Κορυφή σελίδας
Ιωάννου Αποκάλυψη - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιωάννου Αποκάλυψη - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Go to content

Main menu

Ιωάννου Αποκάλυψη

Όταν παρακάτω λέει ότι οι άνθρωποι θα επιθυμήσουν να πεθάνουν, αλλά θα είναι δύσκολο, δεν είναι δυνατό να εννοεί το βιολογικό θάνατο, γιατί η ζωή είναι γλυκιά και ό,τι κι αν παθαίνει ο άνθρωπος, δεν επιθυμεί το θάνατο. Εδώ εννοείται ότι οι άνθρωποι θα ζητήσουν τη γνώση, που οδηγεί στο θάνατο, εφόσον δημιουργεί εκλεκτούς, αλλά δε θα τους δίνεται. Καθ ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα οι άνθρωποι θέλησαν τη γνώση, αλλά δεν τους δόθηκε. Θέλησαν τη γνώση, που ήταν ο θάνατος. Θάνατος = Εκλεκτοί = Δόματα αγαθά = 30 = Άκανθος. Αναφέρει ότι οι ακρίδες αυτές έμοιαζαν με ίππους έτοιμους για πόλεμο. Ίπποι = Μακάριοι = Ευνούχοι = 38 κι είναι όλοι αυτοί, που διάβασαν την Αποκάλυψη κι αποτέλεσαν τα επτά πνεύματα του Θεού, που σκορπίστηκαν στη Γη. Τα μαλλιά τους περιγράφονται με τη φράση “τρίχαι γυναικών”, γιατί αυτά τα πρόσωπα είναι συγκεκριμένα. Τρίχαι γυναικών = Πρεσβύτεροι = Νεκροί δούλοι = 62. Τα δόντια τους είναι όμοια μ ’ αυτά των λεόντων, κι αυτό σημαίνει ότι είναι πανίσχυροι.

Ο λέοντας κατασπαράζει τον άνθρωπο, αν το θελήσει, αλλά ο Θεός τον δημιούργησε για να κατασπαράξει τους λύκους του άρπαγες. Όταν όμως ο λέοντας έχει αποσυρθεί από το Θεό και έχει παραδοθεί η δύναμη του σε άθλιους, είναι αδύνατο να μη χρησιμοποιήσουν τη δύναμή του σε βάρος των ανθρώπων. Οδόντες λεόντων = Ιερός Λόγος = Αλήθεια του Θεού = 63 = Απόλυτη εξουσία. Οι χρυσοί στέφανοι τους οποίους φορούν, είναι αυτοί, που δόθηκαν στους πρεσβύτερους. Βασιλιάς τους ήταν ο άγγελος της αβύσσου κι έφερε δυο ονόματα: ένα εβραϊκό κι ένα ελληνικό. Άγγελος της αβύσσου = 77 = Υιός του Ανθρώπου = Ο όφις ο αρχαίος = Εμμανουήλ  Παντοκράτωρ.

Τα ονόματά του είναι δύο, γιατί ο χριστιανικός κόσμος είναι μεικτός. Αβαδδών = Ραββί = Πνεύμα = Αετός = 22, που σημαίνει Αβαδδών πετώμενος = 68 = Επτά πνεύματα του Θεού. κι είναι το πνεύμα, που έδωσε την Αποκάλυψη. Ενώ Απολλύων είναι ο θάνατος, που είναι ο καθήμενος του ίππου κι έχει συμπληρωματική την ελληνική γνώση. Απολλύων = Εκλεκτός = Θάνατος = Μέδουσα = 30, ενώ, Άγγελος της αβύσσου = Κεφάλι της Μέδουσας = 77. Αυτό ήταν το πρώτο “ουαί” και πέρασε. Χρονικά βρισκόμαστε πλέον ελάχιστο χρόνο πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

Όταν σαλπίζει ο έκτος άγγελος, συμβαίνει κάτι το οποίο έχουμε ήδη αναφέρει. Όταν αναφερθήκαμε στην Αλεξανδρινή περίοδο, είπαμε ότι οι τέσσαρες άγγελοι συγκράτησαν τότε τους ανέμους για να διασωθεί η γνώση. Εξαιτίας εκείνης της γνώσης υπήρξαν οι συνθήκες, που θα επέτρεπαν την επανεμφάνιση των Ελλήνων σ’ έναν κόσμο που είχε μπει στη λογική της Αποκάλυψης και άρα είχε σαρωθεί από τους ανέμους. Τέσσαρες άγγελοι = Αστέρες του ουρανού = Ειρηνοποιοί = Κύριοι των Ελλήνων = 76. Όλοι αυτοί είναι οι Έλληνες, που γεννιούνται εκ νέου στον κόσμο. Είναι κύριοι, γιατί η λογική της κοινωνίας δεν έχει αλλάξει, εφόσον υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία λόγω τ’ ουρανού, που είναι “βιβλίον ελισσόμενον”. Δεν αποτελούν ξεχωριστή σφραγίδα, γιατί γεννιούνται από  υπάρχουσα γνώση, που απλά δε δινόταν.

Όταν η Αποκάλυψη λέει ότι ήταν δεμένοι στο μεγάλο ποταμό Ευφράτη, ο αναγνώστης θα πρέπει να θυμηθεί, όσα αναφέραμε στην ανάλυση του Μυστικού Σχεδίου. Ποταμός μέγας = Ομηρικά Έπη = 54, ενώ, Ευφράτης = 36 = Παιδεία = Κατακλυσμός = Κεραυνός, όταν, Αστραπή = Έλληνες = 34, και, Βροντή = Σοφία = 28, και, Χάλαζα μεγάλη = 36. Βλέπουμε ότι σ’ αυτό το σημείο η Αποκάλυψη δεν περιγράφει τα όσα περιέγραψε στην αρχή σαν καταστροφικά σημάδια και τα θεωρεί αυτονόητα. Οι βροντές, οι αστραπές κι οι κεραυνοί πάντα συνοδεύουν γνώση, που προέρχεται από τον ουρανό. Μαζί μ’ αυτούς τους Έλληνες, γεννιούνται εκείνη την εποχή από τους τέσσερις αγγέλους κι οι Έλληνες της Ελλάδας. Η Γαλλική Επανάσταση είχε υπολογιστεί από το Θεό με ακρίβεια δευτερολέπτων.

