτες
οι οποίοι μόνοι τους αποφάσιζαν ποιος θα "ζήσει" και ποιος θα "πεθάνει" στην παραγωγή και η απλή γνώση, που "ξεδιψά" τον άνθρωπο, απλά δινόταν με το "σταγονόμετρο". Το αποτέλεσμα ήταν η "δίψα" για τους ανθρώπους και ο "θάνατος" για τα πλάσματα και τα μέσα της παραγωγής. Όποιος παραγωγός δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει στους Εβραίους τα πνευματικά δικαιώματα της παραγωγής, ήταν θέμα χρόνου να "πεθάνει" και να βγει από την αγορά. Όποιος απλός άνθρωπος δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα ακριβά κολέγια για να "ξεδιψάσει", ήταν θέμα χρόνου να καταδικαστεί σε αιώνια "δίψα", ζώντας φτωχός σε κάποιο γκέτο.

Οι Αμερικανοί, από τη στιγμή που έχασαν τον έλεγχο των υδάτων του συστήματός τους, βρίσκονταν στο έλεος των Εβραίων. Η γνώση, που θα έπαιρναν πλέον, ήταν εξαρτώμενη από την ποιότητα εκείνων που την έλεγχαν. Αν οι Εβραίοι ήταν "καθαροί", θα ήταν "καθαρή" και η γνώση που θα έπαιρναν οι Αμερικανοί. Αν οι Εβραίοι ήταν "βρομεροί", ανάλογη θα ήταν και η γνώση που θα έδιναν. Οι Εβραίοι ήταν "βρομεροί" και δυστυχώς για τους Αμερικανούς λειτούργησαν όπως ένα φακελάκι τσάι μέσα σε ένα κύπελλο. Η παρουσία τους μέσα στον μηχανισμό εκπαίδευσης της υπερδύναμης "βρόμισε" τα πάντα. Στο "νερό", που έπιναν οι Αμερικανοί και έδιναν και στα παιδιά τους, οι "μολυσματικοί" Εβραίοι έβαλαν τα "βρακιά" τους.


Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου, μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων (εδ. 8:1-15)


Οι "Βάτραχοι" είναι οι άνθρωποι, τους οποίους "παράγουν" οι "δεξαμενές" και τα "ποτάμια" της γνώσης, όταν η γνώση είναι σφραγισμένη ή "δηλητηριασμένη". Οι "Βάτραχοι", που κάλυψαν τις ΗΠΑ, ήταν η πρώτη μεταπολεμική "παραγωγή" των ελεγχόμενων από τους Εβραίους αμερικανικών πανεπιστημίων. Άνθρωποι με νέα και περίεργα για εκείνη την εποχή επαγγέλματα. Άνθρωποι, οι οποίοι διαφοροποιούνταν από τους κλασσικούς επιστήμονες της προηγούμενης εποχής. Κοινωνιολόγοι, μάνατζερ, ψυχαναλυτές, ψυχολόγοι, επικοινωνιολόγοι, δημοσκόποι, διαφημιστές, στυλίστες, δημοσιοσχεσίτες, ειδικοί μάρκετινγκ κλπ..


"Αεριτζήδες" με πτυχία πολυτελείας. Τόσο "αεριτζίδικα", που ποτέ δεν τόλμησαν να τα εμφανίσουν σαν ανεξάρτητους επιστημονικούς κλάδους, παρά τα έκρυβαν πίσω από τους τίτλους των Χάρβαρντ ή των Γέιλ, τα οποία είχαν καλό "όνομα", εξαιτίας των καθαρά θετικών επιστημονικών κλάδων τους. Πτυχίο Χάρβαρντ έπαιρνε μια ευφυΐα της μηχανικής και το ίδιο πτυχίο έπαιρνε και ένας τενεκές της κοινωνιολογίας. Πτυχίο Γέιλ έπαιρνε ένας ταλαντούχος ερευνητής της ιατρικής και το ίδιο πτυχίο έπαιρνε και ένας καραγκιοζοπαίχτης της ψυχολογίας. Ας προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί μια διάσημη σχολή κοινωνιολογίας των εξειδικευμένων στην κοινωνιολογία ΗΠΑ. Κρυμμένα είναι τα "βατράχια" πίσω από τους τίτλους των γιατρών και των μηχανικών.


Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την εβραϊκή "παιδεία" προόδευαν ανεξέλεγκτα σε παρθένους χώρους, τους οποίους "πριμοδοτούσε" η "μήτρα" που τους "γεννούσε". Αυτοί σταδιακά κατέκλυσαν τα πάντα. Έγιναν οι υπερπροβαλλόμενοι Celebrities της αμερικανικής κοινωνίας, που έπαιρναν τον δημόσιο "λόγο" και μιλούσαν στους Αμερικανούς. Πολιτικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι, σεναριογράφοι, δημοσιογράφοι, οι οποίοι με τη "βοήθεια" των πλούσιων "ευεργετών" τους έπιασαν όλα τα πόστα, τα οποία μπορούσαν να διαμορφώσουν τη "νέα" αμερικανική κοινωνική γνώμη των ΗΠΑ. Την αμερικανοεβραϊκή πλέον κοινωνική γνώμη των αμερικανοεβραϊκών ΗΠΑ. Αυτοί, οι οποίοι θα αναλάμβαναν να δημιουργήσουν το νέο "American dream".


Όλο αυτοί ήταν απευθείας "προϊόν" των εβραϊκών κολεγίων. Όσοι δεν ήταν οι ίδιοι Εβραίοι, ήταν χρηματοδοτούμενοι και άρα εξαρτώμενοι από τους Εβραίους, οι οποίοι έλεγχαν τα πάντα. Κολέγια, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, πολιτικά κόμματα κλπ.. Έλεγχαν ό,τι τους επέτρεπε να μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια των ανθρώπων. Οι Αμερικανοί νόμιζαν ότι, κλειδώνοντας τις πόρτες των σπιτιών τους, άφηναν τα πορνεία έξω από αυτά και δεν έβλεπαν ότι αυτά έμπαιναν κάθε μέρα στο σαλόνι τους μέσω της τηλεόρασης. Στους δρόμους να τα παρατούσαν τα παιδιά τους, λιγότερε πιθανότητες θα είχαν να συναντήσουν αλήτες των "κυβικών" του Εβραίου Lary King. Έναν Εβραίο "βάτραχο", ο οποίος καλεί μόνιμα στην εκπομπή του Εβραίους "βατράχους", για να εισβάλουν στα σπίτια των Αμερικανών.


Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες, παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα (εδ. 8:16-19)


Με τη βοήθεια των "βατράχων" και των άπειρων χρημάτων οι Εβραίοι άρχισαν να ελέγχουν απόλυτα τη "βιομηχανία" παραγωγής μαζικών προτύπων. Από τις "ακαθαρσίες" των "βατράχων" γεννήθηκαν οι "σκνίπες". Από τις άρρωστες απόψεις τους, τις υπέρμετρες φιλοδοξίες τους, τις αυθαίρετες απαιτήσεις τους και τα σχεδόν ανώμαλα όνειρά τους. Ο Εβραίος Γούντυ Άλλεν ήταν ένας τέτοιος βρομερός "βάτραχος", από τις "ακαθαρσίες" του οποίου προέκυψαν πολλές "σκνίπες". Αυτά τα "περίεργα" άρχισαν να σκορπίζονται από τη "βιομηχανία" του Χόλυγουντ. Το "σχολείο" των αγράμματων
και όχι μόνον μαζών.

Τα εβραϊκής εμπνεύσεως χολιγουντιανά πρότυπα γέμισαν τον "αέρα" των ΗΠΑ, παρενοχλώντας όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι τότε ακολουθούσαν την απλή αμερικανική λογική. Ο αμερικανικός λαός μέχρι τότε ήταν ένας λαός, που, ως λαός εποίκων, λάτρευε την ιδιοκτησία κεφαλαίου και άρα και την εργασία που η ιδιοκτησία αυτή συνεπάγεται. Ήταν ένας λαός εργατικός, ο οποίος χαιρόταν όταν έβαζε κόπο, για να βγάλει το ψωμί του. Ένας λαός αγαθός, φιλόπονος και σε γενικές γραμμές καλοπροαίρετος. Αυτός ο λαός με τη μέχρι τότε παιδεία του είχε τα ανάλογα απλά και αγαθά πρότυπα. Πρότυπα, όπως ο τίμιος, εργατικός, γενναίος και άρα και καλός "γαμπρός" Τζων Γουέιν.


