Κορυφή σελίδας
Το Μέγα μυστήριο της τρίτης Ρώμης - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το Μέγα μυστήριο της τρίτης Ρώμης - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Το Μέγα μυστήριο της τρίτης Ρώμης

9 Ιουλίου 2013

...Αμερικανός "ιερέας" ίδρυσε —την εποχή που στην Αμερική κυνηγιούνταν με τα πιστόλια και κοιμούνταν στα χώματα— το Κολέγιο Ανατόλια ...Ένας "διαφωτιστής" πέρασε έναν ωκεανό, για να φτάσει στη Μικρά Ασία και να ιδρύσει το Κολέγιο Ανατόλια ...Κάποιος Τσαρλς Τρέισι το 1886 ίδρυσε το Ανατόλια, το οποίο αρχικά λειτουργούσε στη Μερζιφούντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, νοτιοανατολικά της Σαμψούντας. Αυτός ο "καλός" άνθρωπος δεν έψαχνε Γενίτσαρους; Εφόσον αυτός ο "καλός" άνθρωπος ήταν "ιερέας" ενός "καλού" χριστιανικού δόγματος, δεν είχε σχέση με τα σχέδιά του; Τόσο "καλοί" άνθρωποι ήταν οι Προτεστάντες; Στην εποχή που οι καουμπόιδες στη Δύση ήταν πιο αγράμματοι από τις αγελάδες, ήρθαν αυτοί στον Πόντο, για να μορφώσουν τους μορφωμένους; Έφυγαν από το "σκοτάδι" και πέρασαν έναν ωκεανό, για να πάνε να δώσουν "φώτα" εκεί όπου αυτά δεν έλειπαν;

Τι άλλο εκτός από Γενίτσαρους "κατασκεύαζαν" στα σχολεία τους; Αναζητούσαν προδότες, για να δρομολογήσουν τα σχέδιά τους ...Χριστιανούς προδότες, στους οποίους υπόσχονταν αυτά, που πάντα αναζητούν οι προδότες ...Πλούτο, αξιώματα και βολέματα ...Προτεστάντες "Γενίτσαροι" οι Κολεγιόπαιδες λοιπόν; ...Αυτά τα "καλά" και διαλεγμένα από τις πρεσβείες παιδιά; ...Αυτά τα παιδιά, που από τα προεφηβικά τους χρόνια διαλέγονται να είναι "όμορφα" και "έξυπνα"; ...Αυτά τα clean cut παιδιά, που —χωρίς εξετάσεις— θα σπουδάσουν στα "καλύτερα" Κολέγια του Κόσμου; ...Αυτά τα παιδιά, που, "ελέω πρεσβειών", θα πιάσουν όλα τα κρίσιμα πόστα του ελληνικού κράτους; ...Αυτοί "Γενίτσαροι"; ...Βεβαίως Γενίτσαροι ...Τι παραπάνω, δηλαδή, έκαναν οι αυθεντικοί Γενίτσαροι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία; Εκείνοι τουλάχιστον είχαν τη ντροπή και δεν "έβριζαν" τον ελληνισμό από το πρωί μέχρι το βράδυ ...Τον αγαπούσαν τον ελληνισμό σε μια κοινωνία που τον θαύμαζε.

...Ούτε καν αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Καθημερινά κάποιος Κολεγιόπαιδας Γενίτσαρος θα πιάσει "καρέκλα" στα γνωστά κολεγιακά ΜΜΕ και θα βρίζει τους Έλληνες. Όπως ο Δήμου, που τους βρήκε πολύ "τριχωτούς" και ο "φουκαράς" αισθάνθηκε δυστυχής ...Δυστυχής, που όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ανώμαλοι και ομοφυλόφιλοι ...Δυστυχής, που δεν έχουν οι σύγχρονοι Έλληνες τη "μεγαλοψυχία" να αναγνωρίσουν τη συμμορία του Γκρουέφσκι σαν απόγονους του Αλεξάνδρου ...Δυστυχής, που οι ομοεθνείς του δεν εννοούν να καταλάβουν ότι μέσα στους αιώνες έχουν γίνει "τουρκόσποροι", "βουλγαρόσποροι" κλπ..

Ψάχνουν λοιπόν κάποιοι να βρουν τον λόγο όλοι αυτοί που μας κυβερνούν είναι τόσο ανθέλληνες ...τον λόγο που "βρίζουν" καθημερινά τον ελληνισμό όλοι αυτοί οι Καμινομπουτάρηδες. Γιατί τον βρίζουν; ...Γιατί είναι οι "Γενίτσαροι" των προτεσταντών ...Απόφοιτοι των προτεσταντικών Κολεγίων είναι ...Του Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και του Κολεγίου Αθηνών. Αυτά είναι τα ιδρύματα, τα οποία "μεταμόσχευσε" ο Βενιζέλος στο ελληνικό "κορμί", ώστε να μην μπορεί ποτέ αυτό ν' απαλλαχθεί από τον "καρκίνο". Αυτά τα Κολέγια δίνουν τους "ηγέτες" της Ελλάδας και προφανώς και της Τουρκίας. Αυτά τα Κολέγια καθηλώνουν τη χώρα στο επίπεδο του προτεκτοράτου της Προτεσταντικής Αυτοκρατορίας.

Δεν χρειάζεται κάποιος να σκεφτεί πολύ, για την επιβεβαίωση αυτών των οποίων λέμε. Αυτά τα Κολέγια ιδρύθηκαν από τους προδότες βενιζελικούς ...Από τον Βενιζέλο, τον Λαμπράκη, τον Παπανδρέου κλπ.. Η Ελλάδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή κυβερνιέται είτε από συγγενείς τους είτε από αποφοίτους Κολεγίων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γιος του Παπανδρέου και απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών. Ο Μητσοτάκης ήταν συγγενής του Βενιζέλου. Από εκεί και πέρα όλοι τους ήταν απόφοιτοι των προτεσταντικών Κολεγίων. Κώστας Καραμανλής, Γιωργάκης Παπανδρέου, Παπαδήμος, Πικραμμένος, Αντωνάκης ...Ειδικά ο Αντωνάκης, ο οποίος είναι εγγονός του ιδρυτή του Αμερικανικού Κολεγίου και αδερφός του Προέδρου του.