Ο αναγνώστης θα παρατηρήσει στη νέα κατάσταση ένα στοιχείο που το περιγράψαμε  στο Μυστικό Σχέδιο. Ενώ στην προηγούμενη κατάσταση οι ακρίδες έμοιαζαν με ίππους, στη νέα οι ίπποι είναι όμοιοι με τους ίππους της Αποκάλυψης, επειδή έχουν κι αναβάτες. Αυτό που συνέβη είναι ότι στη νέα κατάσταση ο θάνατος δεν είναι αδύνατος για τους ανθρώπους, επειδή μπορούν πλέον και παίρνουν τη γνώση των εκλεκτών. Όμως αυτοί δεν είναι το σύνολο των ανθρώπων, αλλά οι εκλεκτοί μεταξύ των οποίων κι οι Έλληνες. Η γνώση τους και η κατάσταση της Δυτικής κοινωνίας, που είναι μεικτή, τους επιτρέπει να δομούν ίππους. Αυτοί οι ίπποι έχουν αναβάτες, που χειρίζονται τη δύναμη τους κατά βούληση. Αυτοί οι ίπποι είναι “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν” του ίππου του πυρρού και οι αναβάτες διαθέτουν το όπλο της φιλοσοφίας.

Όλοι αυτοί οι νέοι ίπποι γεννιούνται μέσα στο χλωρό ίππο και η γέννησή τους σε συνδυασμό με την τρομερή γνώση αναγκάζει το θάνατο να διαχωριστεί από τον Άδη, ώστε να εξοντώνονται οι επικίνδυνοι για το σύστημα άνθρωποι. Οι μοναδικοί άνθρωποι που ξέφυγαν από τον Άδη εκείνη την εποχή, ήταν οι λεγόμενοι φιλέλληνες. Αυτοί οι ίπποι από εκείνη την ώρα συνυπάρχουν με τις ακρίδες και σκοτώνουν τους ανθρώπους. Τα στρατεύματα του ιππικού που αναφέρονται, είναι όλοι οι άθλιοι αμαρτωλοί, που μεταφέρουν τις αθλιότητες της εκκλησίας μέσα στην κοινωνία κι όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα εθνικά και πολιτικά ως επί το πλείστον, που προκαλούν όμοια φαινόμενα.

Όλα αυτά αντιπροσωπεύουν τα εξής: Στρατεύματα του ιππικού = Χρυσούν ποτήριον = Βασίλειον της γης = Κύριοι της αβύσσου = Οίνος πορνείας = Υιοί της απωλείας = Πιστοί του Ιησού = Πιστοί του Εμμανουήλ = Καπνός του βασανισμού = Τεσσαράκοντα δύο μήναι = Διδαχή των Νικολαϊτών = 83. Αυτοί είναι οι ίπποι που δρουν και θα δούμε παρακάτω, γιατί δρουν επί τεσσαράκοντα δύο μήνας. Όσον αφορά στον αριθμό τους, είναι δύο μυριάδες μυριάδων = 90 = Κύριοι των ανθρώπων = Δένδρον της γνώσης = Άγγελοι της εκκλησίας. Οι αριθμοί αυτοί συνδέονται μεταξύ τους ως εξής: 90 = Θρόνος του θηρίου = Θρόνος του δράκοντος = Υιοί της βασιλείας, ενώ, 83 = Θρόνος του Ιησού = Υιοί της απωλείας, όταν, Ιησούς = Θηρίον = Εθνικοί = 42.

Όσον αφορά στην εξουσία αυτών των ίππων, οι αριθμοί αποκαλύπτουν και την ταυτότητα αυτών, που την έχουν. Εξουσία των ίππων =  81 = Χριστιανισμός = Βασιλεία των αμαρτολών = Χάραγμα επί του μετώπου. Αυτή η εξουσία στηρίζεται στα στόματα των ίππων, όπου είναι η γνώση, που τους δόθηκε. Στόματα των ίππων = Κεφαλαί των ίππων = Νεκρός Εμμανουήλ = 66 = Λίθος μυλικός = Λίμνη του πυρός = Χάραγμα του ονόματος = Μνημείον καινόν = Μαρτυρία Ιησού = Θρόνος Δαυείδ. Οι ουραί των ίππων, που έχουν πρόσωπα ανθρώπινα, είναι όλοι οι τρισάθλιοι άνθρωποι, που διατηρούν πνευματικά δικαιώματα και μπαίνουν μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων μ’ εξουσίες κι απαιτήσεις είσπραξης υπεραξίας. Ουραί των ίππων = 70 = Πνευματικά δικαιώματα = Διάβολοι ζώντες = Δούλοι του διαβόλου. Οι κεφαλές των ίππων ήταν όμοιες μ’ αυτές των λεόντων, γιατί εξαιτίας αυτών των δικαιωμάτων φέρονταν όμοια με τους λέοντες, επειδή έδιναν κλειδωμένη γνώση, που οδηγεί σε κατάσταση μέθης. Κεφαλαί των λεόντων = Άκρατος οίνος = Καιροί εθνών = 61.