Με την επικράτηση των Εβραίων στο Χόλυγουντ τα πρότυπα άλλαξαν. "Πετυχημένοι" της αμερικανικής κοινωνίας δεν ήταν πλέον οι τίμιοι πολίτες, οι εργατικοί αγρότες, οι συνεπείς εργάτες, οι επιμελείς μαθητές και ό,τι έχει ανάγκη μια υγιής κοινωνία για να λειτουργήσει. "Πετυχημένοι" έγιναν οι "αεριτζήδες", οι τεμπέληδες και τα παράσιτα, όταν κατάφερναν και έβγαζαν χρήματα. Ακόμα πιο "πετυχημένοι" ήταν οι απατεώνες, οι οποίοι γίνονταν πραγματικά πλούσιοι και δεν τους έπιανε ο νόμος. Τα "αριστεία" της νέας εποχής τα έπαιρναν οι δικηγόροι, που ήταν καί μορφωμένοι καί μάγκες, εφόσον κονομούσαν, "σώζοντας" τους απατεώνες από τον νόμο. Ταινίες επί ταινιών γυρίστηκαν, για να πειστούν οι Αμερικανοί πόσο "μάγκες" ήταν κάποιοι νταβατζήδες, δικηγόροι, χρηματιστές, χαρτοπαίκτες, πόρνες, κλέφτες και ψεύτες, που γίνονταν πλούσιοι εις βάρος της κοινωνίας.


Οι Εβραίοι έβγαζαν τα εθνικά τους "πρότυπά" σε κοινή θέα. Μεγάλες μέρες για τον ιουδαϊσμό. Για πρώτη φορά "μοίραζαν" τον "πολιτισμό" τους και είχαν βρεθεί άνθρωποι που να τον θέλουν. Αυτά όλα τα "προχωρημένα" πρότυπα στις αρχές βρήκαν αντιστάσεις στη συντηρητική και εργατική αμερικανική κοινωνία. Όποιος έβγαζε χρήματα, είτε "σταυροπόδι" είτε με τον "κώλο" του, ήταν μια ενοχλητική "σκνίπα" για τον συντηρητικό εργατικό Αμερικανό. Όλα αυτά τα παράσιτα ενοχλούσαν τους Αμερικανούς, αλλά δεν ήταν τόσο ισχυρά για να τους καταστρέψουν ή να τους δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή. Ενοχλούσαν με τη νοοτροπία τους τούς Αμερικανούς, είτε αυτοί ήταν κεφαλαιοκράτες είτε κοινοί εργαζόμενοι. Τους ενοχλούσαν, γιατί δεν μπορείς να πας από τον Τζων Γουέιν κατευθείαν σε ένα μονίμως πορνοερεθισμένο "μυγόχεσμα", που παριστάνει τον εραστή, όπως ο Γούντυ Άλλεν.


Σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση, "η γη καταστράφηκε από τις αλογόμυγες" (εδ. 8:20-32)


Με την πάροδο του χρόνου οι εβραϊκής εμπνεύσεως "σκνίπες" έγιναν επικίνδυνες "αλογόμυγες". Τα εβραϊκά "πρότυπα" έπιασαν τόπο και η νέα γενιά των Αμερικανών δεν ήθελε να εργάζεται, ούτε τίμια ούτε σκληρά. Όλοι αυτοί οι Αμερικανοί με τις "νέες" ιδέες, όταν μπήκαν στην αμερικανική παραγωγή, την παραμόρφωσαν. Την "αρρώστησαν", εφόσον της προσέδωσαν νέα παθογένεια. Τα παιδιά των αγροτών δεν ήθελαν να γίνουν αγρότες, γιατί δεν τους άρεσε να εργάζονται σκληρά και άρα η γη ήταν η πρώτη που καταστράφηκε από τις "αλογόμυγες". Οι πάντες μετακινήθηκαν στα "ζώα", αλλά και αυτά τα "αρρώστησαν", γιατί η "αρρώστια" ήταν πλέον ανεξέλεγκτη.


Η άλλοτε παραγωγική αμερικανική κοινωνία απέκτησε την "παθογένεια" της αποικιοκρατικής Βρετανίας. Άλλαξε το σύνολο του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού "προσανατολισμού" της. Υπό την εβραϊκή καθοδήγηση το σύστημα παιδείας της άρχισε να παράγει στελέχη και όχι εργάτες. Το σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης "υποβίβασε" τις κλασικές θετικές επιστήμες και "αναβάθμισε" τις θεωρητικές. Οι διαχειριστές του κεφαλαίου είχαν πλέον την απόλυτη προτεραιότητα και όχι οι δημιουργοί του. Ο μάνατζερ του προϊόντος και όχι ο εφευρέτης του. Αυτή η απόφασή τους ήταν πρωτοφανής, αλλά όχι παράλογη. Από τη στιγμή που οι Εβραίοι, μέσω του αμερικανικού κεφαλαίου, μονοπωλούσαν την παγκόσμια αγορά, δεν φοβούνταν τον ανταγωνισμό, ώστε να έχουν ανάγκη και άρα να φοβούνται τους εφευρέτες. Ό,τι και να εφεύρισκαν αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι μέσα από τους ίδιους μηχανισμούς θα το πουλούσαν.