Πόσο πιο απλά μπορεί να αποδείξει κάποιος την προδοσία. Όταν, μετά από μια εθνική καταστροφή, αυτοί, οι οποίοι τη δρομολόγησαν, γίνονται απόλυτα κυρίαρχοι και μεγιστάνες, δεν υπάρχουν αμφιβολίες ...Οι χειρότεροι Γενίτσαροι, που γνώρισε ποτέ η ρωμιοσύνη, είναι αυτοί των προτεσταντών ...Οι σημερινοί απόφοιτοι των αμερικανικών και γερμανικών Κολεγίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ...Οι απόλυτα χειρότεροι, αν σκεφτεί κάποιος τι έχουν κάνει και αν τους συγκρίνει με τους Οθωμανούς Γενίτσαρους. Οι Οθωμανοί Γενίτσαροι όχι απλά δεν έκαναν κακό στη ρωμιοσύνη, αλλά με την παρουσία τους την ενίσχυσαν και την πλούτισαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αυτοκρατορίας.

Οι Προτεστάντες Γενίτσαροι κατέστρεψαν τη ρωμιοσύνη και σήμερα επιχειρούν τη "θανάτωσή" της. Λεηλάτησαν τη ρωμιοσύνη και σήμερα ξεπουλάνε και το "μερίδιο" το οποίο αυτή έλαβε, εξαιτίας της ανταλλαγής τής Μικρασιατικής Καταστροφής. Δεν υπάρχει έγκλημα, που να μην το έκαναν εις βάρος της. Την έβαλαν απέναντι στις πιο θανατηφόρες "μηχανές" της ανθρώπινης ιστορίας ...Βενιζελικοί έβαλαν τη ρωμιοσύνη απέναντι στη σοβιετική "μηχανή" ...Βενιζελικοί Γενίτσαροι έβαλαν τη ρωμιοσύνη απέναντι στην κεμαλική "κρεατομηχανή". Η απίστευτη ναζιστική "μηχανή" του προτεσταντισμού, όταν επιτέθηκε στην Ελλάδα, ξεπέρασε και αυτόν ακόμα τον εαυτό της σε βιαιότητα. Με ποιους συνεργάστηκε στην περίοδο της Κατοχής; ...Με τους βενιζελικούς Γενίτσαρους.

Το χειρότερο ήταν πως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μάς βύθισαν στον Εμφύλιο ...Έναν Εμφύλιο-"παραγγελιά" των προτεσταντών ...Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί τον αποφάσισαν ...Βενιζελικοί Γενίτσαροι, οι οποίοι διακρίθηκαν στον δωσιλογισμό της Κατοχής, συνεργάστηκαν με τους σοβιετόφιλους προδότες και μας αιματοκύλισαν στον Εμφύλιο. Ακολουθώντας τυφλά τις εντολές των αφεντικών τους, "βύθισαν" τη ρωμιοσύνη στο χάος ...Ακόμα δεν μπορεί να γιατρέψει τις "πληγές" της. Κανένας άλλος λαός δεν θα μπορούσε να δεχθεί τόσα πολλά "χτυπήματα" μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Γιατί; Γιατί ο οποιοσδήποτε άλλος λαός θα είχε "πεθάνει" πριν ολοκληρωθεί η "γκάμα" του "θανάτου".

Ο ελληνικός λαός άντεξε, γιατί η ρωμιοσύνη έχει αθάνατο "κύτταρο". Αυτή η ίδια ρωμιοσύνη είναι και πάλι στο στόχαστρο των ίδιων προτεσταντών και των ίδιων συνεργατών τους. Άνθρωποι, όπως η Μέρκελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Τόσμεν, καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν ασκούν απλά ανθελληνική πολιτική, αλλά στην κυριολεξία εκτελούν κάποιο συμβόλαιο "θανάτου" απέναντι στη ρωμιοσύνη. Με ποιους συνεργάζονται; ...Με τους Κολεγιόπαιδες των προτεσταντικών "εκκολαπτηρίων" ...Με τους Προτεστάντες Γενίτσαρους, οι οποίοι είναι οι φυσικοί απόγονοι των πρώτων Γενιτσάρων ...Με τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Αντωνάκη, τον Παπαδήμο και τον Πικραμένο ...Αυτούς, οι οποίοι "διαβεβαίωσαν" το παγκόσμιο κοινό ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες.

Αυτοί μας "αλυσόδεσαν", για να μας παραδώσουν στους "δανειστές" μας ...Μιλάμε για μίσος. Η παγκόσμια οικονομία καταστρέφεται και το βλέμμα των προτεσταντών δεν φεύγει από την Ελλάδα. Η μεγάλη Κίνα βρίσκεται στα πρόθυρα της τραπεζικής κατάρρευσης και αυτοί ενδιαφέρονται για τις απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο. Στις ΗΠΑ η κοινωνική παρακμή είναι καθημερινή και αυτοί ασχολούνται με το ύψος του ΦΠΑ στην Ελλάδα ...Μιλάμε για "χολή", από ανθρώπους, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες στον ελληνισμό γι' αυτά που τους έχει "δώσει", χωρίς να έχουν συναντηθεί" ποτέ...