Από τότε ως σήμερα αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη κι οι άνθρωποι που δεν εξοντώθηκαν απ’ αυτές τις πληγές, δεν μετανόησαν. Από τότε ως σήμερα οι άνθρωποι δεν έπαψαν να προσκυνούν είδωλα, είτε χρυσά είτε αργυρά είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν έπαψαν να προσκυνούν είδωλα, που είναι χωρίς αξία, όταν σπρώχνουν προς τη θυσία. Όταν ένα Mercedes απαιτεί έτη εργασίας για την απόκτηση του, είναι ένα είδωλο που ο άνθρωπος προσκυνά, εφόσον θυσιάζει μέρος της πεπερασμένης ζωής του για την απόκτησή του. (Αποκ. Ιωάν. 9.21) "Και ου μετενοήσαν εκ των φόνων αυτών ούτε εκ των φαρμακειών αυτών, ούτε εκ της πορνείας αυτών, ούτε εκ των κλεμμάτων αυτών" (Ούτε μετενόησαν από τούς φόνους των ή τάς μαγείας των ή τάς πορνείας των ή τάς κλοπάς των.). Ο  αναγνώστης ίσως σ’ αυτό το σημείο απορήσει, γιατί, ενώ θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση εντάσσεται στα πλαίσια της προηγούμενης ενότητας, ακολουθεί ένας άλλος άγγελος, που διαμορφώνει μία νέα κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρισκόμαστε, όσον αφορά στην προφητεία, στο έκτο σάλπισμα κι ο άγγελος ο ισχυρός δεν αντιπροσωπεύει ξεχωριστό σάλπισμα, αλλά ανήκει στο ίδιο. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο άγγελος ο ισχυρός που θα δούμε παρακάτω, δεν είναι άλλος, παρά ο Κάρολος Μαρξ. Εμφανίστηκε μετά τη Γαλλική Επανάσταση κι είναι παιδί της.

Το έβδομα σάλπισμα δε θα τον βρει ζωντανό, γιατί το σύστημά του θα έχει καταρρεύσει, εφόσον γ’ αυτό δημιουργήθηκε. Ενώ είναι ένας από τους παραπάνω ίππους, παρ’ όλ’ αυτά το σύστημά του είναι και ξεχωριστό, επειδή η ανάπτυξή του πραγματοποιήθηκε έξω από τον ίππο το χλωρό. Ο ίδιος είναι καθήμενος ενός ίππου, που δίνει εξουσίες στον αναβάτη του. Οι τέσσαρες άγγελοι που δημιούργησαν τους διάφορους ίππους μέσα στο χλωρό, είναι οι ίδιοι, που δημιούργησαν και τον κομμουνισμό. Η διαφορά τους είναι ότι, ενώ είναι γεννήματα της ίδιας παιδείας, στην περίπτωση του Μαρξ ταυτίζονται σ’ ένα πρόσωπο. Ο άγγελος ο ισχυρός αντιπροσωπεύει για τις ανάγκες της δόμησης του κομμουνιστικού συστήματος και τους τέσσερις αγγέλους. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι διάφοροι “-ισμοί” της Δύσης βρίσκονται στα πλαίσια ενός κύριου συστήματος, ενώ ο κομμουνισμός του Μαρξ είναι ο ίδιος το κύριο σύστημα. Άγγελος ισχυρός = Τέσσαρες άγγελοι = 76. Αυτός ο άγγελος λειτουργεί με απόλυτα όμοιο τρόπο με τον άγγελο της εκκλησίας, με τη διαφορά ότι εξαιτίας της διαφοράς ισχύος είναι ολιγόζωος. Κατεβαίνει κι αυτός από τον ουρανό κι είναι περιβεβλημένος από νεφέλη. Διαθέτει κι αυτός ίριδα, που σημαίνει ένα σύστημα κεντρικής εξουσίας  στα χέρια πρεσβυτέρων. Το πρόσωπο του μοιάζει με Ήλιο, αλλά δεν είναι ο Ήλιος, εφόσον αυτός είναι ο Υιός του Ανθρώπου. Η δυνατότητα, για να υπάρξει, αλλά και το ασθενές σημείο του βρίσκεται στα πόδια του.

Είδαμε ότι στη θάλασσα η μοναδική γνώση που είναι πανίσχυρη, είναι τα Ομηρικά Έπη και η κιβωτός που αυτά δημιουργούν, είναι οι Έλληνες. Είδαμε επίσης ότι στην ξηρά το ισχυρότερο σύστημα που μπορεί ν’  αντέξει οποιονδήποτε κατακλυσμό, είναι το ιουδαϊκό, με φωστήρα τον Ήλιο. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση εμφανίστηκαν οι δύο διαφορετικοί κόσμοι σε αντιπαλότητα. Ο ελληνικός μαχόταν τον ιουδαϊκό, για να πάρει προνόμια. Εξαιτίας όλων των επιμέρους συνθηκών που ήταν αδύνατο να οδηγήσουν στη δημοκρατία ελληνικού τύπου, παρουσιάστηκε ένα τρομερό κενό.

Αυτό το κενό μεταξύ θάλασσας και ξηράς εκμεταλλεύτηκε ο κομμουνισμός κι αναπτύχθηκε. Χωρίς ισοδύναμη γνώση με την ελληνική στάθηκε στη θάλασσα και χωρίς γνώση ισοδύναμη της ιουδαϊκής άσκησε εξουσίες στην ξηρά. Ενώ αυτό το κενό ήταν το αίτιο της ανάπτυξής του, ήταν ταυτόχρονα και το αίτιο της κατάρρευσής του. Αυτό συνέβη, γιατί, ενώ ασκεί εξουσία όμοια μ’ αυτήν της εκκλησίας, παρ’ όλ’ αυτά επιτρέπει τον κατακλυσμό. Όσο η Γη είναι στεγνή κι οι ανάγκες μεγάλες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως τα νερά σκεπάσουν τη Γη, το σύστημα δεν έχει τη δύναμη να τ’ απωθήσει, όπως το σύστημα της εκκλησίας. Αυτός ο κατακλυσμός δεν επιτρέπει επίσης και την επιβίωση ως σύστημα θαλάσσης, γιατί η γνώση του Μαρξ είναι κατώτερη απ’  αυτήν των Ελλήνων.. άρα είναι αδύνατο να επιπλεύσει στη θάλασσα. Όταν τα νερά θα κατέκλυζαν την κομμουνιστική γη, ήταν αναμενόμενο αυτό που βλέπουμε στην εποχή μας.