Τα στελέχη όχι μόνον παράγονταν με τον τόνο, αλλά ήταν και πανίσχυρα, έχοντας τις "πλάτες" της εξουσίας και βέβαια της εργοδοσίας. Αυτό παραμόρφωσε την εικόνα της αμερικανικής παραγωγής. Την "αρρώστησε" και την εξασθένισε. Ένας εργαζόταν στο εργοστάσιο και δέκα τον επέβλεπαν, επιβλέποντας ταυτόχρονα ο ένας τον άλλο. Ένας βαρούσε με το σφυρί και ένας άλλος έλεγχε την ψυχολογία του, για να μεταφέρει τα αποτελέσματα στον στατιστικολόγο και αυτός στον διευθυντή, ο οποίος θα ενημέρωνε τον γενικό, για ν' αποφασίσει αν θ' αλλάξει το χρώμα της φόρμας του εργάτη, προκειμένου ν' αυξήσει την παραγωγικότητά του. Δεύτερο φτηνό εργάτη δεν έπαιρναν, αλλά χρησιμοποιούσαν "επιστήμονες", για να βελτιώσουν τον έναν και μοναδικό. Αυτές οι άρρωστες και άπληστες "αλογόμυγες" μπήκαν μέσα στα σπίτια των Αμερικανών, εφόσον η κάθε οικογένεια επεδίωκε να "βολέψει" κάποιο από τα παιδιά της στο νέο "Ελντοράντο" της πολυτελούς εργασίας της διαχείρισης.


Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων, ώστε "κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν" (εδ. 9:1-7)


Τα ζώα συντηρούνται από τη γη, όπως συντηρείται το δευτερογενές κεφάλαιο από το πρωτογενές. Από τη στιγμή που μέσα στην παραγωγή τα παρασιτικά στελέχη έγιναν πιο πολλά από τους εργαζόμενους στο σύνολο της παραγωγικής λειτουργίας του συνόλου των παραγωγικών κλάδων, ήταν θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης όλα τα "ζωντανά" των ΗΠΑ. Αυτή η αθλιότητα δεν αφορούσε μόνον τις μεγάλες βιομηχανίες, αλλά το σύνολο των παραγωγικών επιχειρήσεων. Όταν ένας "αεριτζής" της διαφήμισης αποκομίζει από ένα προϊόν πιο πολύ κέρδος από τον παραγωγό του, είναι θέμα χρόνου να κλείσει η επιχείρηση. Όταν μια κοινή "βίζιτα-μοντέλο", διαφημίζοντας το προϊόν, παίρνει όσα μια εργάτρια ολόκληρο τον χρόνο, είναι θέμα χρόνου να μην θέλει καμία γυναίκα να γίνει εργάτρια.


Το αποτέλεσμα αυτής της παραμόρφωσης της παραγωγικής διαδικασίας ήταν η σταδιακή υποχώρηση της αμερικανικής ανταγωνιστικότητας. Η αύξηση του κόστους λειτουργίας της. Όταν σε ένα εργοστάσιο δέκα εργάζονται και εκατό πληρώνονται, είναι θέμα χρόνου αυτό να κλείσει. Είναι θέμα χρόνου τη θέση του στην αγορά να την πάρει κάποιος εισαγωγέας και άρα να μην του δώσει τη δεύτερη ευκαιρία να "θεραπευτεί". Τα τεράστια έξοδα διοίκησης των αμερικανικών εργοστασίων άρχισαν να βάζουν "λουκέτο" σ' αυτά. Η παραγωγή άρχισε να μειώνεται και η ανεργία ήταν προ των πυλών.


Άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές (εδ. 9:8-12)


Οι άνθρωποι άρχισαν να "αρρωσταίνουν". Ήταν άνεργοι πλέον. Ήταν "άρρωστοι", γιατί προσπαθούσαν να ζήσουν με επιδόματα. Οι πιο αδύναμοι από αυτούς έπαιρναν δάνεια για να επιβιώσουν, αποκτώντας μεγάλες οικονομικές "πληγές", που οι τόκοι τις έκαναν "πυώδεις" και τις εμπόδιζαν να κλείσουν. Ο λαός των εποίκων, που είχε την ιδιοκτησία ως θρησκεία του, άρχισε να "αρρωσταίνει". Οι Αμερικανοί κατοικούσαν σε σπίτια που δεν ήταν δικά τους, αλλά των τραπεζών που τους δάνειζαν. Οι Αμερικανοί οδηγούσαν αυτοκίνητα, τα οποία ανήκαν επίσης στις τράπεζες. Τα πάντα τα "χρωστούσαν" και μάλιστα υπό συνθήκες απειλής ανεργίας, εφόσον η εθνική παραγωγή υποχωρούσε θεαματικά. Αυτοί, οι οποίοι χρωστούσαν και είχαν ανάγκη να εργαστούν, έβλεπαν την ανεργία να τους απειλεί άμεσα.


Όμως, οι "πληγές" και τα "εξανθήματα" δεν αφορούσαν μόνον τους ανθρώπους, αλλά και τα "ζώα". Εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας οι επιχειρήσεις άρχισαν να υπερχρεώνονται. Πριν αρχίσουν να βγάζουν χρήματα από την παραγωγή τους, δανείζονταν τεράστια ποσά, για να μπορέσουν να την ξεκινήσουν. Πλήρωναν τεράστια ποσά για τεχνογνωσία, πολύ πριν φτάσει το πρώτο φορτηγό με την πρώτη ύλη έξω από τα εργοστάσιά τους. Ελέγχοντας οι Εβραίοι το Χόλυγουντ, τα ΜΜΕ και τη μόδα, έδωσαν εξωφρενικούς ρυθμούς στα έξοδα των επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο έπρεπε να επενδύονται τεράστια ποσά, για να "παρακολουθούν" οι επιχειρήσεις τις εξελίξεις στη μόδα. Όποιος δεν παρακολουθούσε
και άρα δεν δανειζόταν, απλά έβαζε "λουκέτο". Τα χρέη συνεχώς μεγάλωναν και τα πρώτα "εξανθήματα" έγιναν σύντομα θανάσιμες "πληγές". "Πληγές", οι οποίες σκότωναν το ένα "ζώο" μετά το άλλο.

Έπεσε βροχή από πολύ βαρύ χαλάζι, που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο μέχρι τότε, τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα και βλάστηση (εδ. 9:13-26)


Η αμερικανική παραγωγή είχε καταρρεύσει και τις ανάγκες, που μέχρι τότε αυτή κάλυπτε, τις ανέλαβαν οι ξένοι. Μέσα σε λίγα χρόνια οι υποτίθεται βιομηχανικές ΗΠΑ δεν παρήγαγαν τίποτε. Από τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν, μέχρι τα σώβρακα που φορούσαν οι Αμερικανοί, τα πάντα ήταν εισαγόμενα. Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει στην παραγωγή, τσακίζοντας και τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος είχε ανάγκη τη ζήτηση του δευτερογενούς τομέα. Δεν τσακίστηκαν δηλαδή μόνον τα "ζώα" του δευτερογενούς τομέα, αλλά και η "βλάστηση" του πρωτογενούς. Όταν εισάγεις ένα προϊόν του δευτερογενούς τομέα σε μια χώρα, δεν καταστρέφεις μόνον τους απευθείας ανταγωνιστές του, αλλά και τους προμηθευτές του, οι οποίοι ανήκουν στον πρωτογενή τομέα.


Μαζί μ' αυτές τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων γίνονταν και ανεξέλεγκτες εισαγωγές "ανθρώπων", "ιδεών", οι οποίες "παραμόρφωναν" ακόμα πιο πολύ την παραδοσιακή αμερικανική αντίληψη. Ό,τι ηλιθιότητα έχει ακουστεί στον Πλανήτη το τελευταίο μισό του προηγούμενου αιώνα, στις ΗΠΑ και με τα μέσα των ΗΠΑ έχει ακουστεί, ανεξάρτητα από πού καταγόταν ο "ηλίθιος" που τη σκέφτηκε. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι ΗΠΑ είχαν καταστραφεί πλήρως και ο λαός τους είχε "αποπροσανατολιστεί" σε απίστευτο βαθμό. Δεν υπάρχει κάτι, που να μην το έχουν "δει" οι ΗΠΑ. Κληροδότες, που να άφησαν αποκλειστικούς κληρονόμους σκυλιά, μόνον στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει. Δικηγόρους, που να έχουν "εντολείς" τους χελώνες, μόνο στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει. Ό,τι "κατέβαινε" στο κεφάλι του καθενός πήγαινε στις ΗΠΑ και το έλεγε και έβρισκε "ακροατήριο" να τον χειροκροτήσει. "Τσακισμένα" ήταν τα πάντα.


Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού (εδ. 10:3-20)


Μέσα σ' αυτό το χάος της άγνοιας, της "μέθης", της "παραίσθησης" και της ηλιθιότητας είχαν καταρρεύσει όλες οι άμυνες της αμερικανικής κοινωνίας. Οι ΗΠΑ ήταν πλέον μια ανοχύρωτη πολιτεία. Όποιος ήθελε "έμπαινε" μέσα σ' αυτήν και έκανε ό,τι ήθελε. Τότε άρχισε η μεγάλη λεηλασία τους. Τότε οι Εβραίοι πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου τους. Να απαλλαγούν από τους συνεταίρους τους. Μέσω των αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
τις οποίες οι ίδιοι αποκλειστικά δρομολόγησαν "άνοιξαν" οι χρηματιστηριακές αγορές διάπλατα. Όποιος ήθελε απ' όπου κι αν ήταν μπορούσε να πάει στις ΗΠΑ και να πάρει σαν "επενδυτής" ό,τι ήθελε.

Ανεξέλεγκτα κεφάλαια από τα πιο απίθανα σημεία του Πλανήτη αποκτούσαν μερίδιο στο κεφάλαιο, το οποίο κάποτε ήταν αμερικανικό. Χρήματα μαφιόζων, χρήματα διεφθαρμένων, χρήματα "καθαρά" ή "βρόμικα", στις ΗΠΑ "ξεπλένονταν". Ιπτάμενες ακρίδες από όλα τα σημεία του πλανήτη άρπαζαν ό,τι είχε απομείνει στην αμερικανική οικονομία. Με πρωταγωνιστές Εβραίους "επενδυτές" τύπου Μάντοφ, Σόρος και Μπάφετ, άρπαζαν "ανωνύμως" ό,τι μπορούσαν. Τότε άλλαξε οριστικά η ιδιοκτησία στο κατ
όνομα μόνον πλέον αμερικανικό κεφάλαιο.

Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, σκοτάδι που “μπορούσε κανείς να το ψηλαφίσει” σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη (εδ. 10:21-29)


Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης δεν άργησαν να φανούν. Είναι αυτά, τα οποία βλέπουμε. Είναι οι μέρες που ζούνε σήμερα οι Αμερικανοί. Έχασαν τα πάντα και τώρα αδυνατούν να επιβιώσουν. Οι Αμερικανοί "ιμπεριαλιστές", που στέκονται νηστικοί και ξάγρυπνοι γύρω από τα βαρέλια της φωτιάς και "ψηλαφούν" τον πίνακα της Wall Street, ο οποίος περιγράφει το "σκοτάδι" του εξωτερικού τους χρέους. Άνεργοι, χρεοκοπημένοι και προπάντων χαμένοι, δεν "βλέπουν" ελπίδα μπροστά τους. Δεν γνωρίζουν πλέον ούτε από πού "έρχονται" και ούτε πού θέλουν να "πάνε". Δεν βλέπουν καν το επόμενο "μέτρο" που θα "περπατήσουν". Για τέτοιο "σκοτάδι" μιλάμε. Για "σκοτάδι", που πλέον μπορείς να το ψηλαφήσεις.


Πατάχτηκαν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων
περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους, πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο (εδ. 10:4-8, 29-32)

Οι πρωτότοκοι πάντα έχουν σχέση με την έννοια της κληρονομιάς και της διαδοχής. Όταν αυτοί πεθαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση διαιώνισης της προηγούμενης κατάστασης. Οι ΗΠΑ έχασαν τη δυνατότητα να κληροδοτήσουν την "Πλανηταρχία" στην επόμενη γενιά των Αμερικανών. Το κεφάλαιό τους και άρα τα "ζώα" τους, έπαψαν να έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τις χαμένες αγορές. Οι Αγγλοσάξονες θρηνούν την απόλυτη καταστροφή τους. Αν θέλαμε να τους δώσουμε ένα πρόσωπο, θα διαλέγαμε εκείνον τον φουκαρά από τη Βοστόνη, ο οποίος, φορώντας το Armani κουστούμι της εποχής που ήταν Golden Boy, είχε πάνω του κρεμασμένη μια επιγραφή από χαρτόνι, όπου έλεγε: I need job.


Back to content | Back to main menu