...Ή μήπως έχουν "συναντηθεί"; ...Μήπως οι Ρωμιοί πληρώνουν με "αίμα" τα κόμπλεξ των προτεσταντών; ...Μήπως έχουν σχέση οι πόλεμοι των Ρωμαίων με τους Γερμανούς; ...Μήπως έχουν σχέση τα εγκλήματα της Ρώμης εις βάρος των "αιρετικών"; ...Τι επιτέλους συμβαίνει και έχουμε "μπλέξει" τόσο άσχημα μ' αυτούς;

Η μεγάλη "σφαγή".

Ο Εμφύλιος του χριστιανισμού.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ...Είναι κάτι το τρομακτικά μεγάλο. Η ρωμιοσύνη —και κατ’ επέκταση και η Ελλάδα ως κράτος— βρίσκεται εδώ και δύο αιώνες στο επίκεντρο ενός θρησκευτικού πολέμου. Στην πραγματικότητα η ρωμιοσύνη εδώ και δύο αιώνες "πληρώνει" με αίμα την "αξία" της. Αυτό, το οποίο επί αιώνες απολάμβανε, έγινε "μπούμερανκ" γι' αυτήν ...Πληρώνει τη φήμη της ...Την φήμη εκείνη, που την ήθελε να πρωταγωνιστεί στους χώρους της Ανατολής και να ανθίσταται απέναντι στα "αφεντικά" αυτού του κόσμου ...Την φήμη εκείνη, που τρομάζει τους επίδοξους ιμπεριαλιστές και θέλουν να απαλείψουν τους κινδύνους πριν καν εκδηλωθούν.

Από την στιγμή που ο πόλεμος για την παγκόσμια κυριαρχία δεν έχει τελειώσει ακόμα, ευνόητο είναι πως, όσοι παράγοντες εμπλέκονται σε αυτόν, εξακολουθούν να μάχονται. Όσοι για τον άλφα ή βήτα λόγο εμφανίζονταν ως αντίπαλοι, θα πλήρωναν το τίμημα. Από τη στιγμή που η Νέα Τάξη αγωνίζεται να επιβληθεί στον κόσμο, ευνόητο είναι πως "απέναντί" της εξακολουθεί να έχει τους Ρωμιούς ...Όποιους Ρωμιούς επιβίωσαν, όπου κι αν επιβίωσαν ...Ακόμα κι αν αυτοί δεν το γνωρίζουν, το γνωρίζει η Νέα Τάξη και τους επιτίθεται.

Όλα αυτά ξεκίνησαν πριν από δύο σχεδόν αιώνες ...Ξεκίνησαν όταν στη Δύση άλλαξαν οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των ισχυρών της. Άλλαξαν εκείνοι οι συσχετισμοί και —όπως ήταν φυσικό— άλλαξαν και οι απαιτήσεις των νέων ισχυρών από τους "ασθενέστερους". Ένας τέτοιος "ασθενής" ήταν και η Οθωμανική Αυτοκρατορία ...Ο "Μεγάλος Ασθενής", όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν στη Δύση. Από τη στιγμή λοιπόν που οι Ρωμιοί με την παρουσία τους επηρέαζαν τη λειτουργία τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ευνόητο είναι πως θα ήταν εχθροί των νέων κυρίαρχων, οι οποίοι ήθελαν να την διαλύσουν και να την "καταπατήσουν".

Αυτοί οι εχθροί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν οι τελευταίοι "σφετεριστές" τής παγκόσμιας εξουσίας ...και ήταν οι Προτεστάντες. Έχοντας επικρατήσει στην σύγκρουσή τους με τη Ρώμη, ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν τον σχεδιασμό του περιγύρου. Γνώριζαν αυτοί πως, αν δεν κατάφερναν να ελέγξουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν πραγματικά την κοσμοκρατορία. Η ενδοχριστιανική νίκη τους θα περιοριζόταν σε μια τοπική υπεροχή και τίποτε άλλο. Για να κάνουν αυτήν την νίκη "διαβατήριο" για την κοσμοκρατορία, θα έπρεπε να νικήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να νικήσουν τις δυνάμεις της ...Να την "ξεδοντιάσουν" ...Να "εξαφανίσουν" τους Ρωμιούς της, ώστε να την ελέγχουν χωρίς αντιστάσεις και άρα για πάντα.

Πώς όμως έφτασαν αυτοί οι επί αιώνες "δεύτεροι" της Ευρώπης στο σημείο αμφισβητούν ευθέως τη Ρώμη και να επιχειρούν εναντίον της Νέας Ρώμης; Πώς έφτασαν οι "παρακατιανοί" του Λούθηρου στο σημείο να φιλοδοξούν να διαχειριστούν μια πραγματική κοσμοκρατορία; Την άνεση τούς την είχε δώσει η νίκη τους απέναντι στον Καθολικό Κόσμο. Είχαν κάνει το πρώτο και σημαντικότεροι βήμα γι' αυτόν τον στόχο. "Νικώντας" την καθολική "ανταγωνίστριά" τους, "άνοιξαν" τον δρόμο για την κυριαρχία τους στον χριστιανικό κόσμο και αυτό σημαίνει αυτόματα κοσμοκρατορία. Ο χριστιανισμός ήταν η κορυφαία δύναμη στον κόσμο και οι κορυφαίοι του χριστιανισμού είναι αναγκαστικά κοσμοκράτορες.