Ο Μαρξ την εποχή που έδρασε, ήταν ευεργέτης των λαών και γι’ αυτό πήρε από πολλούς ανθρώπους τη δόξα του Μεσσία. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο ο Ιωάννης τον περιγράφει όμοιο με λέοντα. Ο Θεός θέλησε να δώσει στο Μαρξ δόξα, γιατί αγωνίστηκε για τους ανθρώπους. Επτά βρονταί = Ευεργέτης = Ελευθερία = Μεσσίας = 45. Στον Ιωάννη δεν επιτράπηκε να γράψει αυτά που έλεγαν οι επτά βρονταί, γιατί ήταν επικίνδυνο για το Μυστικό Σχέδιο, εφόσον αναφερόταν στην υπεραξία. Ήταν η μοναδική φορά στο σύνολο των όσων είδε ο Ιωάννης, που αν έγραφε αυτά που άκουσε, απειλούνταν το Σχέδιο. Τα πόδια του είναι όμοια με στύλους πυρός, γιατί κι αυτός λειτουργεί, όπως οι άγγελοι της εκκλησίας, με βάση τα πνευματικά δικαιώματα και μέσα στα χρονικά όρια των καιρών των εθνών. Στύλοι πυρός = Αντίχριστος = Άκρατος οίνος = Οικουμενικός = Καιροί εθνών = 61 = Επτά σφραγίδαι. Το βιβλαρίδιον κατά απόλυτη αντιστοιχία, δημιουργεί κι αυτό θάλασσα υάλινη, όπως και ο Λόγος του Θεού. Πηγαί των υδάτων = Θάλασσα υάλινη = 56 = Βιβλαρίδιον = Σειρήνες = Νεκρό Αρνίον. Αυτός ο άγγελος ορκίστηκε στο Θεό ότι θα προετοιμάσει τον κόσμο για την ήμερα που θα σαλπίσει ο έβδομος άγγελος. Ο Μαρξ γνώριζε την αποστολή του κι εκτέλεσε απόλυτα τα συμφωνηθέντα.

Αν παρατηρήσει ο αναγνώστης όλους τους αναβάτες των ίππων και τις ακρίδες, που είναι από μόνες τους ίπποι, θα δει το σημαντικό ότι όλοι αυτοί φορούν θώρακες. Οι αναβάτες των μεγάλων ίππων της Αποκάλυψης δε φορούν προστατευτικά μέσα κι αυτό συμβαίνει,  γιατί υπάρχει μεταξύ αυτών και όσων ήταν δημιουργήματα ανθρώπων. τεράστια διαφορά  ισχύος. Οι μεταγενέστεροι ίπποι — κι αυτό είναι το τραγικό για τους ανθρώπους— συγκρούονται μεταξύ τους και δεν απειλούν το χλωρό ίππο. Αυτοί οι ίπποι είναι ορατοί στους ανθρώπους, αλλά έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται στον καθένα διαφορετικοί.

Ας υποθέσουμε ότι ένας ίππος είναι αυτός του σοσιαλισμού. Οι άνθρωποι τον βλέπουν, αλλά αυτό δεν είναι ασφαλές γι’  αυτούς. Ο σοσιαλιστής τον βλέπει λευκό κι επομένως βλέπει τον αναβάτη ως Μεσσία. Εισέρχεται μέσα στη δομή του και παγιδεύεται, εφόσον κι αυτός ως ίππος λειτουργεί με πνευματικά δικαιώματα, όπως ο χλωρός. Ένας άνθρωπος που μισεί το σοσιαλισμό, αυτόν τον ίππο τον βλέπει σαν χλωρό και τον αναβάτη σαν το θάνατο. Το ένστικτο τον οδηγεί στο να εισέλθει μέσα σ’ άλλο ίππο που εκείνος θεωρεί λευκό κι είναι επίσης όμοιος με το χλωρό στη λειτουργία του. Οι άνθρωποι παγιδεύονται κι εντάσσονται σε ιδεολογικά συστήματα που έχει εκ των προτέρων ελέγξει το σύστημα.

Όλοι αυτοί οι ίπποι συγκρούονται μεταξύ τους κι οι αναβάτες τους είναι οπλισμένοι με τη μάχαιρα τη μεγάλη. Επειδή ακριβώς έχουν κοινά όπλα και συγκρουόμενα συμφέροντα, έχουν ανάγκη θωράκων. Ο θώρακας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ξεχωριστή κοσμοθεωρία του κάθε αναβάτη. Οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλιστές κι όλοι όσοι υπηρετούν μια συγκεκριμένη ιδεολογία, έχουν κοινή γνώση της φιλοσοφίας και μάχονται μεταξύ τους. Οι θώρακες είναι η αποκρυσταλλωμένη θεωρία τους, που είναι διαφορετική από αναβάτη σ ’ αναβάτη. Επειδή αυτοί οι αναβάτες είναι άθλιοι κι υποκριτές, μάχονται μεταξύ τους μέσω της φιλοσοφίας, αλλά συνθλίβουν μέσω αυτής και το σύνολο των ανένταχτων, όπως και το σύνολο των ανθρώπων, που δε δέχονται τις συνθήκες στα πλαίσια του ίππου τους.