Επίσης αναγκαστικά, όμως, αυτό θα τους έφερνε έξω από τις "πόρτες" των Ρωμιών. Για όσο διάστημα κυρίαρχο στον χριστιανικό κόσμο ήταν το Καθολικό Δόγμα και άρα η Ρώμη, η ρωμιοσύνη στην Ανατολή δεν κινδύνευε. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο δογμάτων είχαν σταθεροποιηθεί και ο ένας δεν ενοχλούσε τον άλλο. Οι εποχές του ανταγωνισμού και του μίσους για το 1204 είχαν περάσει ανεπιστρεπτί και ήταν παλιές "ιστορίες" καί για τους δύο. Οι Ρωμιοί ασχολούνταν με τα εσωτερικά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Ρώμη είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στη Δύση και τις νέες αποικίες της Αμερικής. Το "Ελντοράντο" της είχε πάψει να είναι στην Ανατολή και ήταν μόνιμα πλέον στη Δύση ...Η Λατινική Αμερική την ενδιέφερε και τίποτε άλλο.

Εξαιτίας αυτού του ενδιαφέροντος άλλωστε ξεκίνησαν οι "τριβές" με τους Προτεστάντες. Είχε ξεκινήσει και ο "κύκλος" των μεγάλων "ανακαλύψεων" και οι καθολικοί εκείνους είχαν ως νέους ανταγωνιστές ...Εκείνοι τους απασχολούσαν, γιατί διεκδικούσαν μερίδια από τις νέες λείες και όχι οι Ρωμιοί της Ανατολής, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για υπερατλαντικές αποικίες. Ως εκ τούτου δεν υπήρχαν τριβές μεταξύ Ρώμης και Νέας Ρώμης. Δεν τους συνέφερε τους κυρίαρχους καθολικούς να δημιουργούν τριβές και να διασπούν τις δυνάμεις τους. Κάτι θεολογικού τύπου διαφορές ήταν αδύνατον να αλλάξουν τις ισορροπίες. Είχε ανάγκη η Ρώμη την "ησυχία" που τους προσέφεραν οι Ρωμιοί από την πλευρά του Ισλάμ και μπορούσε απερίσπαστη να ασχολείται με τον Νέο Κόσμο.

Το πρόβλημα, το οποίο την απειλούσε, δεν προερχόταν πλέον από την Ανατολή. Το πρόβλημα, το οποίο την απειλούσε, προκλήθηκε από το εσωτερικό της. Η Ρώμη αντιμετώπισε ένα "σχίσμα" και αυτό έπρεπε να διαχειριστεί. Οι Προτεστάντες διαρκώς ισχυροποιούνταν και αυτό έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Σε χρόνο που δεν αφορούσε την Ανατολική Αυτοκρατορία, η Ρώμη βρισκόταν σε πόλεμο με τους "σφετεριστές". Η Ρώμη ήθελε να τους υποτάξει και αυτό το δοκίμαζε με όλα τα μέσα. Υπήρχε άπειρος φανατισμός και τεράστια αιματοχυσία. Στον χρόνο που η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι Ρωμιοί ζούσαν απολύτως ήσυχα, η Δύση στην κυριολεξία "καιγόταν". Τα ισχυρά καθολικά κράτη βρίσκονταν σε μόνιμη σύγκρουση με τα αντίστοιχα προτεσταντικά.

Εκείνη την εποχή οι γνωστές Κάτω Χώρες και προπύργιο του προτεσταντισμού ανήκαν στην καθολική Ισπανία ...Μια Ισπανία, η οποία, ως "πρώτη" των καθολικών κρατών, εκτελούσε χωρίς αμφισβήτηση όποια αποστολή της ανέθετε ο Πάπας ...Μια Ισπανία "ευσεβής" και απόλυτα υποταγμένη στη Ρώμη και η οποία στην εποχή του Φιλίππου του Β’ αποφάσισε να επιτεθεί στην προτεσταντική Βρετανία και να την καταλάβει. Με την ισχύ της περίφημης Αρμάδας ήταν έτοιμοι για το μεγάλο "άλμα" στο νησί ...Θα επαναλάμβαναν την εισβολή των αρχαίων Ρωμαίων. Ο Πάπας Σίξτος Ε', υποστήριξε αυτήν την ενέργεια, αποδίδοντάς της χαρακτήρα "σταυροφορίας" ενάντια στους αντιπάλους, υποσχόμενος περαιτέρω υποστήριξη μετά τις πρώτες νίκες της Αρμάδας ...Σταυροφορία εναντίον χριστιανών.

Με την ήττα των Ισπανών το 1588, η Ρώμη για πρώτη φορά γεύτηκε την ταπείνωση από τους Προτεστάντες. Η ναυμαχία του Γκράβελιν ήταν αυτή, η οποία άλλαξε άρδην τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ καθολικών και προτεσταντών και έφερε τη Βρετανία στο προσκήνιο. Όμως, το καθολικό δράμα δεν είχε τελειώσει. Από τη στιγμή που οι Προτεστάντες "χτυπούσαν" πλέον στα ίσα τους καθολικούς, ήταν θέμα χρόνου να επιδιώξουν να τους "αποτελειώσουν". Αυτό και έγινε δύο αιώνες μετά με την ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. Εκείνη η ναυμαχία ήταν η τελευταία μεγάλη προσπάθεια των καθολικών να "χτυπήσουν" την προτεσταντική κυριαρχία του "χρυσοφόρου" Ατλαντικού. Η Ρώμη έπαιξε το τελευταίο της "χαρτί" και χρησιμοποίησε τα πιο ισχυρά της κράτη ...Τη Γαλλία και την Ισπανία.

Στη ναυμαχία του 1805 έχασαν οι καθολικές δυνάμεις και η Ρώμη οριστικά έχασε την "πρωτοκαθεδρία" στον Δυτικό Κόσμο. Οι Προτεστάντες έλεγξαν την "κυκλοφορία" στον Ατλαντικό Ωκεανό και σταδιακά "απομόνωσαν" την καθολική Ευρώπη από τα πλούτη τής Καθολικής Λατινικής Αμερικής ..."Απομόνωσαν" τα ισχυρά "εργαλεία" του Πάπα από τα πλούτη της Λατινικής Αμερικής ...Η Ισπανία, η Γαλλία ή η Πορτογαλία άρχισαν να "φτωχαίνουν" απειλητικά. Τότε κατά "σύμπτωση" άρχισαν οι "ανησυχίες" στη Λατινική Αμερική. Κατά "σύμπτωση" ο "ήρωας" και "απελευθερωτής" Μπολιβάρ συμμετείχε σε κίνημα απελευθερωτικό και αυτό το κίνημα τον έστειλε για να πάρει "γραμμή" από τη Βρετανία.