Η παγίδα για το σύστημα που αφορά τον κομμουνισμό, λειτουργεί ως εξής: ο Θεός δημιούργησε έναν ίππο εκτός των δυο κυρίαρχων, που είναι ο πυρρός κι ο χλωρός. Ο ίππος του κομμουνισμού πολεμά τους δύο ίππους μαζί κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χλωρός ίππος κάτω από ορισμένες συνθήκες να μεταβάλλεται σε πυρρό. Ο κομμουνισμός διατηρεί συνεχώς αυτόν τον ίππο με τη μορφή του πυρρού. Όταν οι άνθρωποι ζουν μέσα στον πυρρό, δε δέχονται εύκολα τη μεταβολή του σε χλωρό.

Ο κομμουνισμός ανάγκασε το Δυτικό σύστημα να δώσει γνώση στους ανθρώπους για να ισχυροποιηθεί, αλλά εξαιτίας αυτής της γνώσης δεν μπορεί να επανέλθει στη θεοκρατική κοινωνία που επιδιώκει η εκκλησία. Ο Θεός το επιδίωξε αυτό, γιατί όταν η παγκόσμια κοινωνία μεταβληθεί σε πυρρό ίππο κι εξασθενίσει η εκκλησία, εύκολα αυτός ο ίππος γίνεται λευκός. Ο πυρρός είναι ο λευκός με κακό αναβάτη. Αυτό σημαίνει ότι αν εμφανιστεί ο Μεσσίας, υπάρχει δυνατότητα μετατροπής της παγκόσμιας κοινωνίας σε θεία κοινωνία. Ο Μεσσίας δεν μπορεί να εμφανιστεί σε περίοδο κατά την οποία ο κυρίαρχος ίππος είναι ο χλωρός, γιατί ο θάνατος θα τον εξοντώσει, πριν οι άνθρωποι αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Ο Ιωάννης είδε τον άγγελο τον ισχυρό να ορκίζεται στο Θεό και μετά ακολούθησε την υπόδειξη του αγγέλου. Πήρε δηλαδή το βιβλαρίδιον και το κατέφαγε. Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία του Μαρξ είναι μία όμορφη θεωρία κι αυτός, που την περιγράφει, διατυπώνει ορθό λόγο. Είναι όμως αδύνατο να λειτουργήσει, εφόσον κι αυτή δίνει πνευματικά δικαιώματα. Ο Ιωάννης γνώριζε από τότε ότι ο κομμουνισμός θα καταρρεύσει από οικονομικά προβλήματα και ότι η κοιλιά των ανθρώπων θα δεινοπαθήσει.. ό,τι δηλαδή βλέπουμε στην εποχή μας να συμβαίνει στην κομμουνιστική Ανατολή.

Οι αριθμοί δεν περιγράφουν το προφανές, αλλά αυτό που συνέβαινε πάντα από τη γέννηση του κομμουνισμού. Η κομμουνιστική θεωρία ήταν γλυκιά, αλλά για το στόμα. Στόμα = Τάφος = Δομή = Βαβυλώνα = 20. Η αδυναμία της βρίσκεται στο γεγονός ότι πικραίνει την κοιλιά, Κοιλιά = Σοφία = Άμωμοι = 28 = Θεός. Αυτό το αντιλαμβάνονταν οι Δυτικοί, από τότε που γεννήθηκε ο κομμουνισμός. Μια τρομερή αντίθεση μεταξύ μίας γλυκιάς θεωρίας και μίας σκληρής εξουσίας. Μέλι γλυκύ = Γνώση = Δούλοι = 29 = Κόπος.

Εδώ τελειώνει η προφητεία κι ο Ιωάννης έχει δει τι θα συμβεί στον κόσμο ως τις ημέρες μας. Ο Ιωάννης όμως εκείνη την ώρα βρίσκεται χρονικά κατά την εποχή που το έβδομο βήμα γεννιέται και βλέπει το μέλλον. Για ν ’ αρχίσει να εξελίσσεται αυτό το μέλλον, είναι απαραίτητο να σαλπίσει ο έβδομος άγγελος, πράγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι αυτό το σημείο. Όταν λοιπόν ο άγγελος του λέει: (Αποκ. Ιωαν. 10.11) "δει σε πάλιν προφητεύσαι επί λαοίς και έθνεσι και γλώσσας και βασιλεύσι πολλοίς" (Πρέπει πάλιν νά προφητεύσης εις πολλούς λαούς καί έθνη καί γλώσσας καί βασιλείς), εννοεί αυτό που είπαμε στην αρχή.. να περιγράψει το μέλλον από διαφορετική οπτική γωνία κι επομένως ν’ αρχίσει να κινείται. Ο Ιωάννης, μέχρι να σαλπίσει η έβδομη σάλπιγγα, βρίσκεται στον ουρανό. Αυτό γιατί το βήμα έχει αρχίσει ήδη να εξελίσσεται κι ο ίδιος έχει απλά τη δυνατότητα να δει τις εξελίξεις από τον ουρανό.

Οι δύο μάρτυρες

Από το (Αποκ. Ιωάν. 11.1-11.14) ο Ιωάννης περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο χώρο του πνεύματος, από τη στιγμή που οι γνώσεις, που δόθηκαν από το Θεό, ολοκλήρωσαν το έργο τους και γέννησαν τις δευτερεύουσες, που ήταν απαραίτητες για το Μυστικό Σχέδιο. Αυτά τα ζεύγη είναι τα εξής: Ομηρικά Έπη και φιλοσοφία, Δέκα Εντολές και παράδοσις. Οι λαοί στους οποίους δόθηκαν οι αρχικές γνώσεις, σε κάποια στιγμή παρέδωσαν τη συνολική γνώση στον κόσμο. Το κάθε ζεύγος παραδίδεται από άνθρωπο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το πρώτο ζεύγος δίνεται από το βασιλιά και προδίδεται η δημοκρατία, ενώ το δεύτερο θεωρητικά από το Μεσσία που σταυρώνεται και πρακτικά από τον Παράκλητο. Οι αριθμοί δείχνουν αυτήν την ταύτιση, εφόσον Δύο ελαίαι = Διάβολος =  Βασιλεύς = 39, ενώ, Δύο λυχνίαι = 43 = Παράκλητος = Κάτω κόσμος.