Είναι προφανές ότι οι προτεστάντες είχαν "αποκόψει" τους καθολικούς από τις υπερατλαντικές τους κτήσεις και ενθάρρυναν τους λατινοαμερικάνους "ήρωες". Τους ενθάρρυναν με χρήματα, όπλα και προπαγάνδα. Αυτό ήταν το σχέδιο ...Να αποκόψουν τα καθολικά κράτη της Ευρώπης από τις Επαρχίες τους ...Να αποκόψουν τη Ρώμη από τον τεράστιο πλούτο της Λατινικής Αμερικής. Δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι κάποιος "άσσος" της ιστορίας, για να καταλάβει ποιοι χρηματοδότησαν και ενθάρρυναν τα αντιαποικιοκρατικά κινήματα στη Λατινική Αμερική. Μέχρι το 1826 οι Προτεστάντες τούς είχαν "καθαρίσει" τους Ευρωπαίους Λατίνους από τη Νότια Αμερική ...Είκοσι χρόνια τους πήρε, αλλά τα κατάφεραν ...Με συνομωσίες, ίντριγκες και δολοφονίες ανεπιθύμητων.

Όσο "καθαρός" ήταν ο Κωλέτης, άλλο τόσο "καθαρός" ήταν και ο Μπολιβάρ. Όσο αγνά όνειρα "απελευθέρωσης" έκανε ο "εθνάρχης" Βενιζέλος, άλλο τόσο καθαρός "απελευθερωτής" ήταν ο Μπολιβάρ ...Ο "μεγάλος δημοκράτης", ο οποίος συνέταξε το Σύνταγμα της Βολιβίας, ορίζοντας τον εαυτό του ισόβιο δικτάτορα ...Ενεργούμενο των Αγγλοσαξόνων, που παρέδωσε τα πλούτη των "απελευθερωμένων" στους Προτεστάντες ...Τους "κανόνισαν" οι ΗΠΑ τους "ελεύθερους". Η Ρώμη τυπικά μόνον διατηρούσε τα "πρωτεία" της στον δυτικό χριστιανικό κόσμο, εφόσον κυρίαρχοι ήταν οι Βρετανοί και άρα οι Προτεστάντες.

Όμως, όταν αλλάζει το "αφεντικό" στη "γειτονιά", θα πρέπει να αλλάξουν και οι λακέδες τους ...Θα πρέπει να αλλάξει και ο σχεδιασμός της "γειτονιάς" ...Θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο, που να εξυπηρετεί τα νέα αφεντικά. Από το 1805 και μετά στόχος των προτεσταντών έγινε η αλλαγή του σχεδιασμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από τη στιγμή που ξεμπέρδεψαν με τη Ρώμη, η προσοχή τους στράφηκε στη Νέα Ρώμη. Αν μέχρι τότε η σχέση τής Κωνσταντινούπολης με τη Ρώμη σταθεροποιούσε την κατάσταση στην περιοχή, αυτό θα άλλαζε ...Θα άλλαζε άρδην και μάλιστα δραματικά. Τους Προτεστάντες τους ενοχλούσε ακόμα και η "σκόνη" της Νέας Ρώμης ...Την έβλεπαν ως απειλή ...Ειδικά μετά το "κενό", που άφηνε η αδυναμία της Ρώμης, την έβλεπαν ως απειλή έτοιμη να επωφεληθεί από τη δική τους νίκη.

Από το 1805 και μετά —και με τον "αέρα" του κυρίαρχου— οι Προτεστάντες μπαίνουν σε χώρους, τους οποίους ποτέ δεν είχαν ξαναδεί οι ίδιοι και οι οποίοι δεν τους είχαν ξαναδεί κι αυτούς. Έχοντας τεράστιες οικονομικές δυνάμεις, άρχισαν να "παίζουν" παιχνίδια ..."Παιχνίδια", όμως, σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει —όπως είπαμε— Γενίτσαρους ...Σημαίνει να εξασφαλίσεις συμμάχους, για να "μπεις" στο εσωτερικό των αντιπάλων σου ...Σε αυτό το σημείο μπαίνουν και οι Εβραίοι στο παιχνίδι. Οι Εβραίοι είχαν μεγάλη παρουσία στις προτεσταντικές χώρες και μπορούσαν να τους "πουλήσουν" υπηρεσίες. Υπήρχαν πολλοί από αυτούς τόσο στα γερμανικά κρατίδια όσο και στις Κάτω Χώρες και βέβαια στη Βρετανία ...Οι Εβραίοι, οι οποίοι πανηγύριζαν την ήττα των καθολικών, εφόσον τους μισούσαν από την εποχή του διωγμού τους από την Ισπανία.

Πού όμως θα μπορούσαν αυτοί οι Εβραίοι να ήταν χρήσιμοι για τους Προτεστάντες; Θα μπορούσαν να τους είναι χρήσιμοι στους χώρους όπου τους ενδιέφεραν και διέθεταν σημαντικές κοινότητες ...Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, για παράδειγμα, υπήρχαν πάρα πολλές εβραϊκές κοινότητες ...Οργανωμένες και "στοιχημένες" με τον παγκόσμιο σιωνισμό, ο οποίος εκείνη την εποχή "θεμελιωνόταν". Τότε σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε το μεγάλο κόλπο της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Προτεστάντες έκριναν πως έπρεπε να αλλάξουν παντελώς τον σχεδιασμό στην ανατολική Μεσόγειο, εφόσον ο προηγούμενος ευνοούσε τους αντιπάλους τους ...Ευνοούσε την καθολική Ρώμη και αυτό —σε συνδυασμό με την ήττα της— την "έσπρωχνε" πιο κοντά τους Ρωμιούς ...Στους Ρωμιούς, οι οποίοι είχαν γνώση να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και δεν έπρεπε να υποτιμηθούν.