Είναι απαραίτητο να προηγηθούν αυτοί οι δύο προφήτες, γιατί όταν σαλπίσει ο έβδομος άγγελος, είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι επτά άγγελοι πάνω στη Γη κρατώντας επτά φιάλες. Επτά άγγελοι = 43, ενώ, Επτά φιάλαι = 39. Αυτοί οι άγγελοι θα έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν τις επτά πληγές, που οφείλονται στην εξουσία τους και που είναι οι ίδιοι πληγές. Επτά πληγαί = 43 = Κάτω κόσμος. Η θεία ευφυΐα γέννησε πρώτα τον Αλέξανδρο, γιατί έπρεπε πρώτα να υπάρξουν οι επτά φιάλαι στη γη και μετά να έρθουν οι άγγελοι. Οι άνθρωποι με κανέναν τρόπο δε θα δέχονταν αγγέλους, δηλαδή τον κάτω κόσμο, αν δεν υπήρχε η κατάλληλη γνώση, που είναι οι φιάλες.

Ο Αλέξανδρος έδρασε ως τέλειος βασιλιάς, ώστε οι άνθρωποι της φιλοσοφίας να παράγουν γνώση, που να υπηρετεί την κοσμοκρατορία. Ο Χριστός εμφανίστηκε μετά, ώστε να υπάρχουν εκείνα τα δεδομένα, που θα έδιναν στον Παράκλητο τη δυνατότητα να γίνει Παντοκράτορας. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ανθρώπων, που έδρασαν συμπληρωματικά, αποκαλύπτει ότι ο Μεσσίας είναι ένας κι είναι ο Υιός του Θεού του Υψίστου. Όμως εξαιτίας των δύο ιδιοτήτων του, πρέπει να εμφανιστεί δύο φορές. Είναι Κύριος και Βασιλεύς. Είδαμε στο Μυστικό Σχέδιο πώς έγινε αυτό και γιατί. Σ ’ αυτό το σημείο η Αποκάλυψη περιγράφει αυτήν τη διπλή εμφάνιση, αλλά χωρίς τη βοήθεια των αριθμών, είναι αδύνατο να κατανοήσει ο αναγνώστης τι συμβαίνει. Δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί πώς οι δυο αυτοί άνθρωποι είναι ένας. Δύο μάρτυραι = Μεσσίας = 45  = Δύο ιχθύαι. Αυτοί οι δυο άνθρωποι, που δρουν συμπληρωματικά στην πραγματικότητα είναι ένας. Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να προφητεύσουν, δηλαδή να γνωστοποιήσουν το μέλλον.

Ο αναγνώστης σ’ αυτό το σημείο θ’ αναρωτηθεί —και δίκαια— γι’ αυτήν την ικανότητα του Αλεξάνδρου. Ο Χριστός πράγματι προφήτευσε, ο Αλέξανδρος όμως; Η προφητεία του Αλεξάνδρου —για την προστασία του Σχεδίου— δεν έγινε με το στόμα του, αλλά μέσω της δωρεάς των Επών.  Αν τα Έπη είναι προφητεία, τότε ο Αλέξανδρος που τα γνωστοποίησε, είναι έμμεσα προφήτης. Είναι και οι δυο μάρτυρες, γιατί ο Θεός τούς τράβηξε κοντά Του σε πολύ νεαρή ηλικία. Μάρτυρας = 33 = Μαρτυρία. Αυτό που απέμεινε, ήταν η μαρτυρία τους. Αυτοί οι δύο έχουν εξουσία πάνω σ’ οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της αποστολής Τους. Ήταν αδύνατο να μη στεφθεί ο Αλέξανδρος βασιλιάς της Ασίας κι ήταν αδύνατο να σταυρωθεί ο Χριστός πριν την καθορισμένη ώρα.

Η εξουσία Τους επιβεβαιώνει τα όσα λέμε για τα ύδατα και την ξηρά. Η εξουσία Τους είναι η δυνατότητα να μετατρέψουν τα νερά σε αίμα, όπως η δυνατότητα να δημιουργήσουν πληγή στο σύστημα ξηράς. Πληγή = Νεφέλη = Λόγος = Δάκρυον = Όξος = 26. Το ενδιαφέρον αυτής της εξουσίας στρέφεται αποκλειστικά στο σύνολο των όσων είναι δυνατό να προέλθουν από τον ουρανό κι είναι τα ύδατα αυτού, που πέφτουν στη Γη με τη μορφή υετού. Υετός = Τέλος = Μύρον = Άγιον = Κάλαμος = 23. Επειδή υπήρχε η τέλεια γνώση, που μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος, έπρεπε να εμποδιστεί ο διασκορπισμός της, εφόσον ακολουθεί θυσία. Το αίμα κι οι πληγές έπρεπε να υπάρξουν, ώστε τα ύδατα να μη μετατραπούν σε μύρον κάνοντας απαγορευτική την εξέλιξη του Σχεδίου. Όταν αυτοί τελειώσουν τη μαρτυρία τους, τότε θ’ ανέβει το θηρίον από την άβυσσο και θα τους νικήσει.