Το μεγάλο κόλπο στήθηκε από τους πραγματικά σκληρούς Προτεστάντες και τους σιωνιστές Εβραίους ...Γερμανοί, Ολλανδοί και Αμερικανοί ήταν οι πιο ισχυροί ...Τα παιδιά του Λούθηρου, του πουριτανισμού και των φανατικών προσκυνητών του Μέιφλάουερ ...Οι φανατικοί χριστιανοί, οι οποίοι αναζητούσαν στην Παλαιά Διαθήκη τις "λύσεις" στις ζωές τους. Με αυτούς συνεργάστηκαν οι Εβραίοι. Κοινές αντιλήψεις, νοοτροπία και γνώσεις είχαν. Για διαφορετικούς λόγους μισούσαν τους υπόλοιπους χριστιανούς και βρήκαν την "άκρη" στις μεταξύ τους σχέσεις. Κοινό μίσος είχαν και για τους Ρωμιούς. Οι πουριτανοί τους θεωρούσαν ακόλαστους και αμαρτωλούς σαν τους προγόνους τους, ενώ οι Εβραίοι τους μισούσαν ως εθνικούς εχθρούς από την εποχή του Αντίοχου.

Το "πακέτο" αυτής της συνεργασίας "το είχαν" οι Εβραίοι. Οι Εβραίοι, ως λαός με μεγάλη ιστορική εμπειρία και όντας αιώνιοι "μάρτυρες" της μεγάλης επιτυχίας των Ρωμιών, θέλησαν να τους αντιγράψουν. Αυτό ήταν το κέρδος των Εβραίων από το παιχνίδι αυτό ...Το κέρδος να διαδραματίσουν οι ίδιοι τον ρόλο των Ρωμιών στην νέα κοσμοκράτειρα δύναμη. Έχοντας ζήσει από κοντά την επιτυχία των Ρωμιών, την είχαν ζηλέψει. Έχοντας ζήσει πολλούς αιώνες δίπλα τους, τους είχαν μελετήσει. Γνώριζαν ποια ήταν τα αδύνατά τους σημεία και ποιες οι αδυναμίες τους. Γνώριζαν την "αχίλλειο πτέρνα" των Ρωμιών.

...Απλά πράγματα. Γνωρίζοντας όλα αυτά τα δεδομένα, δεν ήταν δύσκολο να κάνουν στους Προτεστάντες μια συνολική πρόταση. Με τις γνώσεις που διέθεταν, θα αντιστοιχούσαν τους Προτεστάντες σε "Οθωμανούς" της νέας αυτοκρατορίας και οι ίδιοι θα γίνονταν οι "Ψευδορωμιοί" της ...Στον αυτόματο "πιλότο" θα είχαν οι Προτεστάντες την αυτοκρατορία τους ...Όλα θα τα αναλάμβαναν οι Εβραίοι, εφόσον είχαν το know how. Για να επιτύχουν όμως τους στόχους τους, θα έπρεπε πρώτα να εξουδετερώσουν τους αυθεντικούς Ρωμιούς ...Να καταστρέψουν την αυτοκρατορία που τους έδινε δύναμη και τους καθιστούσε απειλητικούς.

Έχοντας παντού κοινότητες, έκαναν το μεγάλο κόλπο. Οι Εβραίοι ήταν αυτοί, οι οποίοι έβαλαν τους Προτεστάντες "μέσα" στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ...Αυτοί τους επέτρεψαν να την "ροκανίζουν" για πάνω από έναν αιώνα ...Από τις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα μέχρι το τραγικό 1922. Μέσω των εβραϊκών κοινοτήτων γνώριζαν οι Προτεστάντες τα ειδικά συμφέροντα μέσα σ' αυτήν την άγνωστη γι' αυτούς αυτοκρατορία. Οι Εβραίοι γνώριζαν τις ισορροπίες μεταξύ των δυνάμεων της αυτοκρατορίας. Γνώριζαν τους ανταγωνισμούς μεταξύ των Σπαχήδων και των εξισλαμισμένων Γενίτσαρων. Από αυτούς ξεκίνησαν το 1821, μέχρι να φτάσουν στο 1922 να θέσουν σε σύγκρουση τους κεμαλικούς με τους βενιζελικούς.

Οι Εβραίοι τούς υποδείκνυαν όσους Ρωμιούς ή άλλους ήταν έτοιμοι να γίνουν οι δικοί τους Γενίτσαροι. Οι Εβραίοι, δηλαδή, τους υποδείκνυαν αρχικά τους διάφορους Κωλέτηδες, Κολοκοτρώνηδες ή Μαυρομιχάληδες, προκειμένου να "ξεσηκωθούν" εναντίον της αυτοκρατορίας. Οι ίδιοι στη συνέχεια τούς υποδείκνυαν τους διάφορους Κεμάλ ή Ινονού στην Τουρκία ή τους Βενιζέλους ή Μπενάκηδες ή Παπανδρέου στην Ελλάδα, προκειμένου να δρομολογηθεί το τελικό χτύπημα και να μοιράσουν τα "ιμάτιά" της. Με αυτήν την ασφαλή γνώση οι Προτεστάντες μπορούσαν να κάνουν τους σχεδιασμούς τους ...Σχεδόν έναν αιώνα το "έχτιζαν" ...Χρήματα να μοιράζουν σε προδότες διέθεταν και από εκεί και πέρα όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη "σφαγή".