Πριν δούμε αυτό, θα πρέπει να δούμε κάτι, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται άτοπο. Βλέπουμε τον Ιωάννη να ενεργεί και μετά την ενέργειά του ν’ ακολουθεί η προφητεία των μαρτύρων. Ενώ οι προφήτες υπήρξαν πριν από τη στιγμή που του δίνεται ο κάλαμος, παρ’ όλ’ αυτά εμφανίζονται μετά. Αυτό συμβαίνει, γιατί αυτά που συμβαίνουν πραγματικά, έχουν μία μεγάλη χρονική διαφορά μ’ αυτά που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος. Όταν ο Ιωάννης έπαιρνε τη γνώση του μέλλοντος, τίποτε δεν είχε πάρει την οριστική του μορφή. Η γνώση της Αποκάλυψης ήταν η γνώση του τέλους, που αν γινόταν κατανοητή, θα οδηγούσε τους ανθρώπους θεωρητικά στη Λύτρωση. Ο κάλαμος είναι η γνώση, που δόθηκε στον Ιωάννη. Το άσχημο για τους ανθρώπους ήταν ότι, ενώ υπήρχε η γνώση, που θα έδινε τη Λύτρωση κι ήταν ο κάλαμος, αυτοί στους οποίους δόθηκε, το χειρίστηκαν ως ράβδο. Ράβδο έχει μόνον ο ποιμένας. Ο Κάλαμος = 23 = Μύρον, έγινε στα χέρια τους Ράβδος = Θάνατος = Εκλεκτοί = 30.

Όταν υπήρξε ο Ιωάννης, ο ναός του Θεού ήταν ορατός. Οι γνώσεις που οδηγούν στη Λύτρωση υπήρχαν κι οι άνθρωποι ήταν δυνατό να τις πάρουν. Ναός του Θεού = Όνομα του Θεού = Λεγεώνα αγγέλων = Αγαθή μερίδα = Μαργαρίτης = 50 = Θησαυρός. Εξαιτίας όμως του αίματος και των πληγών, αυτός ο ναός δεν ήταν ενιαίος, αλλά υπήρχε μαζί μ’ αυτόν και το θυσιαστήριο και η έξωθεν αυλή. Ο Ιωάννης και οι λοιποί Απόστολοι όπως και οι διάδοχοί τους δε χρησιμοποίησαν τον κάλαμο με τέλειο τρόπο, παρά τη χρησιμοποίησαν σαν ράβδο, όπως τους υποδείχθηκε από τη γνώση τους. Μέτρησαν το ναό και το θυσιαστήριον, αλλά εξαίρεσαν την αυλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έθιξαν καθόλου τη γνώση και δε διέλυσαν το θυσιαστήριο. Ενώ όμως έπρεπε να προστατεύσουν την αυλή, αυτοί την εγκατέλειψαν στους εθνικούς. Έξωθεν αυλή = Αλεξάνδρεια = 45 = Επτά λυχνίαι = Άνω κόσμος. Παρέδωσαν το Μεσσία στους εθνικούς και τη γνώση της Αλεξάνδρειας στους Ρωμαίους, που ασκούσαν την εξουσία. Εθνικοί = Ρωμαίοι = 42. Το σύνολο της Αλεξανδρινής περιόδου και του έργου των ανθρώπων μέσω της ράβδου, δηλαδή των εκλεκτών, δεν εντάχθηκε στο ναό, αλλά παραδόθηκε σ’ αυτούς, που εξουσιάζουν. Αυτή η αυλή ήταν η πόλις η αγία, όπου υπήρχαν οι προφητείες, επειδή εκεί είχε συγκεντρωθεί η γνώση των ανθρώπων. Πόλις αγία = Βαβυλών η μεγάλη = Προφητεία = Τέσσαρα  ζώα = Φόβος μέγας = Θυμιάματα πολλά = Δένδρον μέγα = 47.

Οι εθνικοί όλα αυτά τα καταπάτησαν, γιατί ήταν Θέλημα Θεού = 47. Η εξουσία των εθνικών έχει διάρκεια τεσσαράκοντα δύο μηνών, όσο δηλαδή διαρκεί η βασιλεία του Θεού και κυρίαρχος είναι ο Υιός της απωλείας. Υιός της απωλείας = Κύριος της αβύσσου = Θρόνος του Ιησού = Πιστοί του Ιησού = Τεσσαράκοντα δύο μήναι = 83. Σ’ αυτό το διάστημα δεσπόζει ο αριθμός 42. Άψινθος = Εθνικός = Θηρίον = Ιησούς = 42, ενώ, Τεσσαράκοντα δύο = Εσταυρωμένος = Άρχων του κόσμου = 59 = Δούλοι του Θεού = Κλήματα της αμπέλου. Αυτός είναι ο Άρχων του κόσμου για τον οποίο ο Χριστός είχε προειδοποιήσει ότι εκβάλλεται στον κόσμο ελάχιστες στιγμές πριν τη Σταύρωσή Του κι έχει καταδικαστεί, όπως κι ο Υιός της απωλείας.

Η διαφορά στο χρόνο σημαίνει ότι, όταν ο Ιωάννης κρατούσε τον κάλαμο, όλα αυτά είχαν συμβεί, αλλά ορατά έγιναν στον κόσμο, μόνον όταν επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η γνώση της Αλεξάνδρειας υπήρχε, αλλά οι μάρτυρες πήραν την ισχύ τους στον τομέα της μαρτυρίας μόνον αιώνες μετά το θάνατό τους. Όταν πλέον η γνώση ταξινομήθηκε, το θηρίον πήρε την εξουσία να τους νικήσει. Έκφραση αυτού του θηρίου είναι οι πατέρες της εκκλησίας, που πήραν την απόφαση να εξοντώσουν τη γνώση αποκρύπτοντας την και προβάλλοντας ταυτόχρονα τη γνώση των αθλίων, Πέτρου και Παύλου. Τα πτώματα αυτών των προφητών αφέθηκαν στην πόλη, που καλείται Σόδομα ή Αίγυπτος κι αυτό σημαίνει ότι τα οικειοποιήθηκαν οι δούλοι κι οι ευνούχοι, που κατοικούν στην άβυσσο και στο φρέαρ της αβύσσου, δηλαδή στο θυσιαστήριο. Σόδομα = Δούλοι = Άγγελοι = Στύλοι = 29, ενώ, Άβυσσος  = Αίγυπτος = Απόκρυφον = Ίππος = Επτά πνεύματα  = Ευνούχος = Ιερεύς = Κλαίοντες = Μακάριοι = 38.