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "αχίλλειο πτέρνα" των Ρωμιών. Οι πονηροί Εβραίοι τούς παρακολουθούσαν επί αιώνες. Γνώριζαν πώς λειτουργούσαν και γνώριζαν ποιο ήταν το αδύνατό τους σημείο. Οι Ρωμιοί, για να διατηρηθούν στο επίπεδο που τους ευνοούσε, είχαν καταστρέψει το "σκάφος" τους. Οι Έλληνες κατέστρεψαν μόνοι τους την αρχαία Ελλάδα, για να μπορέσουν να μονιμοποιηθούν στην κορυφή της αυτοκρατορίας τους. Πάντα το έκαναν οι Έλληνες αυτό, όταν ήθελαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της υποχώρησης. Γι' αυτόν τον λόγο ο Αλέξανδρος χάρισε ολόκληρη την περιουσία του πριν ξεκινήσει τη μεγάλη εκστρατεία. Ήταν πάγια τακτική των Ελλήνων να καταστρέφουν τις οδούς διαφυγής, προκειμένου να μην υποχωρούν ...Ή όλα ή τίποτε ...Αυτή ήταν η λογική τους. Για να παραμείνουν στην Ασία οι Έλληνες ως κυρίαρχοι, είχαν καταστρέψει τον ομοιογενή ελλαδικό κόσμο. Εξαιτίας τους η ιστορική Ελλάδα έχασε τον χαρακτήρα της και έγινε μια από τις πολλές περιφέρειες της αυτοκρατορίας τους.

Αυτά όλα τα γνώριζαν οι Εβραίοι. Γνώριζαν ότι για λόγους ασφαλείας το "τζίνι" είχε καταστρέψει το "λυχνάρι" του. Γιατί; Για να είναι ελεύθερο και να μην υπάρχει χώρος να το εγκλωβίσεις. Αυτό το "λυχνάρι" για το ελληνικό "τζίνι" ήταν το ελληνικό κράτος. Άρα, τι έπρεπε να κάνουν; Το ακριβώς αντίθετο. Να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα στοιχειώδες "λυχνάρι" και σιγά-σιγά να αρχίσουν να τους μαζεύουν ...Να μην τους προκαλέσουν στην αρχή με την τακτική τους, αλλά σταδιακά αυτό να οδηγεί στον τελικό τους στόχο.

Γι' αυτόν τον λόγο χρηματοδότησαν την ελληνική επανάσταση. Τους αρκούσε σε πρώτη φάση ένα μικρό "λυχναράκι" και στη συνέχεια θα τα βολεύανε. Επένδυσαν σε κάτι αγράμματους αφελείς επαναστάτες και όλα ξεκίνησαν βάση του σχεδίου τους. Ο πιο μορφωμένος κόσμος στην ιστορία καταστράφηκε από τα καρυοφύλλια κάποιων επαναστατών, οι οποίοι δεν γνώριζαν να γράψουν ούτε το όνομά τους. Είναι βέβαιο δηλαδή ότι με τους πρώτους πυροβολισμούς στον Μωριά κάποιοι Ρωμιοί στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια, στην Αντιόχεια ή στην Τραπεζούντα έχασαν τον ύπνο τους. Πιο πολύ ίδρωναν από την αγωνία τους αυτοί, οι οποίοι γνώριζαν τον κίνδυνο μιας τέτοιας επανάστασης, παρά οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει και την αντιμετώπιζαν συμβατικά.

Όλα αυτά ήταν σχεδιασμένα από τους Προτεστάντες. Είχαν αλλάξει οι κυρίαρχοι του κόσμου και όπως ήταν φυσικό διαμόρφωναν τον κόσμο με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Σε αυτόν τον κόσμο προφανώς δεν είχαν θέση ούτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία ούτε οι Ρωμιοί. Όλα αυτά ξεκίνησαν από την ήττα της Ρώμης στον Ατλαντικό. Αν δεν έχανε η Ρώμη τη μεγάλη μάχη για την κοσμοκρατορία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν θα άλλαζε μέσα στον χρόνο. Έχασε όμως η Ρώμη και αυτό είχε τις συνέπειές του. Οι Ρωμιοί προφανώς ήταν από την απέναντι πλευρά και έπρεπε να ρυθμιστούν ως πρόβλημα. Ο ένας μετά τον άλλον οι εχθροί των Προτεσταντών στο "σφαγείο". Μετά τη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ και την ήττα της Καθολικής Αυτοκρατορίας ήταν θέμα χρόνου να τσακιστεί και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να καταλάβει κάποιος τι έγινε.

Ας σκεφτεί κάποιος τις χρονολογίες που "απελευθερώνονταν" όλοι όσοι βόλευαν τους Προτεστάντες στη Λατινική Αμερική και ας τις συγκρίνει με τις "αυθόρμητες" εθνικές μας "αφυπνίσεις". Με τη νίκη στη Μάχη της Μπογιακά το 1819, η Νέα Γρανάδα απελευθερώθηκε από την ισπανική κυριαρχία. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1821 δημιουργήθηκε η Μεγάλη Κολομβία —ομοσπονδία, η οποία κάλυπτε την έκταση που καλύπτουν σήμερα οι χώρες Βενεζουέλα, Κολομβία, Παναμάς και Ισημερινός— με πρόεδρο τον "γίγαντα" Μπολίβαρ και αντιπρόεδρο τον Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ. Την ίδια ώρα "θριάμβευαν" και οι Έλληνες αφυπνισμένοι ...Οι "αγνοί" Κωλέτηδες, οι οποίοι τσέπωναν τα δάνεια του αγώνα.

Λέμε τίποτε παράξενο, το οποίο θα είχε χρεία μεγαλύτερης ανάλυσης; Η ελληνική επανάσταση ήταν εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένη από το εξωτερικό, ώστε στη συνέχεια να παρασύρει τους πάντες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με πρώτη την Ελλάδα —λόγω ιστορίας και φήμης— θα ξεκινούσαν να δημιουργούνται οι πυρήνες των εθνικών κρατών, ώστε στο τέλος να πάρουν όλοι από ένα "κομμάτι" της, για να την τελειώσουν ...Εβραϊκά δάνεια μέσα από προτεσταντικές στρατιωτικές βοήθειες ήταν οι παράγοντες εκείνοι, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε "θριάμβους" τους "επαναστατημένους" ...Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, όλοι στον "χορό". Ο πρώτος εθνικός ελληνικός "πυρήνας" θα εξασφάλιζε "δικαίωμα" στη μοιρασιά και μετά θα γινόταν ο χαμός ...Όλοι σαν λυσσασμένα "σκυλιά" σε ένα πλούσιο και παχύ "πτώμα".

Όμως, αυτό το "πτώμα" δεν ήταν ορφανό ...Είχε ιδιοκτήτες και κυρίαρχους. Βάζοντας οι Προτεστάντες κάποιους Ρωμιούς να πρωτοστατήσουν στη διάλυσή του, έθεταν σε κίνδυνο ολόκληρη τη ρωμιοσύνη της Αυτοκρατορίας. Βάζοντας ως θεμέλιο της "επανάστασης" των Ρωμιών τη θρησκεία, γνώριζαν ότι θα δημιουργούσαν πρόβλημα μεταξύ των "συνεταίρων" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα δημιουργούσαν πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ τους ...Πρόβλημα, το οποίο επί αιώνες δεν υπήρχε. Γνώριζαν ότι οι "Παλιοί Στρατιώτες" θα θύμωναν με τους "Νέους Στρατιώτες" ...Θα θύμωναν οι Σπαχήδες με τους Γενίτσαρους ...Θα θύμωναν οι Τούρκοι με τους Ρωμιούς, εφόσον θα θεωρούσαν ότι τους "έριχναν". Θα θύμωνε ο Σουλτάνος με την αχαριστία των ευνοημένων του ...Το αποτέλεσμα; ...Το αποτέλεσμα έχει όνομα: Βακάι-ι-χαϊριγιέ.

Τι σημαίνει αυτό το περίεργο; ...Διάλυση του "συνεταιρισμού" μεταξύ Τούρκων και Ρωμιών. Το 1826 ο σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ απαλλάχθηκε από τους απείθαρχους Γενίτσαρους, διατάζοντας τους πιστούς Σπαχήδες του να τους σφαγιάσουν στους κοιτώνες τους. Η ελληνική επανάσταση ήταν αυτήν, η οποία έδωσε τέλος στην παντοκρατορία των Γενίτσαρων. Η απόλυτη απόδειξη ότι οι Γενίτσαροι —ακόμα και εξισλαμισμένοι— αντιμετωπίζονταν από την Υψηλή Πύλη ως οι Ρωμιοί της αυτοκρατορίας. Τιμωρήθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο για την "επανάσταση" των χριστιανών αδερφών τους. Όσοι από αυτούς ήθελαν να σωθούν και να απαλλαχθούν από την καχυποψία του Σουλτάνου, έπρεπε να "σβήσουν" κάθε σχέση με τους Ρωμιούς και την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα, η οποία στη συμπεριφορά της ελεγχόταν απολύτως από τους Προτεστάντες. Όταν λέμε "απολύτως", εννοούμε απολύτως. Μόνοι τους οι Προτεστάντες διόριζαν τη φυσική ηγεσία των Ρωμιών ...Των δήθεν "ελεύθερων" Ρωμιών. Οι εφευρέτες της Δημοκρατίας καπελώθηκαν από βασιλιά ...Βασιλιά Προτεστάντη. Ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄, δευτερότοκος γιος του Πρίγκιπα Χριστιανού Θ΄ της Δανίας έγινε Βασιλεύς των Ελλήνων το 1863. "Φόρτωσαν" στους Ρωμιούς ό,τι κουτορνίθι είχαν, προκειμένου αυτό να βασιλεύει πάνω τους ...Μειωμένης αντίληψης οι περισσότεροι, εξαιτίας των συνεχών ενδογαμιών. Ακόμα και σήμερα βλέπεις τους απογόνους τους να μορφάζουν και δεν καταλαβαίνεις αν χαμογελάνε με αυτά που βλέπουν ή αν απορούν με αυτά που δεν καταλαβαίνουν.

Αυτοί οι Προτεστάντες από εκεί και πέρα —και προκειμένου να κυβερνάνε τους Ρωμιούς χωρίς προβλήματα— δημιούργησαν τους δικούς τους Γενίτσαρους. Με χρήματα και βολέματα κατάφεραν ό,τι καταφέρνουν πάντα οι κατακτητές εις βάρος των κατακτημένων. Οι Οθωμανοί Γενίτσαροι "διαγράφηκαν" από τα "μητρώα" των Ρωμιών και νέες εγγραφές ξεκίνησαν ...Οι Προτεστάντες Γενίτσαροι ...Οι χειρότεροι Γενίτσαροι όλων των εποχών ...Οι χειρότεροι Έλληνες όλων των εποχών. Το Κολέγιο Αθηνών ήταν θέμα χρόνου να μονοπωλήσει τη στελέχωση της εξουσίας. Οι Προτεστάντες ήταν πλέον ευτυχείς. Είχαν "ξεδοντιάσει" την Οθωμανική Αυτοκρατορία και είχαν τη μεγαλύτερη συλλογή ρωμαίικων "δοντιών" στην Ελλάδα.

Back to content | Back to main menu