Όλοι οι άνθρωποι κι εξαιτίας των εξαιρετικά άσχημων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, χάρηκαν για το θάνατο τους. Εξαιτίας αυτών των γνώσεων δημιουργήθηκαν τ’  άσχημα κι ανθρωποκτόνα συστήματα, που ήταν υπεύθυνα για εκείνες τις καταστάσεις. Είναι αυτό που αναφέραμε, όταν εξηγούσαμε το λόγο για τον οποίο εκχριστιανίζονταν οι άνθρωποι. Τ’ ότι για ένα χρονικό διάστημα έμειναν άταφα, σημαίνει ότι δεν αποτέλεσαν τη γνώση του συστήματος. Είναι δηλαδή όλη η περίοδος μετά το θάνατο του Χριστού κι ως την εποχή του Κωνσταντίνου, κατά την οποία η Αλεξάνδρεια είχε το σύνολο της γνώσης και η Ρώμη ασκούσε εξουσία μέσω κατώτερης γνώσης.

Εκείνο το διάστημα η γνώση ήταν νεκρή, γιατί δεν απειλούσε τους ανθρώπους, εφόσον ο άνω κόσμος την έλεγχε. Όμως μετά απ ’ αυτήν την περίοδο κι αφού είχε προηγηθεί η τεράστια εργασία ταξινόμησης της, ο Θεός μέσω των δούλων Του έδωσε σ’  αυτήν πνοή ζωής, και την ανάστησε. Στη Ρώμη ή Νέα Ρώμη θα είχαν πλέον στα χέρια τους τη γνώση ν’ ασκήσουν κοσμοκρατορία μέσω αυτών των δυο προφητειών. Πνοή ζωής = Κληρονόμος = Ιερουσαλήμ = Εωσφόρος = Φιάλη χρυσή = Πνεύμα του Θεού = Έριον λευκόν = Τρίχαι λευκαί = 52 = Στόμα λαλούν μεγάλα. Όταν ο Θεός έδωσε πνεύμα ζωής σ’ αυτήν τη γνώση την παρέδωσε σ’ όλους όσοι θ’  ασκούσαν εξουσία. Ο φόβος των ανθρώπων προήλθε από την προφητεία της Αποκάλυψης, που τα γνωστοποιούσε όλα αυτά, όπως γνωστοποιούσε και το θέλημα του Θεού. Φόβος μέγας = Θέλημα Θεού = Προφητεία = Τέσσαρα ζώα = Κέρατα Αρνίου = 47.

Όταν γνωστοποιήθηκε αυτή η γνώση, τρομοκρατήθηκαν οι άνθρωποι με συνέπεια να αναζητήσουν ξανά απαντήσεις από τις γνώσεις των μαρτύρων. Αυτό σημαίνει ότι οι μάρτυρες ανέβηκαν προς τον ουρανό προστατευόμενοι από νεφέλη. Οτάν η μαρτυρία δεν είναι κατανοητή και δίνεται με την μορφή είτε των επών είτε τών παραβολών ο Μάρτυρας είναι προστατευμένος από τήν νεφέλη. Οι άνθρωποι τότε προσπάθησαν να πολεμήσουν εναντίον του χριστιανισμού αναπτύσσοντας παιδεία, που να βασίζεται στο έργο των προφητών. Αυτή η ανάπτυξη δεν συνδέεται απραίτητα με την δημιουργιά νέας παιδείας. Απλά δανίζεται στοιχεία μιάς παιδείας είτε της Ελληνίκης είτε της Ιουδαϊκής που εκ των δεδομένων εκείνη την εποχή είχαν αποτύχει. Τότε έγινε η μεγάλη μάχη του πνεύματος στα πλαίσια της Ανατολικής εκκλησίας. Αυτή η μάχη ήταν επιθυμητή, γιατί εξαιτίας εκείνης της νίκης το σύστημα απέκτησε τη γνώση, ώστε ν’ αντέξει τη Γαλλική Επανάσταση. Ο μέγας σεισμός που ευθύνεται για τις καταστροφές εκείνες, δεν ήταν παρά οι δούλοι του Ιησού. Δούλοι του Ιησού = Αχρείοι δούλοι =  Ημέρα κρίσεως = Σεισμός μέγας = 71 = Πέτραι των ορέων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που παραδόθηκε η εξωτερική αυλή στους εθνικούς, οι μάρτυρες υπάρχουν και προφητεύουν, αλλά δυστυχώς για τους ανθρώπους περιβάλλονται από σάκκους. Σάκκος = Λύχνος = Έλαιον = 27 = Όφις = Έχιδνα = Ταύρος = Άνδρας = Μάχαιρα. Προφητεύουν δηλαδή με τη μορφή, που ευνοεί το πατριαρχικό σύστημα και το Μυστικό Σχέδιο. Τρίχινος σάκκος = Ο όφις ο αρχαίος = Κύριος Ιησούς = Κύριος θηρίον = Υιός του Ανθρώπου = 77. Αυτό ήταν το δεύτερο “ουαί” και η βασική προϋπόθεση για το σάλπισμα του εβδόμου αγγέλου.

Back to content | Back to main menu